Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΟΛΥΜΠΟΣ 2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ 2015. Κυριακή, 12 Ιουλίου στις 09:00 στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας.


Για δεύτερη χρονιά οι «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ» δίνουν ραντεβού στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας, το Σάββατο 11/7 θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις στην πλατεία-σχολείο του χωριού και Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 (ΕΚΚΙΝΗΣΗ : 9:00π.μ.) ,όπου οι φιλόξενοι κάτοικοι και οι πολιτιστικοί σύλλογοι παρέχουν δωρεάν διαμονή και διανυκτέρευση κάμπινγκ-στο γήπεδο του χωριού, μας «ξεναγούν» στον άγνωστο Όλυμπο και μας προσφέρουν πλήρη τεχνική ,διασωστική κάλυψη(ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ), με δωρεάν συμμετοχή και παροχές : νερό στην διαδρομή, καφέ και πολλές άλλες εκπλήξεις! Φυσικά δεν είναι ούτε πρώτη, ούτε δεύτερη χρονιά που γίνεται η ποδηλατοαλογοβόλτα (!) αλλά περισσότερο από 5χρόνια και με αφορμή το ετήσιο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΗΔΗΜΗΤΡΙΝΩΝ που γίνεται μια εβδομάδα αργότερα, με πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα. 


Η ποδηλατοβόλτα απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ τους ποδηλάτες, εραστές της τέχνης ή πιο σοβαρούς. ΔΕΝ ΕΙΑΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ .Οι διαδρομές θα είναι σηματοδοτημένες .Εύκολες για έμπειρους ποδηλάτες ,δύσκολες για αρχάριους αλλά μπορεί να σταματήσει ο καθένας όπου θέλει να απόλαυση την θέα στον άγνωστο Όλυμπο ή να επιστρέψει .Θα υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές και η μεγαλύτερη θα είναι περίπου 30χλμ με άσφαλτο , ,χαλικόδρομο και δασικό χωματόδρομο.Παρατεταμένες ανηφόρες και αντίστοιχα κατηφόρες. Υψομετρικά ξεκινάμε από τα 850 μ και φτάνουμε περίπου μέχρι τα 1300μ (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες).θα υπάρχουν σταθμοί για νερό και στάσεις για ξεκούραση. Ειδικά διασωστικά οχήματα θα περιπολούν σε όλη την διαδρομή. Σας περιμένουμε όλους και ειδικά τους λάτρεις της φύσης.
Η απόσταση από την Κατερίνη είναι 33χλμ. Τα ΚΤΕΛ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ μεταφέρουν δωρεάν τα ποδήλατα (ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ) να ενημερώσετε τα εκδοτήρια όταν κόβετε εισητήριο (ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ).

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:Α.Μ.Ο.ΕΞΟΧΗΣ , ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ