Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Καταφύγιο Κορομηλιάς σε συνεργασία με την Διασωστική Ομάδα Πιερίας- ΔΟΠ, τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Λιτοχώρου "ΟΛΥΜΠΟΣ" και τον Ε.Ο.Σ. Βροντούς διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα "Πρώτες Βοήθειες στο Βουνό" την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, στις 11:00 π.μ.

Η Χρυσή Αυγή Πιερίας στην τελετή μνήμης στο Λιτόχωρο

Δυναμική παρουσία της Χρυσής Αυγής Πιερίας στην τελετή μνήμης στο Λιτόχωρο για την έναρξη του τρίτου γύρου του συμμοριτοπόλεμου και τη σφαγή στο τμήμα Χωροφυλακής την 31 Μαρτίου 1946.

EΠO – «Πάσα στο Fair Play»

Επιτυχία και βράβευση για την ΕΠΣ Πιερίας και των Μικτών Ομάδων μας Κ-16 και Κ-14 στον θεσμό της ΕΠΟ «Πάσα στο Fair Play».

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: Λύγισαν στο τέλος σε ένα παιχνίδι που ήταν στα μέτρα τους.

Αμφίρροπο από την αρχή ήταν το παιχνίδι της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 μεταξύ της ομάδας των Πιερίδων Μουσών και τις Νέες Τρικάλων.

ΓΑΣΠ Πάνθηρες – ΑΟΚ Αιγινιακός 70-84

Ο Αιγινιακός επικράτησε με 70-84 των Πανθήρων, στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης, σε αγώνα για την 25η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

ΑΓΕ Πιερίας – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 37-65

Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 37-65 της ΑΓΕ Πιερίας, στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης, σε αγώνα για την 9η αγωνιστική του Α’ ομίλου του Πρωταθλήματος Παίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΣ Άθλος Αλεξάνδρειας 71-23

Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 71-23 του Άθλου Αλεξάνδρειας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 5η αγωνιστική του Β’ ομίλου του Πρωταθλήματος Κορασίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ.

"ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ" Παγκόσμια ημέρα ζώων στην ΕΚΑΒΗ Κατερίνης.


Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019.

Διεξαγωγή εξετάσεων ενηλίκων για απόκτηση Τίτλου Απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις ενηλίκων για την απόκτηση Τίτλου Απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου θα διενεργηθούν...

Παράταση Της Ημερομηνίας Καταβολής Της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς Υπέρ ΕΛΓΑ Έτους 2018 Έως Τις 31-07-2019.

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Συλλυπητήριο μήνυμα

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, θέλει να εκφράσει σύσσωμο τα ειλικρινή του συλλυπητήρια...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ στο Επιμελητήριο Πιερίας

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πιερίας, και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, αρμόδιο εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΠ ΠΚΜ)- ΕΦΕΠΑΕ σας προσκαλούν στην ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
που συνδιοργανώνουν με θέμα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μην ξεχνιέστε σήμερα είναι Πρωταπριλιά, η χαρά του ψεύτη! (Όχι ότι τις υπόλοιπες ημέρες σας λένε αλήθειες...)

«ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΑΞΑ» ΤΟΥ ΣΧΗ ΕΑ ΒΑΡΔΑΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όταν λέμε «ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΑΞΑ» εννοούμε μια σειρά από οχυρωματικά έργα στρατιωτικής φύσεως κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, η οποία είχε σκοπό την αμυντική θωράκιση της χώρας μας από οποιανδήποτε απειλή προερχόμενη από βορρά.

Τά παιδιά τῆς ΕΟΚΑ... παιδιά τῆς Ἀνάστασης. Του Δημήτρη Νατσιού.

"Ἡ Ρωµιοσύνη ἐν’ φυλή συνότζιαιρη τοῦ κόσµου
Κανένας δέν εὑρέθηκεν γιά νά τήν ἠξηλείψει,
κανένας, γιατί σσέπει την πού τά ’ψη ὁ Θεός µου.
Ἡ Ρωµιοσύνη ἐν’ νά χαθεῖ, ὄντας ὁ κόσµος λείψει!"

Βασίλης Μιχαηλίδης

Σαν σήμερα το 1955 η ΕΟΚΑ ξεκινάει τον απελευθερωτικό αγώνα ενάντια στον Άγγλο κατακτητή.

Η Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) ήταν ελληνοκυπριακή, πατριωτική οργάνωση που έδρασε κατά τη χρονική περίοδο 1955-1959 στην Κύπρο, με σκοπό την αυτοδιάθεση της Κύπρου, την απαλλαγή από τη Βρετανική Αποικιοκρατία και τελικά την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Γιορτάζουν σήμερα:

ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΔΗΣ
ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ
ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ
ΕΥΛΟΓΙΟΣ

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

286 – Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός ανακηρύσσει τον Μαξιμιανό συναυτοκράτορα με το βαθμό του Αυγούστου και του δίνει τον έλεγχο των δυτικών επαρχιών της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη από την ΕΜΥ


Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Δευτέρα σήμερα 1 Απριλίου 2019