Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Πορεία στους δρόμους της Κατερίνης αυτή την ώρα με συνθήματα για την Μακεδονία.

Αρκετός κόσμος συνεχίζει μέχρι αυτή την ώρα (23:00) να βρίσκεται στους δρόμους της πόλης, φτάνοντας μέχρι τα Ευαγγελικά και τα Καταφιώτικα φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Δήλωση Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Οι αγώνες και οι διαιτητές του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πιερίας για το Σ/Κ 26-27/1/19

Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 24-01-2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας...

Το έχουμε ξαναπεί και θα συνεχίσουμε να το λέμε. ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ!!!


Την Παρασκευή 25/1 η ετήσια εκδήλωση της ΝΟΔΕ Πιερίας, με ομιλητή τον Νίκο Δένδια

Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην Υπουργός κ. Νίκος Δένδιας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της φετινής εκδήλωσης που διοργανώνει η ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: Την Κυριακή κατεβαίνουν στα Τρίκαλα για την τρίτη νίκη

Τον εξ αναβολής αγώνα θα δώσουν την Κυριακή 27 Ιανουαρίου οι Πιερίδες Μούσες. Θα αγωνιστούν στα Τρίκαλα με την ομάδα «Νέες Τρικάλων Α.Σ.».

Σε λίγο η "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σήμερα Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 σε λίγο στην ραδιοφωνική εκπομπή η "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ", στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 FM με τον Μιχάλη Κανταρτζή καλεσμένος ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης Γιώργος Κυριακίδης.

Η κοινωνία "βράζει".

*Του Ηλία Χρυσικού

Έρχεται η ώρα της ευθύνης και του λογαριασμού και το πείραμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α δείχνει να φτάνει στο τέλος του.
Τέσσερα και πλέον από την ανάληψη της εξουσίας ως "πρώτη φορά Αριστερά", η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δείχνει ότι η ιστορία θα γραφτεί ως... ιλαροτραγωδία.


Mεταφέρεται η ψηφοφορία για την Συμφωνία Πρεσπών για Παρασκευή 14:30.

Πένθιμες κωδωνοκρουσίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Πιερίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών


Με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Πιερίας θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες σήμερα το απόγευμα, 5.30μ.μ-6.30μ.μ....

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους στην ημερίδα επιμόρφωσης στελεχών επικοινωνίας Ι. Μητροπόλεων της Κεντρικής Μακεδονίας

Στις εργασίες της Ε' Ημερίδας της Εκκλησίας της Ελλάδος για υπευθύνους Γραφείων Τύπου των Ιερών Μητροπόλεως της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Τώρα - Αστυνομική δύναμη φυλάει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη

Αστυνομική δύναμη βρίσκεται αυτή την ώρα κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη και δεν επιτρέπει να σταθμεύουν αυτοκίνητα στην περιοχή.

Τα διεθνή ψεύδη του κ. Νίμιτς

Του Γιώργου Ρωμανού (Μέλος του ΙΗΑ)

Αδιάσειστες διεθνείς αποδείξεις ότι ΠΟΤΕ δεν αναγνωρίστηκε η δήθεν «μακεδονική» γλώσσα στον ΟΗΕ, το 1977. Τα διεθνή ψεύδη του κ. Νίμιτς ακυρώνουν τη «Συμφωνία των Πρεσπών»

Το δέντρο στο... πεζοδρόμιο και η "αόρατη" διάβαση πεζών! (ΦΩΤΟ)

Στην διασταύρωση Αθανασίου Αστερίου με Λουκιανού, αλλά και στη γύρω περιοχή ο Δήμος Κατερίνης κατασκεύασε νέα πεζοδρόμια για να μπορούν οι πολίτες να κυκλοφορούν με άνεση και ασφάλεια.

Θανάσης Λιακόπουλος: Είμαστε εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται

Αυτές τις κρίσιμες ημέρες έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να πούμε τη γνώμη μας για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα μας. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών, για την οποία πρέπει να προηγηθεί δημοψήφισμα και να αποφανθεί ο Ελληνικός λαός.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης Πίτας των μελών και φίλων της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας, όπως αυτή υλοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης.

14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙA ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Δ/ντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, σας ευχαριστούν για τη θετική ανταπόκρισή σας στην πρότασής μας, για συνεργασία σε επιμορφωτικό πλαίσιο αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο σχολείο μας.

Έγραψαν συνθήματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγίνο. Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Δελτίο τύπου της Αντικαπνιστικής Κίνησης Κατερίνης για την Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα.

Ευχαριστούμε τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πιερίας για την συμπαράστασή του στον αγώνα μας για την εξάλειψη του παθητικού καπνίσματος από τους χώρους συνάθροισης κοινού.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ : ΝΤΡΟΠΗ! ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ «ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»!

Το πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Δίου-Ολύμπου ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου 2019 και η πρώτη αποκομιδή απορριμμάτων ανακύκλωσης από τους μπλε κάδους εκτελέστηκε σήμερα στις 24 Ιανουαρίου 2019.

Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών : ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

Σε κατάληψη αυτή την ώρα αρκετά Λύκεια της Κατερίνης για το θέμα της σημερινής ψηφοφορίας για την Μακεδονία στην βουλή.

Σε κατάληψη βρίσκονται αυτή την ώρα αρκετά Λύκεια της Κατερίνης για το θέμα της Μακεδονίας, ενώ στο 2ο-5ο ΓΕΛ και στο 4ο Λύκειο Κατερίνης έχουν αναρτηθεί ελληνικές σημαίες και πανό με συνθήματα για την Μακεδονία.

Γιατί στην συμφωνία των πρεσπών δεν αναφέρει την περιφέρεια Μακεδονίας αλλά το "βόρειο μέρος της α' πλευράς";

Στο άρθρο 7.2 της συμφωνίας αναφέρεται η περιφέρεια της Μακεδονίας σαν η βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους (δηλαδή η βόρεια περιοχή της Ελλάδας). Γιατί όμως υπάρχει αυτή η ασάφεια; Γιατί δεν αναφέρεται το όνομα Μακεδονία για το πρώτο μέρος δηλαδή της Ελλάδας;

"Ο ουρανός φεύγει βαρύς πάνω από την Ελλάδα". Σήμερα παραδίδεται το όνομα και η ιστορία της Μακεδονίας μας...

"Ο ουρανός φεύγει βαρύς
πάνω από τη ζωή μου
μα η θύμησή σου έμεινε
να δένει την ψυχή μου

Η Εντυπωσιακή Κρήνη με Υδαταποθήκη στην πλατεία της Μεθώνη Πιερίας ένα μνημείο για τα Ελληνόπουλα που ξενιτευτήκαν

Η Εντυπωσιακή Κρήνη με Υδαταποθήκη στην πλατεία της Μεθώνη Πιερίας ένα μνημείο για τα Ελληνόπουλα που ξενιτευτήκαν
Του Δημήτρη Ρουκά M.Sc.
(Τεχν. Γεωπόνος Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας)


Σε μια εποχή όπου τα χωριά αλλά και οι πόλεις δεν διέθεταν σύγχρονο υδρευτικό δίκτυο οι κρήνες στις πλατείες και στις γειτονιές εξυπηρετούσαν τους κατοίκους στο θέμα της ύδρευσή τους με την προμήθεια νερού για να καλύψουν τις διάφορες ανάγκες τους.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

41 - Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Καλιγούλας, γνωστός για την εκκεντρικότητά του και τον σαδιστικό δεσποτισμό του, δολοφονείται από δυσαρεστημένους Πραιτωριανούς φρουρούς.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΖΩΣΙΜΑΣ
➤ ΞΕΝΗ (ΞΕΝΙΑ)
➤ ΦΙΛΩΝ (ΦΙΛΩΝΑΣ)

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 24 Ιανουαρίου 2019