Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Και μην ξεχνάτε..



Τα χαράματα της Κυριακής 29 Μαρτίου στις 3 το πρωί αλλάζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Η Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας και φέτος συμμετείχε στην Ώρα της Γης.



Σήμερα το βράδυ στο κέντρο της πόλης μας συγκεντρώθηκαν τα μέλη της Ποδηλατικής Από-δρασης Πιερίας για να γιορτάσουν την Ώρα της Γης.
Παρά το ψιλοβρόχι και τον αέρα ήταν εκεί με τα ποδήλατα τους σε μια ακόμη δράση του Συλλόγου.

Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της Ποδηλατικής Από-δρασης Πιερίας, Μπαρμπέρη Γιάννη ο οποίος μας είπε για την σημερινή εκδήλωση:

Διήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Βασιλική Νευροκοπλή
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς οργάνωσε ένα διήμερο Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Μαρτίου όπου πραγματοποιήθηκε έκθεση βιβλίου με καλεσμένη την κυρία Βασιλική Νευροκοπλή που το Σάββατο το πρωί αφηγήθηκε στα παιδιά ένα από τα βιβλία της, γνωρίστηκε μαζί τους, έλυσε τις όποιες απορίες είχαν και στο τέλος υπέγραψε τα βιβλία της.


Παράλληλα με την έκθεση βιβλίων πραγματοποιήθηκε έκθεση origami (ιαπωνική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής) του Αλέκου Κωνσταντίνου, έκθεση ζωγραφικής των παιδιών με θέμα «ζωγραφιές σαν παραμύθια» και bazaar του Συλλόγου Γονέων με Πασχαλινές λαμπάδες.
Επίσης κατά την διάρκεια του διημέρου λειτουργούσε πάγκος ζωγραφικής και κατασκευών για τα παιδιά που απασχολούνταν δημιουργικά με διάφορες δραστηριότητες.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΛΧΑΖΙΔΗΣ: Η επόμενη μέρα σε σχέση με τα διόδια

Με βάσει αυτά που άκουσα σήμερα (live) από το διαδίκτυο στην ημερίδα που έγινε στην Αθήνα με θέμα «Το σκάνδαλο των διοδίων στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα» και τις τοποθετήσεις των ομιλητών θα επισημάνω τα εξής :

Η προτροπή από κάποιους κυβερνητικούς και θεσμικούς παράγοντες για ηλεκτρονικά διόδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσουν χρόνο οι υπάρχουσες εταιρίες και να μας "ρίξουν στάχτη στα μάτια" .

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ




Την Παρασκευή 28 Μαρτίου τελέστηκε ο Ακάθιστος Ύμνος και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος χοροστάτησε και ομίλησε ως εξής:

Στις 5.00 το απόγευμα, στη Γυναικεία Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας, με τη συμμετοχή εκκλησιάσματος από τη Λάρισα, την Κατερίνη και την ευρύτερη περιοχή.

4ο Πασχαλινό Bazaar στην Αστική Σχολή Κατερίνης



Έκθεση Χειροποίητου για το καθιερωμένο "Παζάρι Αγάπης" για την ενίσχυση του συλλόγου προστασίας παιδιού "ΒΕΝΙΑΜΙΝ" στο χώρο της Αστικής Σχολής Κατερίνης. Καλλιτέχνες και κατασκευαστές θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε ενα μπαζάρ με λαμπάδες, κοσμήματα, σαπούνια, καλλυντικά, τρόφιμα και γλυκά .....
Στηρίζω με την συμμετοχή και την παρουσία μου τα παιδιά σε κίνδυνο....
Σας περιμένουμε!!!

Συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης



ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ 7 μ.μ.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Στο πλαίσιο των αρχών της Ιδρυτικής Διακήρυξης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, των ιδεών και των προτάσεων που κατατέθηκαν στην 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και της Κατευθυντήριας Οδηγίας για την Πολιτική και Οργανωτική διάταξη, συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα οι διαδικασίες συγκρότησης των Πυρήνων Αυτοοργάνωσης σε Δημοτικές Ομάδες Πρωτοβουλίας, με τις οποίες θα πορευτεί το ΚΙΝΗΜΑ μέχρι και το Συνέδριό του, οπότε και θα αποφασιστεί η διάταξη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που θα περιληφθεί στο Καταστατικό του.

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 ώρα 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης θα γίνει συνάντηση των μελών φίλων και εθελοντών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ για να ξεκινήσουμε τον προσυνεδριακό διάλογο και για να επιλέξουμε Συντονιστική Γραμματεία.
Ο Πυρήνας Αυτοοργάνωσης μετατρέπεται σε Δημοτική Ομάδα Πρωτοβουλίας.
ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ.           

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



Η Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πιερίας, λόγω των καιρικών συνθηκών αποφάσισε τα παρακάτω:
          Η 24η αγωνιστική της Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας αναβάλλεται και θα διεξαχθεί την Τετάρτη 1-4-2015 με ώρα έναρξης 5:00 μ.μ.
          Η 2η αγωνιστική των Play-Off της Γ΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας αναβάλλεται.
          Οι αγώνες για την 2η αγωνιστική των Play-Off της Γ΄ ερασιτεχνικής θα διεξαχθούν ως εξής:

H Αλκυόνη Παπαδάκη στο Βιβλιοπωλείο Νέστωρ.



Αυτήν την ώρα παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από την Αθήνα την ημερίδα με θέμα : «Το σκάνδαλο των διοδίων στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα» που οργανώνουν: Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας .

Η εκπαιδευτιική εκδρομή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στην Αθήνα (φωτογραφίες)


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική εκδρομή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στην Αθήνα.
Μεταξύ άλλων οι μαθήτριες και οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης επισκέφτηκαν την Βουλή των Ελλήνων, την Ακρόπολη, το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, τον Θόλο, το Αττικό Πάρκο, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και άλλα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Ο Απόστολος Γκλέτσος στην Κατερίνη στο πλαίσιο περιοδείας του στη Β. Ελλάδα.



Ο Πρόεδρος του κόμματος «ΤΕΛΕΙΑ» κ. Απόστολος Γκλέτσος θα επισκεφτεί και την πόλη της Κατερίνης, στο πλαίσιο σειράς επαφών με υποψηφίους του κόμματος στη Β. Ελλάδα.
Υποστηρικτές του κόμματος αλλά και πολίτες που επιθυμούν να συνομιλήσουν μαζί του θα  έχουν τη δυνατότητα να τον συναντήσουν στην Κατερίνη την Κυριακή 29 Μαρτίου στο καφε-μπαρ «Clocks» (Γ. Ολυμπίου 13) στον πεζόδρομο Κατερίνης στις 3 το μεσημέρι.

Ένα ντοκιμαντέρ για την αιολική ενέργεια στην Ελλάδα. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις τα θετικά και αρνητικά και οι υπόγειες διαδρομές του χρήματος.


Πρόγραμμα Υψηλαντείων 2015



ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» ΝΕΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

«ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2015»

Αφιερωμένα στα «Ταφικά Έθιμα στην Αρχαία Ελλάδα και στον Όφι του Πόντου»

15-19 Απριλίου

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Ισχυρός Σεισμός στην Κάσο






Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό, σημειώθηκε πριν τις δύο τα ξημερώματα του Σαββάτου στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου, βόρεια της Κάσου. Σύμφωνα με το αυτοματοποιημένο σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είναι μεγέθους 5,3 ρίχτερ με εστιακό βάθος 43 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό είναι 5,4 ρίχτερ