Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Διανομή βεβαιώσεων πιστοποίησης εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ


Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι οι Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν επιτυχώς στις διαδικασίες πιστοποίησης Α” και Β” Επιπέδου των παρακάτω περιόδων: 3ης περιόδου πιστοποίησης Α” επιπέδου ΤΠΕ (Μάιος – Ιούλιος 2012) 4ης περιόδου πιστοποίησης Α” επιπέδου ΤΠΕ (Ιούνιος – Ιούλιος 2013), 2ης περιόδου πιστοποίησης Β” Επιπέδου ΤΠΕ (Δεκέμβριος 2011 – Φεβρουάριος 2012) και 3ης περιόδου πιστοποίησης Β” Επιπέδου ΤΠΕ (Μάιος – Σεπτέμβριος 2013) στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου μπορούν να παραλάβουν τις πρωτότυπες Βεβαιώσεις Πιστοποίησης από τις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΠΑΜΠΙΕΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ-ΛΥΚΕΙΩΝ


Πρώτο Trailer από το «Midnight Special» (βίντεο)

Η Warner Bros. κυκλοφόρησε το πρώτο trailer και την επίσημη πλοκή απο το «Midnight Special», την δραματική sci-fi ταινία του Jeff Nichols.
«Η ιστορία ακολουθεί τον Roy (Michael Shannon), έναν πατέρα που τρέπεται σε φυγή για να προστατέψει τον μικρό γιό του, Alton και να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τις special δυνάμεις του αγοριού.
Αυτό που ξεκινά σαν ένα κυνηγητό από θρησκευτικούς εξτρεμιστές και την τοπική αστυνομία, πολύ γρήγορα εξελίσσεται σε μια εθνική καταδίωξη που περιλαμβάνει τα ανώτερα επίπεδα της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης. Τελικά ο πατέρας του θα ρισκάρει τα πάντα για να προστατέψει τον Alton και να τον βοηθήσει να εκπληρώσει ένα πεπρωμένο που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο για πάντα, σε αυτό ανατρεπτικό φιλμ που αν και ξεκινά σαν μεταφυσικό, είναι πέρα για πέρα ανθρώπινο.»

Συγκομιδή και εξαγωγή ελαιολάδου υπέρ ενισχύσεως των αναγκών του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας.

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιου, για 3η συνεχή χρονιά  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, εθελοντική εξόρμηση των  Μελών του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και της Μικτής χορωδίας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως  για τη συλλογή ελαιοκάρπων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΄΄ ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ΄΄

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄ εν όψει της εκδήλωσης παρουσίασης του βιβλίου ΄΄ ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΥΣ΄΄ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων, διοργανώνει εκδρομή για την πόλη της Θεσ/νίκης το Σάββατο 21/11/2015 ημέρα  γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Πολεμικό Μουσείο Θεσ/νικης, όπου η χορωδία ενηλίκων του συλλόγου, θα τραγουδήσει πολεμικά σαρακατσάνικα τραγούδια, στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

 

Πρόγραμμα εορτασμού επετείου Εθνικής Αντίστασης

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων


          Το Σάββατο, 21η Νοεμβρίου 2015 θα εορτασθεί με λαμπρότητα και επισημότητα σε ολόκληρη τη χώρα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
          Στην Κατερίνη, σύμφωνα με τις υπ’ αριθ. 36994 & 36993/22-10-2015 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης – Τμήμα Οργάνωσης και Απλούστευσης Διαδικασιών & Εθιμοτυπίας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής-Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου:Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση για τη φυτοπροστασία της κερασιάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κερασοπαραγωγών «Άγιος Δημήτριος» σας προσκαλούν την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 στις 12:00 το μεσημέρι, στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ” στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκιο Γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Πιερίας και του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης και του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΚΙΤΣΙΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία με το Δημήτρη Μπάση και την Ορχήστρα Νέων Δίου που συνδιοργανώθηκε από την Π.Ε.Πιερίας,την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και τον Ι.Ν. Τιμίου ΣταυρούΈκτακτο Δελτίο ΕΜΥ Επιδείνωσης Καιρού και ισχύει από την Κυριακή 22-11-2015 μέχρι και τη Δευτέρα 23-11-2015.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (22-11-2015) ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΝΟΤΙΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.

Ουρές, σπρωξίματα, και εντάσεις στην διανομή πορτοκαλιών σήμερα το πρωί από τον Δήμο Κατερίνης για τους δικαιούχους κάρτας σίτησης και τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ.


Απροετοίμαστος φάνηκε ο Δήμος Κατερίνης στο μεγάλο πλήθος που έσπευσε να πάρει δωρεάν πορτοκάλια.
Όποιος ήθελε να πάρει πορτοκάλια, έπαιρνε!
Άλλοι έπαιρναν δυο και τρεις φορές!
Έλεγχος υποτυπώδεις παρά την φιλότιμη προσπάθεια των εθελοντών.
Φωνές, φασαρίες, εντάσεις, ενώ αρκετές φορές είχαμε και μικροεπεισόδια…
Πολλές διαμαρτυρίες από τον κόσμο για την απουσία ελέγχου και οργάνωσης. (Όλα αποτυπωμένα στην κάμερα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" από πολίτες που διαμαρτύρονταν).

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017


Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Πρόσκληση σε Σεμινάριο/Ημερίδα Επιμόρφωσης στην Π.Ε.Πιερίας με Θέμα το Τσάι του Βουνού


Οι μαθησιακές δυσκολίες (μέρος ΣΤ’)- Δυσλεξία. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα


        Στην καθημερινότητά μας συχνά ακούμε και χρησιμοποιούμε τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες», χωρίς να μας είναι απολύτως ξεκάθαρη η έννοιά του.

Τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες;

       Με τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες» περιγράφουμε μία ομάδα πολύμορφων δυσκολιών, οι οποίες εκδηλώνονται σε ένα ευρύ φάσμα γλωσσικών διεργασιών, και αναφερόμαστε στη λειτουργία και εκμάθηση της ομιλίας, της ανάγνωσης, της γραφής, της κατανόησης και των μαθηματικών. Αυτές οι δυσκολίες είναι εγγενείς στο άτομο, θεωρούνται ότι υπάρχουν εξαιτίας της δυσλειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος και είναι δυνατόν να εκδηλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Απονομή Διπλωμάτων στους εθελοντές, που έλαβαν μέρος στην δράση του Δήμου Κατερίνης: «Οκτώβριος: Μήνας Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού»Ετήσιος χορός Μ.Π.Σ. Νοσταλγών Της Παράδοσης


Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα του οικογενειακού κέντρου <Πιερίδα> πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος ετήσιος χορός του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νοσταλγοί της Παράδοσης ικανοποιώντας μουσικοχορευτικά τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

H 20η Νοεμβρίου είναι η 324η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο (325η σε δίσεκτα έτη). Υπολείπονται 41 ημέρες.

284 – Ο Διοκλητιανός ανακηρύσσεται Ρωμαίος αυτοκράτορας.
1407 - Yπογράφεται εκεχειρία μεταξύ του δούκα Ιωάννη Β' της Βουργουνδίας και του δούκα Λουδοβίκου Α' της Ορλεάνης υπό την αιγίδα του δούκα Ιωάννη του Μπερί. Τρεις ημέρες αργότερα, ο δούκας της Ορλεάνης θα δολοφονηθεί από τον δούκα της Βουργουνδίας.
1789 - Το Νιου Τζέρσεϊ γίνεται η πρώτη πολιτεία των Η.Π.Α. που επικυρώνει τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Καλημέρα, Παρασκευή σήμερα 20 Νοεμβρίου 2015