Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟΘΕΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΕΚΑΒΗ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ "ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ" (ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ "ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗΣ ΜΕΡΑΣ")

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου παίρνει 10 άριστα!




Εκπαιδευτικοί του ν. Πιερίας «βαθμολογούν» το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου κατά την επίσκεψή τους την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 στον Καπνικό Σταθμό.

Από την 12η έως και την 18η Δεκεμβρίου 2015, περισσότεροι από 3.600 μαθητές από 61 σχολεία του ν. Πιερίας θα επισκεφτούν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

Διαμαρτυρία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης σήμερα το πρωί. Τρεις μήνες χωρίς καθηγητές ειδικοτήτων... (Φώτο-Βίντεο)


Με πορεία από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης ως την κεντρική πλατεία της Κατερίνης, μαθητές και μαθήτριες μαζί με γονείς και καθηγητές ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα του σχολείου τους που είναι αρκετά και σοβαρά.

Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που ξεπερνάνε τις 500 χαμένες διδακτικές ώρες, αλλά και το στεγαστικό ήταν τα κυριότερα προβλήματα που ήθελε να αναδείξει η σημερινή διαμαρτυρία.

Σημαντική εξέλιξη, που ανοίγει νέους ορίζοντες για την επιχειρηματικότητα στην Ευρωπαϊκή Αγορά, η υπερψήφιση της έκθεσης για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά (Digital Single market) στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Ερευνάς και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού


Σημαντικό βήμα προόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτέλεσε η υπερψήφιση της έκθεσης για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) και Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO). Η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έρχεται να ενισχύσει την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την δημιουργία μιας ενιαίας ψηφιακής αγοράς στην ευρωπαϊκή ήπειρο, δημιουργώντας ανάπτυξη και εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.

Η Ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύα Καϊλή μέσω τροπολογιών που κατέθεσε και συνυπέγραψε σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους της,  κατάφερε να ενισχύσει το κείμενο του κοινοβουλίου στοχεύοντας στην ενίσχυση των πολιτικών καινοτομίας και στην κατάργηση των εμποδίων προς αυτήν την κατεύθυνση, έχοντας πάντα σαν προτεραιότητα την προστασία των καταναλωτών αλλά και την ενίσχυση του ευρωπαϊκού επιχειρηματικού πνεύματος.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:Ανανέωση και έκδοση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2015

Από    τη    Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σε εφαρμογή της με αριθμ. Δ24α/Φ.11/ΓΠοικ. 54598/971/30-11-2015 (ΦΕΚ 2621/Β/04-12-2015) Κοινής Υπουργικής Απόφασης και της με αριθμ. πρωτ. Δ24α/ΓΠοικ.58156/1009/14-12-2015 Διευκρινιστικής Εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοινώνεται ότι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την ανανέωση και την έκδοση των Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ έτους 2015.

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Σπυρίδωνα



Πανηγυρική Θεία λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνα, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος  Γεώργιος τελέστηκε στις 12 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα (χωριό Άγιος Σπυρίδωνας), Δήμου Δίου.

Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης-ΠΡΟΚΗΥΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης ζητάει λογοθεραπευτή και τεχνολόγο Γεωπονίας (Τ.Ε.Ι.) ειδικότητας κατά προτίμηση Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας για συνεργασία κατά το χρονικό διάστημα από 15/01/2016 έως 30/6/2016. Η θέση μπορεί να καλυφθεί με σύμβαση έργου ή με μισθωτή εργασία μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου.

Για επιπλέον πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων απευθυνθείτε στη γραμματεία του Κέντρου Κατάρτισης επί της οδού 19η Μαΐου 3 καθημερινές από 17/12/2015 έως 23/12/2015 ή τηλεφωνικά στο 2351073919 και ώρες 10.00-12.00.

Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΑΒΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Πιερίας "Ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ" σε συνεργασία με το θεατρικό Εργαστήρι "ΑΥΛΑΙΑ"

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ

Να τιμήσετε με την παρουσία σας την Θεατρική Παράσταση "Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ" Του Κύπριου Συγγραφέα Φάνου Ναθαναήλ σε σκηνοθεσία : Ανδρέα Μιχαήλ για την Επέτειο των 60 χρόνων του Απελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου από τους Άγγλους 1955-2015
Η Παράσταση θα δοθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης "ΕΚΑΒΗ"
Τετάρτη 16/12/2015 και ώρα : 20:00μμ.
Είσοδος Δωρεάν.

NEO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΙΕΡΙΑΣ !

  

Η Γενική Συνέλευση του Κ.Ο.Π. ύστερα από μυστική ψηφοφορία εξέλεξε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής επιτροπής 

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι :

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΑΣ ( στους Ευρωλιγούρηδες "αριστερούς" και την Ε.Ε.)


Για την αντιγραφή Ν.Σαλπιστης

«Κε Υπουργέ,
Μας αποστείλατε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την 7η Δεκεμβρίου 2015 και με Α.Π. 42767, ενημέρωση με θέμα: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Ευρώπη για τους πολίτες, 2014 - 2020". Το εν λόγω έγγραφο εστάλη σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.
Μέσω αυτής της ενημέρωσης, πληροφορούμαστε ότι οι δημόσιοι φορείς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μπορούν να αιτηθούν για ένταξη σ' αυτό το πρόγραμμα της ΕΕ. Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 185.468.000 ευρώ για την επταετία 2014 - 2020.....................

Προσλήψεις αναπληρωτών Δ/θμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ04

Περί των προσλήψεων αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ04.

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων με προβληματισμό παρακολούθησε την Γ’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών για το έτος 2015-16. Είναι γνωστό ότι οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων χρόνων και η έλλειψη διορισμών είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών κενών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όλοι συμφωνούμε ότι η μόνιμη λύση δεν μπορεί παρά να είναι ο διορισμός μόνιμων καθηγητών στα κενά αυτά, ενώ η κάλυψη των κενών αυτών με αναπληρωτές είναι προσωρινή λύση.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ



  Με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννηση του δημιουργού της λαϊκής μας μουσικής, του Βασίλη Τσιτσάνη, η χορωδία και η ορχήστρα της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, διοργανώνουν συναυλία με τα σημαντικότερα έργα του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη.
  Η εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του συλλόγου «Θυγατέρες της Πηνελόπης-Ελπίδες Θεσσαλονίκης-οικογένεια ΑΧΕΠΑΝΣ», έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Πολιτισμού της ίδιας Περιφέρειας, ενώ τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στη στέγη κακοποιημένων παιδιών «Μέλισσα».

Δ.Ο.Ε. Κλοπή το νέο μισθολόγιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Το νέο μισθολόγιο που με διαδικασίες εξπρές φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου εφαρμόζει πιστά τις επιταγές του 3ου μνημονίου, με μισθολογικές περικοπές 18,3 εκατ. ευρώ, και συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική παρατεταμένης λιτότητας που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.
Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πρόκειται να έρθουν αντιμέτωποι με πάγωμα μισθών και τραγική μείωση των εισοδημάτων τους αφού, πέρα από τις παραπλανητικές δηλώσεις περί «ουδέτερου μισθολογίου», η σκληρή πραγματικότητα των φορολογικών επιβαρύνσεων (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κ.λπ.), το ολοένα αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και η επερχόμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα υποβαθμίσουν για μια ακόμη φορά το επίπεδο της ζωής τους, δοκιμάζοντας τα όρια των αντοχών τους.

Ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 αφιερωμένο στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας



Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, με τις επιλεγμένες δράσεις της, αλλάζει την λογική της πόλης, επαναπροσδιορίζει τη σχέση μας με τα κοινά και εξοικειώνει τον πολίτη με τον δημόσιο χώρο αναδεικνύοντας την ανάγκη για την προάσπισή του.