Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Πρόσκληση Εκδήλωσης για την Κύπρο- Ένωση Συγγραφέων Πιερίας



ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ : Ευθύνεται η κυβέρνηση για την άσχημη κατάσταση στο Πυροσβεστικό Σώμα

«Ο τραυματισμός των τεσσάρων πυροσβεστών στο Ζευγολατιό Κορινθίας, αλλά και οι δεκάδες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών σε όλη τη χώρα, επιβεβαιώνουν με το χειρότερο τρόπο την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα και η οποία γίνεται επικίνδυνη για τους ίδιους τους πυροσβέστες.
.

Εμφάνιση κρουσμάτων ελονοσίας στην Ελλάδα. (Στοιχεία από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.)

Κρούσματα ελονοσίας εντόπισε το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στην Αχαΐα και στην Ηλεία.

Μέχρι τις 18-05-2017 έχουν εντοπιστεί 8 νέα κρούσματα ελονοσίας από τα οποία τα 6 είναι εισαγόμενα από την Αφρική και την Ινδική χερσόνησο.

Απάντηση στον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.


*Του Δημήτρη Νατσιού.

«Δυστυχώς όπου σταθεί κανείς ακούει επικρίσεις και παράπονα για τους κληρικούς μας και για την αδράνεια της Εκκλησίας μας.

Αυτό στεναχωρεί και θλίβει κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό και πολύ περισσότερο εκείνους που έχουν πιο στενούς πνευματικούς δεσμούς με την Εκκλησία», έγραφε πριν από 65 περίπου χρόνια ο μεγάλος Φώτης Κόντογλου στο «Ασάλευτο Θεμέλιο». (εκδ. Ακρίτας σελ. 13).


Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δε Δουλεύω!


Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας & η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας κορυφώνουν την εκστρατεία που ξεκίνησαν στις 16 Ιουνίου 2017 και καλούν εργαζόμενους και καταναλωτές να συνταχθούν με το σύνθημά μας: «Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δε Δουλεύω!»

Δηλώστε συμμετοχή στις καλοκαιρινές δράσεις του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Εγκαίνια έκθεσης Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων σε συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου με «φωτογραφικό υλικό Σχολής Ευελπίδων

Σύλληψη για ηλεκτρονικά παιχνίδια στην Κατερίνη

Συνελήφθη χθες (14-7-2017) το βράδυ στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 51χρονος ημεδαπός, καθώς ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, διαπιστώθηκε να έχει...

ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η Διοίκηση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού–Τουρισμού Νομού Πιερίας καλεί όλους τους εργαζόμενους στα Τουριστικά Επαγγέλματα να συμμετάσχουν στην 24ωρη Κλαδική Απεργία την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 που κήρυξε η Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού.

Νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα και την ΑΕΠΙ Ε. Σκούφα: «Ποτέ εδώ και σαράντα χρόνια δεν τόλμησαν Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ να βάλουν τέλος στην ανομία»

Σκληρή κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις άσκησε η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα στην ομιλία της στη ολομέλεια της Βουλής (13/7) για το νομοσχέδιο που αφορούσε τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών και την ΑΕΠΙ.
 

Απόψε στο 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ-ΑΝΑΛΟΓΙΟ-ΕΚΘΕΣΗ

Στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίου και στον παλαιό Παντελεήμονα σταθμεύει απόψε το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2017, με εκδηλώσεις που δικαιώνουν στην πράξη τον πολιτιστικό πλουραλισμό του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.).

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ!

Προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας
Τους Συγκροτούντας την Διαρκή Ιεράν Σύνοδον
Της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου
(01.09.2016 – 31.08.2017)

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ασφυκτικός κρατικός έλεγχος στη ζωή του σχολείου και των εκπαιδευτικών, η λεγόμενη «αξιολόγηση», έχει ανοίξει τα πανιά του, με κυβέρνηση και διοικητικό δυναμικό που στρατεύεται σ’ αυτή την υπόθεση, επιδιώκοντας μάλιστα τη συναίνεση του κλάδου.

Λαϊκή βραδιά στην αυλή του Καπνικού Σταθμού με την Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σας προσκαλεί την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, ώρα 20:30 στη Λαϊκή Βραδιά που θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Καπνικού Σταθμού και θα είναι αφιερωμένη στους συνθέτες Άκη Πάνου και Απόστολο Καλδάρα. Τα τραγούδια τους θα ερμηνεύσει το λαϊκό σύνολο της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης υπό την μουσική επιμέλεια του Παναγιώτη Λυμπανοβνού.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Υπό την επίβλεψη του προπονητή Αναστάσιου Ιωαννίδη και των συνεργατών του Αθανάσιο Λιάγκα και Ιωάννη Συμεωνίδη ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα των δοκιμαστικών του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης. 

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Σάββατο σήμερα 15 Ιουλίου 2017

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Σάββατο σήμερα 15 Ιουλίου 2017