Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΟΜ.Ε.Κ.ΕΝ. 1o Υπαίθριο παζάρι

Την Πέμπτη 15/10 η ΟΜ.Ε.Κ.ΕΝ [Ομάδα Ελάχιστης Κατανάλωσης Ενέργειας] έλαβε μέρος στο 1ο Υπαίθριο παζάρι που διοργανώθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας από κοινωνικές ομάδες πολιτών της Κατερίνης. Η οικολογική ομάδα «ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ», η εθελοντική ομάδα «Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης, ο σύλλογος «Γερμανόφωνων Καλλιθέας» προσκάλεσαν φορείς, συλλόγους, ομάδες και απλούς πολίτες να λάβουν μέρος με σκοπό να διαθέσουν στους συμπολίτες τους αντικείμενα παλαιά ή και καινούργια που γέμιζαν τα ντουλάπια και τα σπίτια τους χωρίς εφαρμογές  για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και καμία χρήση. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Κατερίνη.(Φώτο-βίντεο)

Στην Κατερίνη βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, όπου έδωσε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Πιερίας, ενώ αυτή την στιγμή μιλάει σε συγκέντρωση στο Επιμελητήριο.
Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στις εταιρίες δημοσκοπήσεων, και εμπιστεύομαι αυτές τις δημοσκοπήσεις που γίνονται στο ελεύθερο διαδίκτυο, στις οποίες εγώ και ο Τζιτζικώστας σαρώνουμε.
Έχω κάνει share στο facebook την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που έχει σήμερα γενέθλια, και αργότερα θα πάρω τηλέφωνο τον επίτιμο για να του μεταφέρω τις ευχές μου.

Δείτε στο βίντεο τι δήλωσε στην κάμερα της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης:

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας σε συνεδρίασή της στις 30-9-2015,  έκανε αποδεκτή την παραίτηση του προέδρου  ΑΣΤΕΡΙΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΗ, λόγω της εκλογής του στο εθνικό κοινοβούλιο στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, και  η θέση του στη Εκτελεστική γραμματεία αναπληρώθηκε από τον  συνάδελφο ΜΙΧΑΛΗ  ΝΤΕΛΗ.
Στη συνέχεια και στη βάση της αρχικής  ομόφωνης απόφασης για αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο,  νέος πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας εκλέχτηκε ο συνάδελφος Συμεωνίδης Στάθης.

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ‘40 ΑΠΟ ΤΑ ΚΗ΄ ΠΑΤΡΙΑ Πλήθος φίλων της παράδοσης και του πολιτισμού παρακολούθησε τα δρώμενα στο Πνευματικό Κέντρο της Ράχης


 Με την συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών στο καθιερωμένο πλέον επιστημονικό συνέδριο και καταξιωμένων καλλιτεχνών στο μουσικό μέρος του θεσμού, τα «ΚΗ’ ΠΑΤΡΙΑ» προσέλκυσαν το περασμένο τριήμερο στη Ράχη, πλήθος φίλων της παράδοσης, της ιστορίας και του πολιτισμού από την Πιερία και την ευρύτερη περιοχή. Φέτος, με το επιστημονικό συνέδριο - αφιέρωμα σε μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, στο έπος του ’40 έκλεισε μία τριλογία ενός θεματικού κύκλου, που ξεκίνησε με το ’21 και συνεχίστηκε με το ’12.

Εορτάστηκε σήμερα στην Κατερίνη η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκου Μπόλαρη. (Φώτο-βίντεο)



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι με 5άμηνη σύμβαση  εργασίας στους δήμους και στην  περιφέρεια, 
Ήρθε η ώρα  να  συγκρουστούμε  με το άθλιο καθεστώς της 5άμηνης σύμβασης  εργασίας χωρίς δικαιώματα, με το μισθό λίγων ευρώ, με  την παραβίαση  των στοιχειωδών δικαιωμάτων που μας μετατρέπουν σε εργαζόμενους μιας χρήσης. Δεν πρέπει  να το ανεχτούμε άλλο αυτό. Εμάς που καλύπτουμε πάγιες ανάγκες και στηρίζουμε την πόλη να σταθεί στα πόδια της είτε δουλεύουμε στην καθαριότητα  είτε  στους παιδικούς σταθμούς, είτε στα έργα ανάπλασης, είτε στο διοικητικό   προσωπικό, μας   χρησιμοποιούν σαν  εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας.

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Τετάρτη 21 Οκτώβριου 11π.μ.

Μετά τη συνάντηση που είχε η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης με τον πρόεδρο  του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης και αφού συζήτησε μαζί του τα προβλήματα της υγείας, συνεχίζει τις αγωνιστικές της πρωτοβουλίες με τη μαζική  παράσταση διαμαρτυρίας  στην  αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κυρία Μαυρίδου, προκειμένου  να  της επιδοθεί το  ψήφισμα  διαμαρτυρίας  για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της  υγείας.  Ενώ παράλληλα το ασφαλιστικό σύστημα θα οδηγήσει τους συνταξιούχους στη βιολογική τους εξόντωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 22/10

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, άνεργοι, νέοι,
Το Π.Α.ΜΕ. συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στη ζωή κόλαση που οικοδομούν κυβέρνηση, Ε.Ε., ΣΕΒ. Δουλειά μέχρι τον τάφο, συνταξιούχους ζητιάνους, κοινωνικά αποκλεισμένους να πεινούν και να πεθαίνουν στην ψάθα.  Εργαζόμενους   να  δουλεύουν  με μερική απασχόληση  για  λίγα ευρώ, χωρίς δικαιώματα. Μια   κοινωνία για τους λίγους, αυτό αποφάσισαν και διαμορφώνουν βήμα το βήμα  η κυβερνήσεις,  η  Ε.Ε., η αστική τάξη με τους πολιτικούς της εκπροσώπους.

Συναυλία χορωδίας Ε.Π.Μ. Κατερίνης «ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»



Συνεχίζοντας τον κύκλο των ποιοτικών συναυλιών, η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και με αφορμή την εβδομηκοστή πέμπτη επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ», παρουσιάζει το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου και 5ου γενικού λυκείου Κατερίνης (πρώην πολυκλαδικό) στις 8:00 μ.μ., μουσικό, λογοτεχνικό και ιστορικό αφιέρωμα, με τίτλο: «θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία» - από την προεπαναστατική Ελλάδα στο σήμερα-.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ MOOSBURG (ΑΥΣΤΡΙΑ) HERBERT GAGGL ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ.



Το σχόλιο της ημέρας.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ. 
Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας μάχονται… στήθος με στήθος για την πρωτιά.
Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ γυρνάνε την πλάτη σε Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη ( σαφές μήνυμα όχι στο παλιό και στην οικογενειοκρατία) και στηρίζουν τον Μακεδόνα Τζιτζικώστα και τον… απρόβλεπτο Γεωργιάδη.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"

Με δεδομένη την απόφαση της ΔΩΡΕΑΝ παραχώρησης στο Σύλλογό μας ενός δημοτικού οικοπέδου εμβαδού 500 τ.μ., που βρίσκεται στην πολεοδομική ενότητα του Εθνικού Σταδίου στην περιοχή του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου με σκοπό την ανέγερση νέας Πολιτιστικής Στέγης, απευθύνουμε ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ προς τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας να παρευρεθούν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 και ώρα 12 το μεσημέρι στην Πολιτιστική μας Στέγη επί της οδού Νίκης 12 (Κατερίνη).