Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

TO ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 04-01-2016 του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (Τώρα αν το διαβάσει κανείς άλλος εκτός από εμάς και εσάς, χλωμό το βλέπω...)


Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι του Ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που πήραμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στο  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης εκφράζουμε για ακόμη μία φορά, μαζικά και αγωνιστικά, την οργή και την  αγανάκτηση μας για τη συνέχιση της ίδιας ανάλγητης και καταστροφικής για την κοινωνία και την οικονομία, πολιτικής των μνημονίων.

Οι Κοκκινοπλίτες της Πιερίας καλωσόρισαν τη νέα χρονιά με την Κοπή της Παραδοσιακής Βασιλόπιτας


Στη φιλόξενη Πολιτιστική μας Στέγη ανταμωθήκαμε το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2016 και ανταλλάξαμε ευχές για τη νέα χρονιά οι συμπατριώτες, τα μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας καθώς και επίσημοι προσκεκλημένοι με αφορμή την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΦώΤΙΑ» ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΚΙΤΡΟΥΣ


Άρχισαν και συνεχίζονται στην Κατερίνη οι ετήσιες εκδηλώσεις «Φώτια», που εδώ και πολλά χρόνια διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τόσο αυτών που ήδη έγιναν, όσο και όσων θα ακολουθήσουν:

Φωτορεπορτάζ από την σημερινή απεργία στην Κατερίνη


Οι αγρότες της Πιερίας στην πρώτη γραμμή των απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα στην Κατερίνη


Και το Μέτωπο Κοινωνικής Αντίστασης στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης


Ε.Ο.Σ Πέτρας - Πεζοπορία , Κοπή βασιλόπιτας. (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Κυριακή 31/01/2016 Ο Ε.Ο.Σ Πέτρας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην ταβέρνα Ολύμπου Γεύσεις στην Πέτρα Πιερίας. προηγήθηκε πεζοπορική διαδρομή :Πέτρα , αναρριχητικό πεδίο, ρέμα ξηρολακίου, Μπάρα,ακολούθησε η κοπή της  Βασιλόπιτας και ο  τυχερός που έτυχε το φλουρί παρέλαβε εξοπλισμό βουνό, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κληρώθηκαν δύο ακόμη δώρα και η τυχεροί παρέλαβαν εξοπλισμό βουνού , τα δώρα ήταν προσφορά του συλλόγου και του καταστήματος 55 peaks στο Λιτόχωρο, ευχόμαστε καλή χρόνια σε όλους με ασφαλείς αναβάσεις.

Και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας στην σημερινή απεργία

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας παρών για μια ακόμη φορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ


Σ.Φ.Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 - ΒΑΦΥΡΑΣ: 69-42

Πρωτάθλημα Παίδων ΕΚΑΣΚΕΜ
4η Αγωνιστική - β γύρος

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κατερίνη


Αύριο το απόγευμα εδώ, και μόνο στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» μια αποκλειστική και σημαντική συνέντευξη, μην την χάσετε!



Και οι Φυσιοθεραπευτές της Πιερίας στη σημερινή απεργία!


Και οι έμποροι καυσόξυλων της Κατερίνης στη σημερινή απεργία


Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου


Σας καλούμε σε τακτικής συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα:

Και οι φαρμακοποιοί της Πιερίας στην σημερινή απεργία.


Η Ένωση Φοροτεχνικών Πιερίας στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία Συντριβανίου στην Κατερίνη


Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


Οι... πράκτορες του ΟΠΑΠ στην απεργία της Κατερίνης


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στην σημερινή απεργία.


ΔΩΡΕΑ - Αποστολή Ιατρικού Εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ικαρίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Μερικοί από σας θυμούνται ακόμα τα νέα του Νοεμβρίου 2015: από τις 4 μέχρι τις 8 Νοεμβρίου οι πρώτες Ικαριώτικες ημέρες οργανώθηκαν στις Βρυξέλλες με σκοπό να συγκεντρώσουν δωρεές προκειμένου να υποστηρίξουν κοινωνικές εργασίες στην Ικαρία. Μια από αυτές τις δωρεές προοριζόταν για την απόκτηση και τη μεταφορά ενός συστήματος υπερήχων που είναι απαραίτητο για το νοσοκομείο της Ικαρίας.

Η ΕΛΜΕ Πιερίας στη σημερινή απεργία


ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΙΤΑΛΙΑ-ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟ 4-13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016


Με τον Ελληνοιταλικό Σύλλογο από 4 έως 13 Μαρτίου 2016
ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ
ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΙΤΑΛΙΑ
(ΒΕΝΕΤΙΑ-ΜΙΛΑΝΟ-ΠΑΒΙΑ-ΒΕΡΟΝΑ-ΜΠΟΛΟΝΙΑ)

          Μία σπάνια και ενδιαφέρουσα περιήγηση στην πανέμορφη, το Μάρτιο, Βόρειο Ιταλία διοργανώνει ο Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ: Σήμερα στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση!

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ
Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ, εκφράζει την μεγάλη ικανοποίηση για την δυναμική συμμετοχή
στην σημερινή συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, που συνδιοαργανώθηκε με τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, τον ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ, ΙΑΤΡΙΚΟ, ΔΙΠΛΟΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ,  ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ,
ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ, ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ.
Στην συγκέντρωση Συμμετείχαν η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ...

Ο Ζήσης Ζάννας στο απεργιακό μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας


Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Βατάν στην απεργία!


Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στο Σύλλογο FORDER UND FREUNDESKREIS ELLINIKO e.V. για τη δωρεά στο Γ.Ν. Κατερίνης ιατρικών μηχανημάτων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Αμβούργου.

        

Ο ανωτέρω σύλλογος, εκπρόσωποι του οποίου είναι οι κ.κ. Kalliopi Brantstaeter, Hinrich Stechmann, δραστηριοποιείται στην περιοχή της Γερμανίας με σκοπό την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Η Κατερίνη, η Πιερία όπως και όλη η Ελλάδα έστειλε σήμερα το μήνυμα της στην Κυβέρνηση. Ή είστε μαζί μας ή είστε απέναντι μας! (ΒΙΝΤΕΟ)


Ήταν μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Κατερίνη.

Τα πάντα νέκρωσαν σήμερα, το 99% των καταστημάτων κλειστά και πάρα πολύ κόσμος στους δρόμους από νωρίς το πρωί και αργότερα στις ομιλίες και τις πορείες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑΣ Ε. ΜΠΕΤΤΥΣ ΣΚΟΥΦΑ


Η Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, βουλεύτρια Πιερίας, συνυπέγραψε την ερώτηση και κατάθεση εγγράφων του βουλευτή του ΣΥ,ΡΙΖ.Α  Δράμας, κ. Χ.Καραγιανίδη  προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών με θέμα την άρνηση της παραλαβής από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της λίστας Μπόργιανς. Την ερώτηση - αναφορά συνυπέγραψαν και άλλοι 19 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Η ερώτηση – αναφορά κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων στις  2 /2 /2016,

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο με τις υπογραφές των βουλευτών.
                                                        

ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΛΟΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ


Τον απολογισμό των δραστηριοτήτων της Δασικής Υπηρεσίας του Νομού Πιερίας του έτους 2015 ,παρουσίασε  ο δ/ντης της  Γιώργος Μαυρίδης στην ολομέλεια του προσωπικού , στην αίθουσα εκδηλώσεων την Τρίτη 1-2-2015.
Η δασική υπηρεσία του νομού Πιερίας ολοκλήρωσε με επιτυχία το σύνολο προγραμματισμού της σε όλους τους τομείς .Υπερασπίστηκε με σθένος τη δημόσια περιουσία το δημόσιο συμφέρον , το δάσος , το φυσικό περιβάλλον , προς όφελος της κοινωνίας  και των νέων γενεών.

Εκλεισαν την τράπεζα Πειραιώς στον πεζόδρομο Κατερίνης οι απεργοί!



Διασχίζοντας η πορεία των απεργών τον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης εντόπισαν την τράπεζα Πειραιώς να λειτουργεί, και ζήτησαν από τον Διευθυντή της τράπεζας να την κλείσει, κάτι που έγινε τελικά με τους υπαλλήλους να αποχωρούν από την πίσω είσοδο της τραπέζης, τους υπολογιστές να κλείνουν όπως και τα φώτα…

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Ν.Πιερίας Κ.Κουκοδήμος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Επανεξέταση μετεγγραφών φοιτητών
Κύριε Υπουργέ,
Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία φοιτητών, ανακοίνωσε δημόσια την πρόθεσή της να λάβουν μετεγγραφή όσοι φοιτητές συγκέντρωσαν πέντε ή περισσότερα μόρια. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις της, το Υπουργείο επισπεύδει την έκδοση ΥΑ, η οποία θα προβλέπει τη σύσταση Επιτροπής Ενστάσεων. Ο φοιτητές θα δύνανται να απευθύνονται σε αυτή για την επανεξέταση της αίτησής τους.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου καλεί τα μέλη του τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 7 μ.μ. στην ετήσια απολογιστική συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (πρώην Νομαρχία).
Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 ανεξάρτητα απαρτίας, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα και με την ίδια θεματολογία.
Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Γρηγόρης Παπαχρήστος Μαρίκα Φωτοπο

Οι τρεις Ιεράρχαι ώς Παιδαγωγοί από την κ. Μάγδα Τσολάκη την 8-2-2016 στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης


Η Νευρολόγος, Ψυχίατρος, Θεολόγος & Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer κ. Μάγδα Τσολάκη είναι η επόμενη ομιλήτρια της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 8-2-1016. Η κ. Τσολάκη με αφορμή την 30η Ιανουαρίου (ημέρα των τριών ιεραρχών) θα αναπτύξει το θέμα "Οι τρείς Ιεράρχες ώς Παιδαγωγοί".

Όλοι οι αμβυκούχοι Πιερίας καλούνται σήμερα στην γενική συνέλευση συλλόγων Αμβυκούχων Μακεδονίας Θράκης στην Ν. Αγχίαλο Θεσσαλονίκης. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Ομοσπονδία συλλόγων Αμβυκούχων – αμπελουργών Ελλάδος σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ. στην Ν. Αγχίαλο Θεσσαλονίκης στο χώρο της γιορτής κρασιού θα πραγματοποιησεί γενική συνέλευση των συλλόγων Αμβυκούχων Μακεδονίας Θράκης με κύριο θέμα, «το διαφαινόμενο γενικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας τωνπαραδοσιακών αποστακτήριων Διημέρου (αποστακτήρια τσίπουρου)».

Τώρα σε εξέλιξη η μεγάλη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης



Και τα ταξι της Κατερίνης στην απεργία