Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Ξημερώματα θα πάνε αύριο στις δουλειές τους οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ. (Άμα δείτε φως, μην μπείτε μέσα…)

Και αυτό γιατί κλήθηκαν από τα αφεντικά τους, για να προλάβουν να αλλάξουν τις τιμές στα προϊόντα με περασμένο το νέο ΦΠΑ. Έτσι λοιπόν ότι αγοράσατε, αγοράσατε. Από αύριο Δευτέρα 20 Ιουλίου, τα περισσότερα προϊόντα θα πωλούνται με 23% ΦΠΑ.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΟΙ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ



   Με το διαρκές χειροκρότημα του πολυπληθούς παρά την γνωστή κρίση κοινού, η Αριστοφανική κωμωδία «Εκκλησιάζουσες» απέσπασε τα ευμενέστερα σχόλια όσων είχαν την τύχη να απολαύσουν ένα θεατρικό έργο, επίκαιρο και διαχρονικό.
   Η παράσταση δόθηκε το Σαββατόβραδο 18 Ιουλίου 2015 στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου και ήταν η πρώτη εκδήλωση (εκτός των κινηματογραφικών προβολών) του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
   Οι συντελεστές του Εθνικού Θεάτρου με την σκηνοθετική και δραματουργική επεξεργασία του Γιάννη Μπέζου, πρόσφεραν μια παράσταση που διάνθισε το κλασσικό έργο με αναφορές στην πραγματικότητα του σήμερα.
   Πριν την έναρξη της Αριστοφανικής κωμωδίας  ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου    γνωστοποίησε στο κοινό:

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Την Κυριακή 19 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε στον προπανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού, που είναι η 2η Ενορία του Κίτρους, ιστορικής έδρας της Ιεράς Μητροπόλεως.
Κατά την κρατούσα τοπική παράδοση έγινε μονοκλησσιά, οπότε οι ενορίτες και των δύο Ενοριών συμμετείχαν στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κίτρους Γεώργιος Χρυσοστόμου, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και Φορέων και πυκνό εκκλησίασμα.

Εποικοδομητική η Πολιτιστική περίοδος 2014-2015 για το Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"


Πετυχημένα έκλεισε ο κύκλος των δράσεων του Συλλόγου μας για την πολιτιστική περίοδο 2014-2015! Μια σεζόν η οποία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, με το Διοικητικό Συμβούλιο να λαμβάνει μέρος σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και να αναπτύσσει το ίδιο με τη σειρά του διοργανώσεις που άφησαν αξιόλογες εντυπώσεις στο κοινό.
Με αφορμή την ολοκλήρωση της πολιτιστικής περιόδου, το διοικητικό συμβούλιο με ιδιωτική πρωτοβουλία των μελών του, προσέφερε εδέσματα και ποτά στην ενήλικη Χορευτική ομάδα, με σκοπό να απευθύνει τις ευχαριστίες για την προσπάθεια που καταβλήθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της παρελθούσας περιόδου.

40 χρόνια Θρακικής Εστίας Κατερίνης και Πιερίας. Η μεγάλη γιορτή χθες το βράδυ. (Φωτογραφίες)


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ 26η ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΑΣ

Νέα σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα στην 26η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας που διεξήχθη από 12 έως 19 Ιουλίου 2015 στο Άαρχους της Δανίας. Η Ελληνική αποστολή επιστρέφει με ένα χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Νικόλαος Καρβελάς του 1ου ΓΕΛ Παλλήνης. Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν και οι μαθητές Διονύσιος Γαζής του Π. ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής, Μιχαήλ Δεληβοριάς του Π.Π. ΓΕΛ Πανεπιστημίου Πατρών, Δέσποινα Καλούση του Ιδιωτικού ΓΕΛ Μ.Ν. Ράπτου και Νικόλαος Καρβελάς του 1ου ΓΕΛ Παλλήνης. Συνοδοί τους ήταν ο Δημήτριος Αρβανίτης, Ερευνητής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών και Ασημάκης Ταλαμάγκας, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα καταστήματα. (Το κράτος σε σκέφτεται αχάριστε Έλληνα...)


Τα 40 χρόνια της Θρακικής Εστίας Κατερίνης σήμερα το βράδυ. (Αύριο στην "Αλήθεια" πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση)