Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Συμβουλές από την Ελληνική Αστυνομία για την προστασία του ποδηλάτου σας, την πρόληψη και την αποτροπή τυχόν απώλειας ή κλοπής του


Αγοράστε και χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό και ποιοτικό λουκέτο για το κλείδωμα του ποδηλάτου σας
Κλειδώστε «σφιχτά» το ποδήλατό σας, ώστε να είναι δύσκολο να μετακινηθεί, όταν είναι σταθμευμένο
Κλειδώστε τους δύο τροχούς και το μεταλλικό πλαίσιο σε ένα σταθερό, ακίνητο αντικείμενο.
Ασφαλίστε την κλειδαριά σας, ώστε να μην ακουμπά στο έδαφος ή στο πεζοδρόμιο, όπου μπορεί να σπάσει ή να σφυρηλατηθεί.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ. Οι δυναμικοί οινοπαραγωγοί του μυθικού βουνού

Τα αμπέλια του Απόστολου Κούρτη, ενός από τους καλύτερους οινοποιούς του Νομού Πιερίας, ο οποίος, μάλιστα, καλλιεργεί βιολογικά. Στην Πιερία τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον για την οινοποίηση, είτε από ανθρώπους με σχετικές σπουδές είτε από άτομα που προέρχονται από άλλους επαγγελματικούς κλάδους και σταδιακά στρέφονται προς το κρασί.

PHOTO: ΑΡΧΕΙΟ ΚΟΥΡΤΗ


Οργώνουμε τον Νομό Πιερίας για να γνωρίσουμε μια σειρά από ετερόκλητους παραγωγούς κρασιού που τα τελευταία χρόνια κάνουν σταθερά βήματα προς τη δημιουργία μιας νέας οινικής κοινότητας της Βόρειας Ελλάδας
Τι κοινό έχουν ένας πρώην υποδιευθυντής γερμανικού εργοστασίου χαρτοποιίας (γιος μεταναστών στη Γερμανία) και η κόρη ενός μυστακοφόρου δικηγόρου με έναν πολύ δραστήριο αγρότη που ασχολείται με τα ακτινίδια, τα κριθάρια, τις ελιές και τα τριφύλλια; Πώς συνδέεται ο γιος ενός Λιτοχωρίτη που πριν ακόμα κλείσει τα είκοσι μάθαινε γαλλικά στην πόλη του Μπορντό με έναν φοροτεχνικό, αλλά και με τον πρόεδρο ενός μελισσοκομικού συλλόγου; Ολοι τους αποτελούν μέλη της ανερχόμενης οινοποιητικής κοινότητας Πιερίας, που φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης των ανθρώπων που αγαπούν το κρασί, τα αποστάγματα, ακόμα και το καλό, ποιοτικό ξίδι.

Αξιέπαινη πρωτοβουλία από την Τροχαία Κατερίνης.

Την συνεργασία των οδηγών της πόλης μας ζητάει η Τροχαία Κατερίνης για να είναι ελεύθερες και προσβάσιμες οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης των ΔΧ και ΙΧ φορτηγών οχημάτων που προμηθεύουν με εμπορεύματα τα καταστήματα του πεζόδρομου.
Ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση στον πεζόδρομο είναι ιδιαίτερα αυξημένη, η παρουσία φορτηγών με εμπορεύματα δημιουργεί πολλά προβλήματα και κινδύνους για τους πεζούς.
Ο Δήμος Κατερίνης όρισε ορισμένα σημεία που μπορούν τα φορτηγά να σταθμεύουν και να διανέμουν τα εμπορεύματα, αλλά δυστυχώς αυτά είναι σχεδόν μόνιμα κατειλημμένα από παράνομα σταθμευμένα επιβατικά αυτοκίνητα.
Έτσι η Τροχαία Κατερίνης προχώρησε σε ένα σχεδιασμό για την εξασφάλιση της διαθεσιμότητας των εν λόγω θέσεων στάθμευσης, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες που πραγματοποιείται το σύνολο των φορτοεκφορτώσεων.
Εκτύπωσε ενημερωτικά έντυπα που τα τοποθετεί στα παρμπρίζ των οχημάτων που σταθμεύουν παράνομα στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης προτού προβεί σε αναγκαστική επιβολή κυρώσεων.

Άρωμα Μαρόκου σήμερα το πρωί στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης. (Η τιμώμενη χώρα στο Φεστιβάλ Ολύμπου) Φωτογραφίες-βίντεο.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

 Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας έκανε δεκτή εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, σύμφωνα με την οποία η έναρξη των πρωταθλημάτων Α΄ και Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα είναι ως παρακάτω:
          1.- Β’  Ερασιτεχνική Σάββατο 5-9-2015
          2.- Α’  Ερασιτεχνική Κυριακή 6-9-2015

          Μετά το τέλος του Α’  γύρου οι αγώνες θα γίνονται
          Σάββατο η Α’  Ερασιτεχνική
          Κυριακή η Β’  Ερασιτεχνική

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου. ΑΠΟΨΕ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ-Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ


  Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου γνωστοποιεί ότι η προγραμματισμένη για απόψε  Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 θεατρική παράσταση «Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ», δεν εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «πανσέληνος 2015» του Υπουργείου Πολιτισμού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου προβλέπει για σήμερα ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους.
   Η παράσταση «Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ» είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου και θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου  στις 9 το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο του Δίου με αντίτιμο εισιτηρίου.

ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Η Φιλοτελική Ένωση Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της, αλλά και τους φίλους και τις φίλες που θέλουν να ενσωματωθούν στο σύλλογο και να γίνουν μέλη, την Κυριακή 30/08/2015 και ώρα 11:00 το πρωί στο εντευκτήριο του συλλόγου, που βρίσκεται επί της οδού Ειρήνης 34 (5° Γυμνάσιο Κατερίνης, είσοδος από το πάρκινγκ του Γυμνασίου οδός Σανταρόζα).

Η νέα περίοδος 2015 – 2016 ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για τη ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ και σας περιμένουμε όλους όσους ασχολούνται με τον φιλοτελισμό και συλλέγουν γραμματόσημα, αλλά και όλους όσους είναι συλλέκτες, κάθε Κυριακή στην αίθουσα του συλλόγου και ώρα 11:00 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

Πρόεδρος: κος Τερζής Αναστάσιος - 6947 807 567
Γεν. Γραμματέας: κος Ναβροζίδης Ιορδάνης - 6977 565 636

Ταμίας: κος Μπιτόπουλος Παντελής - 6972 248 918

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ




Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» καλεί δημόσια τους ομογενείς μας (από Κατερίνη και όχι μόνο) όπου και αν βρίσκονται, Ευρώπη, Αμερική και αλλού να μας στείλουν τα νέα τους, τις σκέψεις τους, τις ερωτήσεις και απορίες τους, φωτογραφίες από τον τόπο διαμονής τους και ότι άλλο επιθυμούν για να τα αναρτούμε εδώ στην πόλη μας την Κατερίνη, την Κατερίνη τους, την Πιερία μας, την Πιερία τους.

Ανοίγουμε δίαυλο επικοινωνίας με την ομογένεια μας, με εσάς που είστε μακριά αλλά η καρδιά σας ανήκει εδώ!

Επικοινωνήστε μαζί μας και προτείνεται τι ρεπορτάζ θέλετε να δείτε στην «ΑΛΗΘΕΙΑ», ποια μέρη της Πιερίας θέλετε να σας παρουσιάσουμε, τι νοσταλγείτε πιο πολύ και θα θέλατε να σας δείξουμε;

Γιατί εσείς είστε η Ελλάδα μας, και είμαστε υπερήφανοι για εσάς! 

EMAIL: pierikialithia@gmail.com

Απόψε στις 20:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, το λόγο έχουν οι πολίτες, στην πολιτική συζήτηση για το εθνικό νόμισμα.

Αγαπητοί συμπολίτες,
Σχετικά με την πολιτική εκδήλωση που προγραμματίζει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, με θέμα «Η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα», στις 29 Αυγούστου 2015, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, σας πληροφορούμε τα παρακάτω:
Οι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι
  • Αλέκος Αλαβάνος
  • Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας
  • Πέτρος Παπαακωνσταντίνου

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα διαρκέσει 3 ώρες με το παρακάτω πρόγραμμα:
  • 19:30 - 20:00 Προσέλευση
  • 20:00 - 20:15 Παρουσίαση του Καπνικού Σταθμού και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας
  • 20:15 - 21:15 Τοποθετήσεις των 3 προσκεκλημένων, διάρκειας 20 λεπτών για κάθε ομιλητή
  • 21:15 - 23:00 Ερωτήσεις πολιτών


Οι πολίτες θα έχουν 1 λεπτό στην διάθεσή τους για να διατυπώσουν το ερώτημά τους. Οι ομιλητές θα έχουν 4 λεπτά χρόνο για να απαντήσουν σε κάθε ερώτημα.

Απόψε στην Αρχαία Πύδνα ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ


Απόψε είναι η πιο γοητευτική βραδιά του χρόνου. Η πανσέληνος του καλοκαιριού. Με το υπέρλαμπρο Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Τι πιο ωραιότερο να συνοδεύεται με την πανδαισία των ήχων.
  Όλα αυτά μπορούμε να τα απολαύσουμε απόψε στις 9 το βράδυ στην αρχαία Πύδνα με τη συναυλία της χορωδίας, μουσικών και σολίστ της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.