Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η συγγραφέας Ισμήνη Μπάρακλη στην Κατερίνη

Η συγγραφέας Ισμήνη Μπάρακλη στην Κατερίνη

ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!

ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!

Δήλωση Ν.ΦΙΛΗ για τους παράτυπους τίτλους σπουδών


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ
Τρεις μύθοι, μία ύποπτη απόκρυψη και μία πρόταση προς την αντιπολίτευση
Μύθος πρώτος: Τα αποκαλούμενα «πλαστά πτυχία» δόθηκαν την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πιστοποιητικό διάκρισης Tripadvisor για το 2016 έλαβε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών.


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών ανακοίνωσε σήμερα ότι βραβεύτηκε με ένα Πιστοποιητικό Διάκρισης του TripAdvisor®. Εδώ και έξι χρόνια, η απονομή του βραβείου αναγνωρίζει και τιμάει τις επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας οι οποίες λάμβαναν εξαιρετικές κριτικές στο TripAdvisor από τους ταξιδιώτες, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Συμφωνία Φιάσκο με πρόσθετα μέτρα και άμεσο ξεπούλημα της χώρας


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε:
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΩΝΟΣ ΘΕΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟ ΠΙΟΝΙ ΤΟΥ EUROGROUP

Η συμφωνία στην οποία κατέληξε το πολύωρο Εurogroup συνιστά ένα μεγάλο φιάσκο σε βάρος της χώρας μας.
Η παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα υπήρξε άφωνος θεατής, του Εurogroup, στο οποίο η διαπραγμάτευση εκτυλίχθηκε ανάμεσα στους νεοαποικιοκράτες κηδεμόνες της χώρας μας, ΕΕ και ΔΝΤ, με την Ελλάδα κλοτσοσκούφι ανάμεσα τους.

Στέργιος Καστόρης: Εν αναμονή πορίσματος για τις ευθύνες της κλιματικής αλλαγής στη φετινή μειωμένη παραγωγή των πυρηνόκαρπων δένδρων


Γνωμάτευση-πόρισμα για το κατά πόσο οι κλιματικές αλλαγές ευθύνονται για τη φετινή μειωμένη παραγωγή των πυρηνόκαρπων (κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα) ζήτησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από το (εποπτευόμενο από το ίδιο) Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων, που εδρεύει στη Νάουσα. Το αίτημα του Υπουργείου προέκυψε μετά από τις καταστροφές που προκάλεσε ο φετινός ήπιος χειμώνα στη διαδικασία καρπόδεσης των δένδρων.

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου ότι διοργανώνει πενθήμερη εκδρομή για την Πελοπόννησο στις 10 με 14 Ιουνίου 2016. 

Στα 8.535.863,57 η αυριανή πληρωμή αποζημιώσεων του ΕΛ.Γ.Α. για την Φυτική Παραγωγή και το Ζωικό κεφάλαιο

Στα 8.535.863,57 η αυριανή πληρωμή αποζημιώσεων του ΕΛ.Γ.Α. για την Φυτική Παραγωγή και το Ζωικό κεφάλαιο

Ο ΕΛ.Γ.Α. πρόκειται να καταβάλει αύριο, Παρασκευή 27 Μαΐου, 8.535.863,57 ευρώ σε 4.779 δικαιούχους για ζημιές που υπέστη η φυτική κυρίως παραγωγή αλλά και το ζωικό κεφάλαιο τους μέσα στο 2015.
Με βάση την κατάταξη των πληρωμών το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων συγκεντρώνει ο Νομός Πέλλας, όπου θα καταβληθούν συνολικά 2.744.128,72 ευρώ, ενώ ακολουθούν οι Νομοί Ημαθίας και Λάρισας με τους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους τους να εισπράττουν 1.359.306,24 και 1.151.895,07 ευρώ αντίστοιχα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2016 θα παραβρεθούν στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και ώρα 10:30, εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (Σ.Ε.Α.) ώστε να ενημερώσουν τους Συνταξιούχους για τα προβλήματα που θα προκύψουν μετά από την ψήφιση του τελευταίου Νομοσχεδίου που έρχεται να κατεδαφίσει ότι με ιδρώτα και αίμα έχουμε κτίσει εργαζόμενοι και νυν Συνταξιούχοι όλες τις προηγούμενες δεκαετίες από το 1950 μέχρι και σήμερα.

Συμμετοχή του ΕΛ.Γ.Α. στην πρώτη αγροτική έκθεση Ιεράπετρας “AgroExpo 2016” και ενημερωτική συνάντηση των ανταποκριτών στα Πεζά Ηρακλείου

Παρουσίαση με θέμα «ΕΛ.Γ.Α.- Ασφάλιση και προστασία της αγροτικής δραστηριότητας» πρόκειται να πραγματοποιήσει ο ΕΛ.Γ.Α. στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην πρώτη Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας Agro Expo 2016 που διοργανώνεται στο Μισεδάκειο Στάδιο Ιεράπετρας στις 27 – 29 Μαΐου 2016.

ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ


«Πρόσφυγες και Πιερία : Ιστορία - Εξελίξεις - Εκτιμήσεις»
Ως Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας Πιερίας παρά τα διάφορα εμπόδια που συναντυάμε σήμερα, στα πλαίσια των δράσεών μας πραγματοποίησαμε με επιτυχία την εκδήλωση ιστορικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος με τίτλο «Πρόσφυγες και Πιερία : Ιστορία - Εξελίξεις - Εκτιμήσεις» που έλαβε χωρα την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στην κεντρική αίθουσα της Αστικής Σχολής Κατερίνης.

ΓΙΑ 2 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΤΕΤΡΑΚΩΠΟΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΘΩΜΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ



Άγγιξε την πρόκριση αλλά τελικά δεν τα κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο το πλήρωμα της τετρακώπου ανδρών ελαφρών βαρών με τους Καραμήτρο Θωμά (Ν.Ο.Κατερίνης), Γιάνναρο Σπύρο (Ε.Ν.Ο.Αιγυπτιωτών), Πέτρου Γιάννη (Ι.Ο.Θεσσαλονίκης) και Ντούσκο Στέφανο (Ν.Ο.Ιωαννίνων) που συμμετείχε στον Αγώνα Ολυμπιακής Πρόκρισης στη Λουκέρνη της Ελβετίας 22-24 Μαΐου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του Β΄ΔΑΚ Κατερίνης, όπου το Σάββατο 21 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Καλημέρα, Πέμπτη σήμερα 26 Μαΐου 2016