Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΟΜ.Ε.Κ.ΕΝ. 1o Υπαίθριο παζάρι

Την Πέμπτη 15/10 η ΟΜ.Ε.Κ.ΕΝ [Ομάδα Ελάχιστης Κατανάλωσης Ενέργειας] έλαβε μέρος στο 1ο Υπαίθριο παζάρι που διοργανώθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας από κοινωνικές ομάδες πολιτών της Κατερίνης. Η οικολογική ομάδα «ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ», η εθελοντική ομάδα «Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης, ο σύλλογος «Γερμανόφωνων Καλλιθέας» προσκάλεσαν φορείς, συλλόγους, ομάδες και απλούς πολίτες να λάβουν μέρος με σκοπό να διαθέσουν στους συμπολίτες τους αντικείμενα παλαιά ή και καινούργια που γέμιζαν τα ντουλάπια και τα σπίτια τους χωρίς εφαρμογές  για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και καμία χρήση. 



Αντικείμενα που παλιά ήταν χρήσιμα αλλά πλέον δεν χρησιμοποιούμε. Αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε αλλά που θεωρούμε ότι δεν έχουν θέση στην ανακύκλωση αλλά πολύ περισσότερο στον κάδο απορριμμάτων. Τα αντικείμενα αυτά δεν χαρίστηκαν αλλά δόθηκαν σε συμπολίτες μας με ένα μικρό τίμημα σαν συμμέτοχή στο παζάρι. Στόχος ήταν με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να στηριχθεί ο σύλλογος ΒΕΝΙΑΜΙΝ.
Η σχολική μας ομάδα με το μήνυμα «ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ» βρήκε άλλη μια ευκαιρία να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία με σκοπό να συμβάλει στην μείωση των απορριμμάτων, την προβολή του θεσμού της ανακύκλωσης αλλά πολύ περισσότερο πριν φτάσουμε εκεί στη ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των αντικειμένων που είναι το βέλτιστο για το περιβάλλον.
Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς του 2ου ΕΠΑ.Λ. που συμπαραστάθηκαν στην ομάδα μας.

Ο υπεύθυνος της Ομάδας

Μαθιουδάκης Ευάγγελος ΠΕ17.02