Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την κυβέρνηση να πάρει θέση στη Βουλή για τα αποτελέσματα της Επιτροπής για το χρέος. Ανάμεσα στους 49 και ο δικός μας Ζήσης Ζάννας.

Τη στιγμή που η διαπραγμάτευση βρίσκεται στις τελευταίες της ώρες και όλοι οι δανειστές στέλνουν τελεσίγραφο στην Αθήνα, 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την Πρόεδρο της Βουλής να φέρει τα αποτελέσματα της Επιτροπής για το χρέος στην Ολομέλεια.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση, υπουργοί και πρωθυπουργός θα κληθούν να πάρουν θέση για το πόρισμα της επιτροπής της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι ο βουλευτής της Αριστερής Πλατφόρμας, Θανάσης Πετράκος, ενώ υπογράφουν και άλλοι όπως η Ραχήλ Μακρή, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Σημειωτέον ότι η Επιτροπή Αλήθειας απεφάνθη πως το χρέος είναι «επονείδιστο και μη βιώσιμο» καλώντας την κυβέρνηση να το διαγράψει μονομερώς.

Αναλυτικά η επιστολή στην πρόεδρο

Ο Αρίστος Δοξιάδης με το «Αόρατο ρήγμα» στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ. Τον συγγραφέα παρουσίασαν οι Θόδωρος Τόνας και ο Γιάννης Καραφουλίδης.



Περιοδεία του Σάκη Βαρδαλή, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης στην Π.Ε. Πιερίας

Αντιπροσωπεία της Τ.Ο. Πιερίας του Κ.Κ.Ε., μαζί με τον Σάκη Βαρδαλή, βουλευτή του Κ.Κ.Ε., θα περιοδεύσουν την Παρασκευή 19 Ιούνη 2015, στην Π.Ε. Πιερίας.
Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το εξής:

Στις 10.00 π.μ. περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης όπου θα συναντηθεί με το Δ.Σ. των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο και με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας.

Στις 1.00 μ.μ. επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης κατά των Ψυχοδραστικών Ουσιών
Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ»

Γραφείο τύπου της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ

Καλό καλοκαίρι από τον Διευθυντή και τους Εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.


Οι νέοι Διευθυντές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πιερία.(Γυμνασίων, Λυκείων, κ.α.) - Ανανεωμένο


1ο Γυμνάσιο Κατερίνης : Σαμαρά Ελένη.

2ο Γυμνάσιο Κατερίνης : Στεφανίδου Ευρώπη.

3ο Γυμνάσιο Κατερίνης : Γιαλαμά Κωνσταντίνα.

4ο Γυμνάσιο Κατερίνης : Πιτσάβα Αικατερίνη.

5ο Γυμνάσιο Κατερίνης : Μπιτόπουλος Βασίλειος.

6ο Γυμνάσιο Κατερίνης: Κωστόπουλος Νικόλαος

7ο Γυμνάσιο Κατερίνης : Κατσαμάγκας Ταξιάρχης.

1ο Λύκειο Κατερίνης : Πιπίλης Κωνσταντίνος.

2ο Λύκειο Κατερίνης : Αναγνώστη Δήμητρα.

3ο Λύκειο Κατερίνης : Περδίκης Γιώργος.

4ο Λύκειο Κατερίνης : Παπαβασιλείου Γιώργος.

5ο Λύκειο Κατερίνης : Παπαργυρίου Αλέξανδρος.

ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ


Το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σεμινάριο μαθημάτων ψηφιδωτού,  από 27 Ιουλίου έως 13 Αυγούστου. Τα μαθήματα θα γίνονται στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον. Θα διδάσκει ο γνωστός ψηφιδογράφος Βαγγέλης Γαληνός. Τμήματα ολιγομελή. Εγγραφές έως 3 Ιουλίου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 23510 51200 και 6972469952 Μαρία Γκριμούλα

ΟΛΥΜΠΟΣ 2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ 2015. Κυριακή, 12 Ιουλίου στις 09:00 στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας.


Για δεύτερη χρονιά οι «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ» δίνουν ραντεβού στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας, το Σάββατο 11/7 θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις στην πλατεία-σχολείο του χωριού και Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 (ΕΚΚΙΝΗΣΗ : 9:00π.μ.) ,όπου οι φιλόξενοι κάτοικοι και οι πολιτιστικοί σύλλογοι παρέχουν δωρεάν διαμονή και διανυκτέρευση κάμπινγκ-στο γήπεδο του χωριού, μας «ξεναγούν» στον άγνωστο Όλυμπο και μας προσφέρουν πλήρη τεχνική ,διασωστική κάλυψη(ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ), με δωρεάν συμμετοχή και παροχές : νερό στην διαδρομή, καφέ και πολλές άλλες εκπλήξεις! Φυσικά δεν είναι ούτε πρώτη, ούτε δεύτερη χρονιά που γίνεται η ποδηλατοαλογοβόλτα (!) αλλά περισσότερο από 5χρόνια και με αφορμή το ετήσιο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΗΔΗΜΗΤΡΙΝΩΝ που γίνεται μια εβδομάδα αργότερα, με πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα. 

Ο Όλυμπος πριν από λίγο με την κάμερα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ"


ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ Εν όψει της νέας θερινής περιόδου και με σκοπό την ενημέρωση και προστασία του κοινού από τους κινδύνους που διατρέχουν κατά την ενασχόλησή τους με τις θαλάσσιες δραστηριότητες , σας αποστέλλουμε σχετικές οδηγίες και παρακαλούμε για την δημοσίευσή τους χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Το Κ.Λ.Θ/Γ΄Λ/Τ Σκ.Κατερίνης προς ενημέρωση του κοινού και για το φετινό καλοκαίρι, επαναλαμβάνει χρήσιμες οδηγίες, πιστεύοντας ότι θα συμβάλλουμε όλοι στην πρόληψη και στη μείωση των ατυχημάτων που γίνονται στη θάλασσα.
          Είναι σίγουρο ότι αν αυτές εφαρμοσθούν δεν θα υπάρξουν  θύματα από τις σχετικές δραστηριότητες.
          Ας δείξουμε περισσότερη προσοχή, ιδιαίτερα αυτοί που δεν γνωρίζουν κολύμβηση και αυτοί που για πρώτη φορά μπαίνουν στη θάλασσα ή σε βάρκα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας



Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητα Πιερίας, διεξήχθη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015.

Η  Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής  Π.Κ.Μ. κ. Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και υπηρεσιακοί παράγοντες συζήτησαν,  εξέτασαν  και αποφάσισαν για τρέχοντα θέματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τους 23 παίκτες που θα πάρουν μέρος στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής Νέων ενόψει του EURO U-19 2015 ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιουνίου ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Γκούμας.




Η λίστα των διεθνών:

ΚΟΤΣΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΣΑΛΙΑΚΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ,    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΡΟΥΣΣΟΣ ΑΛΜΠΕΡΤΟΣ,    ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ,    ΠΑΟΚ
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΖΗΣΗΣ,    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΟΖΟΓΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ,    ΠΑΟΚ
ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ,     ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ,    ΠΑΟΚ
ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ,    SKODA ΞΑΝΘΗ
ΗΛΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ,    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,    ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΙΩΤΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ,    Α.Ε.Κ
ΒΑΣΑΪΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,    ΠΑΟΚ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΜΑΥΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,    ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔ.
ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ,    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
ΒΕΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ,    ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,    ΠΑΟΚ
ΤΖΙΤΖΙΚΑΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ,    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
ΜΗΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ,    ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

*Σημειώνεται ότι στην επίσημη αποστολή για τους αγώνες της τελικής φάσης θα συμμετάσχουν 18 παίκτες.

Το πρόγραμμα των προπονήσεων στην Πιερία:

Συνάντηση εργασίας των Διευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας





Συνάντηση εργασίας των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Η συνάντηση ορίστηκε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας , κ. Σοφίας Μαυρίδου και του Γενικού  Διευθυντή της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Παναγιώτη Γεωργόπουλου, στο πλαίσιο των επαφών που έχει καθιερώσει η Γενική Διεύθυνση, με γνώμονα την αγαστή συνεργασία και το συντονισμό μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών ΠΚΜ, κ. Κώστας Καλαϊτζίδης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, κ. Αριστείδης Αγγέλου.

Οι εργασίες της συνάντησης επικεντρώθηκαν σε ζητήματα που αφορούν τα Τμήματα Αδειών Κυκλοφορίας, του Τεχνικού Τμήματος και της Γραμματειακής Υποστήριξης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στο χαιρετισμό που απηύθυνε εξέφρασε την υποστήριξη της Π.Ε. Πιερίας σε πρωτοβουλίες που σκοπεύουν στη βελτίωση της αποδοτικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.




ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


Με θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο του 25χρονου αστυφύλακα Ανέστη Χατζηκυριάκου. Το Διοικητικό Συμβούλιο  εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, σε σας να δώσει κουράγιο και δύναμη να τον θυμάστε.

                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αναστάσιος Μπογιατζής                                               Βαλεντίνα Χατζηκωνσταντίνου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Με την παρουσίαση των Ολυμπιακών αθλημάτων της κωπηλασίας και της ιστιοπλοΐας  στο Δημοτικό Σχολείο της Καλλιθέας, ολοκληρώθηκε και το φετινό πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων της περιοχής μας, με τον Ναυταθλητισμό, που εκπονείται κάθε χρόνο από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, σε συνεργασία με την Κωπηλατική Ομοσπονδία και το Υπουργείο Παιδείας και την συμπαράσταση των Διευθυντών και των Εκπαιδευτικών των Σχολικών μονάδων.
Φέτος οι πτυχιούχοι γυμναστές και προπονητές κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ.  Κ.Φυτοπούλου και Γ.Μπικογιάννης και ο προπονητής ιστιοπλοΐας Ν.Σταυρίδης επισκέφτηκαν τις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Περίστασης, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, του Δημοτικού Σχολείου Περίστασης και του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας. Παράλληλα, τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στη Παραλία επισκέφτηκαν  το 13ο   Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, οι Δ΄,Ε΄,και ΣΤ΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας και η Ε΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου «Πλάτων».
Οι νεαροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας, που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελληνική ναυτική παράδοση, να δουν τα αγωνιστικά σκάφη, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κωπηλατικά εργόμετρα και να ακούσουν για τις μεγάλες πανελλήνιες και διεθνείς επιτυχίες που τα δυο αυτά αθλήματα έχουν φέρει στην Πιερία. 
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ: το τμήμα κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης δέχεται νέους αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 12-14 ετών, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9:00 στις εγκαταστάσεις του στην Παραλία. Τηλ 6944812050 Γ.Μπικογιάννης
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ: το τμήμα ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης δέχεται νέους αθλητές και αθλήτριες από 8 ετών, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:00 στις εγκαταστάσεις του στην Παραλία. Τηλ.6945894284 Ν.Σταυρίδης.
Ο Έφορος Δημ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.

Κώστας Σακκάς

Με νέα Δημόσια Πρόσκληση που θα συμπεριλαμβάνει τα άτομα με αναπηρία, απαντά το Υπουργείο Εργασίας στην ερώτηση του Χάρη Τζαμακλή

Στην απάντηση που έδωσε στην ερώτηση του Χάρη Τζαμακλή με θέμα  τη συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και τη λήψη ευρύτερων μέτρων για την εφαρμογή των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία (εδώ η ερώτηση), η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αντωνοπούλου ανακοινώνει ότι «Αναμένεται προσεχώς και η έκδοση νέας σχετικής δημόσιας πρόσκλησης, στο σχέδιο της οποίας  θα προτείνεται η συμπερίληψη της πιστοποιημένης αναπηρίας στα κριτήρια μοριοδότησης καθώς και της ύπαρξης προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ», που ήταν και το ζητούμενο της ερώτησης του βουλευτή Πιερίας, την οποία είχαν συνυπογράψει  53 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

4ο Αντάμωμα Κρητών & Φίλων από τους «Σταυραετούς»



Το 4ο Αντάμωμα Κρητών και Φίλων διοργανώνει το Σάββατο 04 Ιουλίου, στις 20:30 στο δημοτικό σχολείο Ανδρομάχης, ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ». Νωρίτερα θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τους Κρήτες πεσόντες (κατά την απελευθέρωση της Κατερίνης), στον Iερό Nαό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, η πομπή που θα σχηματιστεί θα κατευθυνθεί συνοδεία μουσικών σχημάτων και χορευτικών τμημάτων, στο χώρο του Ανταμώματος, για την έναρξη της εκδήλωσης.

Στο μουσικό μέρος της βραδιάς πρωταγωνιστούν δεξιοτέχνες της αυθεντικής κρητικής μουσικής και ειδικότερα οι:

Δημήτρης Δήμου (Λύρα)

Ανδρέας Νικητάκης (Λαούτο)

Μάριος Μπουρμπουδάκης (Λαούτο)

Ιωάννης Νικηφόρος (Μαντολίνο)

ΤΡΙΔΥΜΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ. Του Ιατρού Νευρολόγου, Κωνσταντινίδη Ηλία.



Δεν είναι τόσο συχνές όσο η κεφαλαλγία τάσεως και η ημικρανία, αλλά ξεχωρίζουν τόσο λόγω των διαφορετικών χαρακτηριστικών τους (μικρή διάρκεια των κρίσεων και υποχρεωτικά υπάρχοντα συνοδά συμπτώματα από το αυτόνομο), όσο και για την διαφορετική θεραπεία που πρέπει να εφαρμοστεί.

1.αθροιστική κεφαλαλγία (Cluster)
2.χρόνια παροξυσμική ημικρανία – μικρή διάρκεια κρίσεων, 2-45’ διάρκεια έως και 30/ημέρα.
3. Παροξυσμική SUNCT / SUNA ( SUNCT = βραχείας διάρκειας μονόπλευρη νευραλγικόμορφη κεφαλαλγία με ένεση επιπεφυκότα και δακρύρροια, SUNA = βραχείας διάρκειας κρίσεις μονόπλευρης νευραλγικόμορφης κεφαλαλγίας με συμπτώματα αυτονόμου από τα κρανιακά νεύρα).
15’’ – 2’, υψηλής έντασης, έως 60/ημέρα. Ανταποκρίνεται σε θεραπεία με γκαμπαμπεντίνη.



Μια μεγάλη παρέα καλλιτεχνών στην αυλή του Καπνικού Σταθμού

Οι μουσικοί του νομού μας, μια μεγάλη παρέα καλλιτεχνών στην αυλή του Καπνικού Σταθμού.
Συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να εκπλήσσει το κοινό της πόλης ο «Θερινός Δωδεκάλογος 2015», σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.
Στις 22 Ιουνίου 2015, μία μόλις ημέρα μετά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ” φιλοξενεί στη νέα της σκηνή, στην καταπράσινη αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, φίλους καλλιτέχνες και δημιουργούς της πόλης για να συνδράμουν με την παρουσία τους σε μια μοναδική Γιορτή της Μουσικής και πολλές-πολλές εκπλήξεις.

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΝΟΪΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ του Γ.Ν.Κ.-Κ.Ψ.Υ.


          Το Κέντρο Ημέρας ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΝΟΪΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης το οποίο πλέον στεγάζεται στο παλιό αλλά ανακαινισμένο χώρο Νοσοκομείο παρέχει δωρεάν σε άτομα με προβλήματα άνοιας και διαταραχές μνήμης: νευρολογική και ψυχολογική εκτίμηση, ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης εργοθεραπεία, νοσηλευτική φροντίδα, φύλαξη και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών.
         Οι οικογένειες του Ν. Πιερίας οι οποίες έχουν μέλη με παρόμοια προβλήματα μπορούν να απευθύνονται στην Προϊσταμένη του Τμήματος κ. Πετρίδου Χριστίνα στο Παλιό Νοσοκομείο Κατερίνης για πληροφορίες και υποστήριξη στις αναφερόμενες υπηρεσίες.
Δ/νση: 7ης Μεραρχίας 26  (παλαιό  Γ.Ν. Κατερίνης)
E-mail: anoia1@otenet.gr
Τηλ.: 23510 46910 

                                                                                                               Ο Διοικητής

                                                                                                          Αστέριος Φαρμάκης                         

Καλημέρα, Παρασκευή σήμερα 19 Ιουνίου 2015.