Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Οι μαθητές της έκτης τάξης του 11ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης στη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Κατερίνης.



Οι μαθητές της έκτης τάξης του σχολείου μας συνοδεία των δασκάλων τους και μελών του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, επισκέφθηκαν την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της πόλης μας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 και η μετακίνηση από το σχολείο και η επιστροφή σε αυτό έγινε με λεωφορείο του τουριστικού πρακτορείου Βελώνη.

Οι μαθητές χάρισαν και από ένα μικρό δωράκι στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου και ευχήθηκαν περαστικά στους μικρούς ασθενείς. Ο σύλλογος ευχαριστεί τη διεύθυνση και το προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής για την υποδοχή και ενημέρωση των μαθητών.
Επίσης ο σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει το τουριστικό πρακτορείο για την άμεση ανταπόκριση και την δωρεάν μετακίνηση των μαθητών του σχολείου μας.

 






Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 11ου Δημοτικού σχολείου και 11ου , 23ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα











Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ



Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΑΠΟ 8/4/15 ΕΩΣ 20/4/15

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ


ΑΣΠΕ (ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ): ΣτΕ: Όχι στις Μετεγγραφές των Αρχιτεκτ. Σχολών. Το ΣτΕ καταργεί το Σύνταγμα!!!



Η απαράδεκτη ομηρία των  πρωτοετών(υπό μετεγγραφή φοιτητών) των Αρχιτεκτονικών Σχολών ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... ενώ ο Υπουργός Παιδείας δεν κάνει απολύτως τίποτα!

Το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα των Αρχιτ. Σχολών και μπλοκάρει τις Μετεγγραφές αυτών!!! 

Ντροπή!!!

Ο Υπουργός Παιδείας Πόντιος Πιλάτος;;;

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Ούτε το κρύο, ούτε ο αέρας πτόησε τις κυρίες από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, και ήταν και σήμερα στην κεντρική πλατεία της πόλης μας στην προσπάθεια τους να ενισχύσουν τις οικογένειες του σχολείου τους.
Από νωρίς το πρωί στήσανε τον πάγκο τους με τις πανέμορφες λαμπάδες που δημιούργησαν τα παιδιά του σχολείου και όσο και αν είχε τσουχτερό κρύο, παρέμειναν στην θέση τους.
Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» τους συγχαίρει για την προσπάθεια τους και το έργο που παράγουν στο σχολείο τους, δείχνοντας για μια ακόμη φορά την ουσιαστική και αναγκαία για τα χρόνια που ζούμε προσπάθεια όλων των Συλλόγων Γονέων να δώσουν ότι το καλύτερο στα παιδιά μας.
Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" καλεί όσους μπορούν και θέλουν να στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες, τόσο των Συλλόγων Γονέων όσο και άλλων Συλλόγων που προσφέρουν κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο στα δύσκολα χρόνια της κρίσης που ζούμε όλοι μας.

Φιλόπτωχο ταμείο Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου: Προσφορά αγάπης σε άπορες οικογένειες!



Σήμερα το μεσημέρι βρεθήκαμε στην Φιλόπτωχο του Ι.Ν. του Αγίου Αντωνίου στον Σβορώνο Πιερίας.

Εκεί σήμερα η Φιλόπτωχος του Ι.Ν. ετοίμασε πακέτα με τρόφιμα για άπορες και με οικονομικά προβλήματα οικογένειες της ενορίας.





Ο Πάτερ Δημήτριος Σιαμάγκας μας μίλησε για την δράση της Φιλόπτωχου:

ΗΡΘΕ Η ΑΝΟΙΞΗ (ΓΙΑ ΛΙΓΟ..) ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ





Έστω και για λίγο ήρθε η Άνοιξη στην πόλη μας (μια ώρα κράτησε η ηλιοφάνεια σήμερα το πρωί) και μετά ξανά βροχές κρύο και συννεφιά..
Και σε αυτό βοήθησε ο Δήμος Κατερίνης που φύτεψε αυτά τα πανέμορφα λουλούδια στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, και μας αλλάξανε έστω για λίγο την διάθεση μας!

4ο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



Σήμερα το πρωί βρεθήκαμε στην Αστική σχολή Κατερίνης όπου πραγματοποιείται από την Μ.Δευτέρα έως Μ.Πέμπτη το 4ο Πασχαλινό Bazaar.
Είδαμε πλήθος από πασχαλινά δώρα, λαμπάδες, κατασκευές, καλλυντικά, γλυκά, φυτικά προϊόντα και πολλές άλλες χειροποίητες δημιουργίες.
Ευχαριστούμε τα κορίτσια που με χαμόγελο και διάθεση φωτογραφηθήκανε μπροστά στις δημιουργίες τους, και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Το Bazaar λειτουργεί από τις 10π.μ έως 9μ.μ.
Δείτε τις φωτογραφίες:

Προκήρυξη Βραβείων Ακαδημίας Αθηνών 2015:



ΒΡΑΒΕΙΑ Α΄ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ        

    Bραβείο Αικατερίνης Κέπετζη, εις μνήμην του συζύγου της ιατρού Νικολάου Κέπετζη, με χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, απονεμόμενο στον πρώτο αριστεύσαντα πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ακαδημαϊκού έτους 2013 - 2014. Το βραβείο θα απονεμηθεί τον Δεκέμβριο του 2015, μετά από σχετική υπόδειξη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Η ιστορία του UEFA European Under-19 Championship που φέτος θα φιλοξενηθεί στην ΠΙΕΡΙΑ:




Η ιστορία του UEFA European Under-19 Championship άρχισε, ουσιαστικά, από το μακρινό 1948, όταν η FIFA αποφάσισε τη δημιουργία του FIFA Junior Tournament, με τη συμμετοχή παικτών ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Επτά χρόνια αργότερα, τη διοργάνωση ανέλαβε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (UEFA Junior Tournament). Στα πρώτα 32 χρόνια της διοργάνωσης η Αγγλία ήταν η χώρα που έφτασε τις περισσότερες φορές (8) στην κορυφή του βάθρου, με τις ΕΣΣΔ και Βουλγαρία να ακολουθούν (τέσσερις και τρεις κατακτήσεις, αντίστοιχα).

Προχωρούν οι εργασίες συντήρησης κοινοχρήστων χώρων στην Τοπική Κοινότητα Παραλίας και στον οικισμό της Ολυμπιακής Ακτής.



Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες συντήρησης κοινοχρήστων χώρων στην Τοπική Κοινότητα Παραλίας καθώς και στον οικισμό της Ολυμπιακής Ακτής. Ειδικότερα, συνεργεία Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων προχώρησαν στις απαραίτητες συντηρήσεις του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην Παραλία και τις ερχόμενες ημέρες θα γίνει αλλαγή των φωτιστικών στοιχείων στην κεντρική πλατεία.

Ταυτόχρονα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Πρασίνου πραγματοποιούν από τις αρχές της εβδομάδας εργασίες κοπής χόρτων, κλάδεμα δέντρων, διαμόρφωσης θάμνων και φυτεύσεις εποχικών ανθισμένων φυτών σε κοινόχρηστους χώρους της Παραλίας. Ανάλογες εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και στον οικισμό της Ολυμπιακής Ακτής. Την πρόοδο των εργασιών στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κατερίνης, επιβλέπει σε καθημερινή βάση ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Ευστάθιος Κεραμιδιώτης.





«Έλεγχοι στην αγορά κατά την πασχαλινή περίοδο» από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού, της Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας



Ενόψει των Άγιων ημερών του Πάσχα και επειδή κατά την πασχαλινή
περίοδο, παρουσιάζεται ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών που εθιμικά
συνδέονται με το κλίμα των ημερών η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία
Μαυρίδου τονίζει ότι πρωταρχικό καθήκον μας είναι η εύρυθμη λειτουργία της
αγοράς και η προστασία του καταναλωτικού κοινού και στόχος μας είναι η
αυξημένη παρουσία των αρμοδίων υπηρεσιών στην αγορά. Στο πλαίσιο αυτό
το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού, της Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής
Ενότητας Πιερίας προέβη σε δειγματοληψία εποχικών ειδών (τσουρέκια,
βαφές αυγών) και διενεργεί αυξημένους ελέγχους για την τήρηση του
υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της αγοράς.
Οι επιτηδευματίες ελέγχονται ειδικότερα ως προς :

"Νέα Εποχή για το δήμο Κατερίνης": Η διοίκηση του δήμου σφυρίζει αδιάφορη..



Σε ένα από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης μας.. (επί της Δημ.Δημάδη, απέναντι από το δημαρχείο ). 5η μέρα και η λακκούβα συνεχίζει να υπάρχει παρά τις καταγγελίες που έγιναν από πολίτες. Ακόμη μια φορά η διοίκηση του δήμου σφυρίζει αδιάφορη..

Μπέττυ Σκούφα: Στη δύσκολη αυτή στιγμή για τον τόπο μας δεσμεύομαι ότι θα είμαι μπροστά στην εθνική προσπάθεια και δίπλα στους κατοίκους της Πιερίας και τα προβλήματά τους!



Η αρχή της κοινοβουλευτικής περιόδου ήταν καταιγιστική! Τις πρώτες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συναντήσεις με φορείς της Πιερίας και ομάδες κατοίκων. Αφουγκραζόμαστε τον παλμό του τόπου μας, ακούμε τα προβλήματά του και αγωνιζόμαστε για λύσεις. Πήγαμε στο Εργατικό Κέντρο, στο Επιμελητήριο, στην Περιφέρεια, συναντηθήκαμε με φορείς του τουρισμού, των σωμάτων ασφαλείας, των επαγγελματιών και κάναμε πολλές επαφές με ομάδες καλλιεργητών, κτηνοτρόφων και τοπικών παραγωγών.
Με τους συνεργάτες μου προετοιμάσαμε Ερωτήσεις στη Βουλή για θέματα των καλλιεργητών της Νότιας Πιερίας που εξαιρέθηκαν άδικα από τις κρατικές ενισχύσεις, για το ΑΤΕΙ Κατερίνης, για τα δικαιώματα των φοιτητών που εισάγονται με κατατακτήριες, για τις δυσλειτουργίες στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που συνυπογράφηκαν από δεκάδες άλλους βουλευτές. Συμμετείχαμε επίσης σε πολλές άλλες πρωτοβουλίες βουλευτών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η στέγασή μας σε εξοπλισμένα γραφεία και η πλήρης στελέχωση της οργάνωσής μας. Στη δύσκολη αυτή στιγμή για τον τόπο μας δεσμεύομαι ότι θα είμαι μπροστά στην εθνική προσπάθεια και δίπλα στους κατοίκους της Πιερίας και τα προβλήματά τους!

ΕΚΑΒ: «Μην καλείτε άσκοπα το 166 κατά την διάρκεια του Πάσχα»




Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας δίνει στη δημοσιότητα το ειδικό πρόγραμμα κάλυψης του Εθνικού Οδικού Δικτύου με έκτακτα μέτρα, κατά την περίοδο του Πάσχα.

Η κάλυψη θα γίνει με ανάπτυξη σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου Κινητών Μονάδων Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής και Ασθενοφόρων και συγκεκριμένα κατά τις ώρες:

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



           Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Πιερίας
εύχονται ολόψυχα
στα Σωματεία, τους Ποδοσφαιριστές, τους Παράγοντες,
τους Διαιτητές και τους Φιλάθλους του Νομού
«ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ» και «ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ»


Για  το  Δ.Σ.
                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                            Δημήτριος Ελευθεριάδης              Κωνσταντίνος Ορφανίδης

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.



Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου

σας εύχεται

        ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
  και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
  *****************
…με το φως της χαράς 
                       συμμαζωχτήτε.
   Ανοίξτε αγκαλιές ειρηνοφόρες.
                   Διονύσιος Σολωμός

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Ο Πρόεδρος
και τα Μέλη του
Διοικητικού Συμβουλίου
σας εύχονται
   ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Επανέρχεται το εξάωρο εργασίας για τους βρεφονηπιαγωγούς



Κατά την έναρξη των εργασιών του 13ου Πανελλήνιου Μετεκπαιδευτικού Συνεδρίου Προσχολικής Αγωγής του ΠΑΣΥΒΝ, που διεξήχθη στα Ιωάννινα 20, 21 & 22 Μαρτίου 2015, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Λίτσα Καλαϊτζή ανακοίνωσε στους 1500 Συνέδρους που το παρακολούθησαν την θετική έκβαση των επαφών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΥΒΝ με τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Ν. Βούτση και τον Γεν. Γραμματέα κύριο Κώστα Πουλάκη σχετικά με την επαναφορά του εξαώρου εργασίας.
 Τα ευχάριστα επιβεβαιώθηκαν από βήματος Συνεδρίου και από τον κύριο Παναγιώτη Σκούτα, Διευθυντή του Υπουργού Επικρατείας κύριο Νίκο Παππά, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την μεγάλη δύναμη και δυναμική του Κλάδου και καταχειροκροτήθηκε από τον μεγάλο αριθμό συνέδρων παιδαγωγών από όλη την χώρα.
 

Παρουσίαση του βιβλίου «Στον ανεμοστρόβιλο του ξεριζωμού», της Δήμητρας Καπελούζου.(όπου η συγγραφέας με μια μυθιστορηματική απόδοση της αυτοβιογραφίας των νεανικών χρόνων, του σημαντικού για τη Βόρειο Ελλάδα πόντιου δημοσιογράφου, Σάββα Ι. Κανταρτζή (1900-1985), δίνει μια μαρτυρία ζωής και προσφέρει στον αναγνώστη ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας.)



Ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης, «Παναγία Σουμελά», και οι Εκδόσεις Διώνη παρουσίασαν το βιβλίο της Δήμητρας Καπελούζου με τίτλο «Στον ανεμοστρόβιλο του ξεριζωμού» που έγινε το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στις 7 το βράδυ στην Πολιτιστική Στέγη του Συλλόγου στην Κατερίνη.



Το βιβλίο αυτό είναι μια προσφορά και συμμετοχή στη μνήμη του Πόντου και της τραγικής εμπειρίας που βίωσε ο ποντιακός λαός. Όλα τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στη δραματική κατάληξη του ξεριζωμού αυτού του λαού από την πατρογονική του γη, ξετυλίγονται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, όπου η συγγραφέας Δήμητρα Καπελούζου με μια μυθιστορηματική απόδοση της αυτοβιογραφίας των νεανικών χρόνων, του σημαντικού για τη Βόρειο Ελλάδα πόντιου δημοσιογράφου, Σάββα Ι. Κανταρτζή (1900-1985), δίνει μια μαρτυρία ζωής και προσφέρει στον αναγνώστη ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας.

Καλό Πάσχα από την Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης Κατερίνης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2015



Από το 1983 ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» ΝΕΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ διοργανώνει ανελλιπώς κάθε χρόνο, αμέσως μετά το Πάσχα, την  εβδομάδα της Διακαινησίμου, τις πολιτιστικές και λαογραφικές   εκδηλώσεις "ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ" τα οποία περιλαμβάνουν  πλήθος εκδηλώσεων όπως σκακιστικοί αγώνες , αθλητικοί αγώνες,  επιστημονικές διαλέξεις , θεατρικές παραστάσεις και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις . 

Τα φετινά «ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2015» είναι αφιερωμένα στα «Ταφικά Έθιμα στην Αρχαία Ελλάδα και στον Όφι του Πόντου»



 Πρόγραμμα Εκδηλώσεων: