Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Το ΕΠΑΜ στο συλλαλητήριο κατά της "Συμφωνίας των Πρεσπών".

Η Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ., στη συνεδρίασή της, της 15/1/19, εξέτασε το θέμα του συλλαλητηρίου ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, που διοργανώνεται για τις 20 Ιανουαρίου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΔΙΠΕ-ΔΙΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση του ΣΕΠΕ, της ΕΛΜΕ και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πιερίας. Δεν θα περάσει κανείς πάνω από τις ζωές μας. Απόσυρση τώρα του νομοσχεδίου. 

Η ΠΕΘ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) δηλώνει ότι οι Θεολόγοι συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα που διεξάγουμε από κοινού με τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Αθήνας και με όλους τους άλλους φορείς της χώρας για την Εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας.

Οι αγώνες και οι διαιτητές του Σ/Κ του πρωταθλήματος ΕΠΣ Πιερίας.

Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 17-01-2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας...

Προσκλητήριο αγώνα

Προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που διαμένουν σε: - Αθήνα - Πειραιά - Αττική και στις γύρω περιοχές.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, πλήθος λαού από όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας θα έρθει την Κυριακή στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας χωρίς να υπολογίσει υποχρεώσεις, υγεία, κόπο, χρήμα, χρόνο, εργασία ή οικογένεια.

Σύλληψη στην Κατερίνη για λαθραία τσιγάρα και οπλοκατοχή.

Συνελήφθη χθες (16 Ιανουαρίου 2019) το μεσημέρι στην Κατερίνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, 72χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του αλλά και σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Καλείσθε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010, που θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Κατερίνης...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) ορίζει την ετήσια γενική συνέλευση, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (οδός 28ης Οκτωβρίου 40, στον 4ο όροφο) στην Κατερίνη και καλεί τα μέλη του Οργανισμού να παρευρεθούν.

Ευχαριστήρια επιστολή του 17ου Δημοτικού Σχολείου στην Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου Α.Ε.

Σήμερα, Πέμπτη 17/1/2019, υποδεχτήκαμε τους εκπροσώπους της εταιρείας ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. και παραλάβαμε τη γενναιόδωρη προσφορά...

Δημογραφικό... ας εξαφανίσουμε τους πολύτεκνους!


Σε υλοποίηση των προτάσεων του πορίσματος της Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, κάποιοι κατάλαβαν ότι οι πολύτεκνοι συρρικνώνονται και ως εκ τούτου πρέπει να τους εξαφανίσουν!


Το νέο σύστημα μονίμων διορισμών - Μοριοδότηση.

Α. Ακαδημαϊκά Προσόντα : εκατόν είκοσι (120) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο
• Διδακτορικό δίπλωμα: σαράντα (40) μονάδες.
• Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών διάρκειας ενός (1) τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους: είκοσι (20) μονάδες.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ

«…Γιατί οι σημερινές εξουσίες θέλουν ανδρείκελα και όχι ήρωες;

Μακαριστός Παύλος, Μητροπολίτης Σιατίστης


Νέο Δ.Σ. στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης

Την Κυριακή 13/01/2019 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε η απολογιστική Γενική Συνέλευση του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου για τα έτη 2016 έως 2018 και στην συνέχεια οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την τριετία 2019 έως 2021.

Μειώνεται από 25 σε 22 ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη για Νηπιαγωγεία και Α’ Δημοτικού - Διορίζονται 450 εκπαιδευτικοί επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008

Την μείωση του αριθμού των μαθητών από 25 σε 22 ανά τάξη στα Νηπιαγωγεία και στην Α’ Δημοτικού ρυθμίζει τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που κατατέθηκε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».

Περί ελληνικών βατραχιών σε ξένο βούρκο.


Χρονογράφημα του Ευάγγ. Αθανασιάδη*

Υπάρχει μια ροπή των Ελλήνων, με την προτροπή συνήθως άλλων, να μπαίνουν πρόθυμα σε ξένο βούρκο που μαλώνουν βουβάλια. Η ροπή αυτή ήδη έχει πάρει μορφή εθιμικού και μανιώδους εθισμού.

Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν από σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 έως την ερχόμενη Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – Ολύμπια ΓΣ Λάρισας

Ο Πιερικός Αρχέλαος υποδέχεται την Ολύμπια Λάρισας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 13:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για τη 10η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – Εδεσσαϊκός BC

Ο Πιερικός Αρχέλαος υποδέχεται τον Εδεσσαϊκό, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 20:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για τη 15η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης καί Πλαταμῶνος Γεώργιος: Ἀπορρίπτουμε τή Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν - Ἡ Μακεδονία εἶναι μία καί Ἑλληνική.

†ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης καί Πλαταμῶνος πρός τόν Ἱερό Κλήρο καί τόν εὐσεβῆ λαό τῆς Πιερίας

Οι "εντυπώσεις" δεν θα σώσουν την Μακεδονία μας!


Το έχουμε γράψει πολλές φορές και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε. Κυβέρνηση που αγκομαχά να βρει 151 βουλευτές για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν μπορεί να κυβερνά και δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Κάλεσμα στην απεργία και στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 17-1-2019 - Όλοι στη συγκέντρωση- διαμαρτυρία στη Βουλή στις 11.00 πμ

Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς [Ε.Ρ.Α.] χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Παρασκευής 11-1 και της Δευτέρας 14-1 που έγιναν για το σύστημα διορισμού και προσλήψεων μονίμων και αναπληρωτών.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

38 π.Χ. - O Οκταβιανός παντρεύεται τη Λιβία.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ
➤ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 17 Ιανουαρίου 2019