Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Η Ημερίδα του «ΠΛΑΤΩΝ» για την «Παιδική Λογοτεχνία, δημιουργική έκφραση και ενσυναίσθηση». Στην «ΕΚΑΒΗ» Κατερίνης. (Φωτογραφίες)






ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας: Να παραιτηθεί άμεσα όπως του έχει ζητηθεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης, ο κ. Φαρμάκης! (Φωτογραφίες-βίντεο)





Συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για τα θέματα υγείας από την συντονίστρια της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Γνωσούλα Χαϊλατζίδου
και τον υπεύθυνο σε θέματα υγείας και Πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Νομού Πιερίας κ. Αστέριο Καστόρη.

Τα πιο σημαντικά της συνέντευξης:

Σε ποια υπηρεσία της Κατερίνης αύριο θα….ανάψουν φωτιές;





Από ότι πληροφορήθηκε η «ΑΛΗΘΕΙΑ» αύριο σε δημόσια υπηρεσία της Κατερίνης θα.. ανάψουν φωτιά για να ψήσουν μπριζόλες και σουβλάκια..

Ο λόγος μάλιστα είναι διπλός..

Την έκθεση «FRESKON 2015» επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Η αγροτική οικονομία της Κατερίνης δήλωσε παρών σε αυτό το διεθνές εμπορικό γεγονός φρούτων και λαχανικών.





Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «Freskon», που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 25 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Επείγουσα έκκληση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης




Μεγάλη ποσότητα (259 σκευάσματα), κυρίως παιδικών, αντιβιοτικών φαρμάκων στάλθηκαν σήμερα από το Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας  στους «Γιατρούς του Κόσμου» για να διατεθούν στους πρόσφυγες των χώρων υποδοχής στα νησιά του Αιγαίου.

Συνεστίαση Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.



Προτάσεις βιβλίων από το βιβλιοπωλείο "ΝΕΣΤΩΡ"




Τέλος τα πρόστιμα για εκπρόθεσμες οφειλές προς τους ΟΤΑ





 Καταργούνται τα πρόστιμα που επιβάλλονταν για εκπρόθεσμη καταβολή οφειλών προς τους ΟΤΑ με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται πλέον μόνο σε περίπτωση που μια οφειλή έχει βεβαιωθεί από 1η Ιανουαρίου 2015 έως 20 Μαρτίου 2015 και η καταβολή της θα γίνεται μετά την παρέλευση εξαμήνου από το χρόνο που αυτή κατέστη ληξιπρόθεσμη.

Να σημειωθεί ότι οι επιβαρύνσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΟΤΑ φτάνουν έως και το 30% της αρχικής οφειλής. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης, οι οφειλές που βεβαιώνονται από 21 Μαρτίου 2015 και μετά επιβαρύνονται μόνο με τον τόκο εκπρόθεσμης καταβολής της παρ. 1 του αρ. 53 του ν. 4174/2013 και ορίζεται στο 8,56% ετησίως.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη παρ. 3 του αρ. 53 του ν. 4174/2013 δεν υπολογίζονται και δεν οφείλονται τόκοι επί των τόκων, ενώ μέχρι 31-12-2015 οι τόκοι υπολογίζονται κατά την είσπραξη και για ολόκληρο το μήνα, εντός του οποίου αυτή διενεργείται.

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Δ.Σ. του Ορ.Φε.Ο. για τη συνδιοργάνωση του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.



Σοφία Μαυρίδου: “Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει και πάντα θα στηρίζει το Φεστιβάλ Ολύμπου. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή, όχι μόνο η στήριξη και η αρωγή μας προς τον Ορ.Φε.Ο.,αλλά και η συνδιοργάνωσή του Φεστιβάλ. Θα είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες πρεσβεύουν με τον καλύτερο τρόπο τον πολιτισμό της Πιερίας και αποδεικνύουν περίτρανα τις μεγάλες δυνατότητες της περιοχής μας να διοργανώνει τέτοιου βεληνεκούς πολιτιστικά δρώμενα”.

Ο ΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ, π. ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Η Εκδήλωση του Ιεραποστολικού Συλλόγου Κυριακή με θέμα «Ελληνισμός και Ορθοδοξία στην Παράδοσή μας» με τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, στην Εκάβη.
    Την Κυριακή 26 Απριλίου 7 η ώρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση του Συλλόγου μας στο συνεδριακό κέντρο της πόλης μας, με κεντρικό ομιλητή τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο, ηγούμενο της Ι. Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  
Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ συνεχίζει τις πολιτικές της εξορμήσεις στο νομό μας στα πλαίσια της ενημέρωσης
για όλα τα θέματα που αφορούν τους κατοίκους και την κοινωνία γενικότερα.Γνωρίζοντας ότι ο δρόμος
για την αλλαγή της ιστορίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι μακρύς και δύσβατος αλλά και ότι είναι
ένας δρόμος "ναρκοθετημένος" από τους εγχώριους  συνεργάτες των δανειστών ,συνεχίζουμε την πορεία μας στον
λαό, έτσι ώστε να γίνουμε όλοι μαζί συνοδοιπόροι και να συνδιαμορφώνουμε μαζί το που και πως πηγαίνουμε.


Με την ευκαιρία λήξης του σχολικού έτους και έναρξης των εξετάσεων, το Γραφείο Νεότητας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:





ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΪΟΥ
Ώρα 18:00     Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος»
                        Ομιλία της σχολικής ψυχολόγου Ειρήνης Αναγνώστου
με θέμα: «Πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων».
                        (ελεύθερη συμμετοχή μαθητών και γονέων).
                        Μετά την ομιλία, θα ακολουθήσει συμβουλευτικό
                        εργαστήρι αποκλειστικά για μαθητές.



ΈΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΚΥΚΚΛΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ «ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ






Νέοι κύκλοι σεμιναρίων στο αντικείμενο της «Επιμόρφωσης εργοδοτών σε θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας Γ’ κατηγορίας επικινδυνότητας», ξεκίνησαν τη Δευτέρα 27 Απριλίου στη Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εμπορικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών που απασχολούν προσωπικό, στους εκπροσώπους των οποίων η Σχολή του Επιμελητηρίου παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο. Το σεμινάριο είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία και με την ολοκλήρωσή του οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ειδικό πιστοποιητικό, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να επιτελούν καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ



ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ



ΔΑΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά 2015



Πρωτομαγιά 2015:

Οι Εκπαιδευτικοί και όλοι οι Εργαζόμενοι
αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους

Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι συνηθισμένη «επέτειος» καθώς σφραγίζει μια δύσκολη περίοδο όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, οι οποίοι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση και τις μονοδιάστατες πολιτικές ακραίας λιτότητας.
Τα τελευταία πέντε και πλέον χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες σκληρών, αντιλαϊκών πολιτικών οι οποίες έχουν υποβαθμίσει το βιοτικό μας επίπεδο, έχουν ανατρέψει θεμελιώδη δικαιώματα, έχουν οδηγήσει χιλιάδες συμπατριώτες μας στα όρια της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης.
Παρά την αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας, παραμένει το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον. Τα πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας υπονομεύουν ευθέως το θεμελιώδες δικαίωμα που έχουν όλοι στην εργασία, ενώ η μισθολογική μείωση που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι εντείνουν την ύφεση οδηγώντας σε διάλυση της κοινωνικής συνοχής.
Οι κοινωνικά άδικες και αδιέξοδες πολιτικές και οι συνέπειές τους πρέπει να ανατραπούν.
Η μέρα της Πρωτομαγιάς, οι μνήμες, οι αγώνες και η ιστορία της αποτελούν «πυξίδα» για τους εργαζόμενους προκειμένου όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο,  μια καλύτερη ζωή.
Σε αυτό το αύριο που ονειρευόμαστε, η Παιδεία οφείλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιλογών κάθε κυβέρνησης, να προστατεύεται και όχι να απαξιώνεται.
Πρέπει να αποτελεί στρατηγική επιλογή και βασικό μοχλό ανάπτυξης σε κάθε εθνική προσπάθεια. Αποτελεί χρέος της Πολιτείας η στήριξη  και η υιοθέτηση υπεύθυνων πολιτικών και δράσεων.
Σήμερα, οι εργαζόμενοι καλούνται:
            να περιφρουρήσουν τις κατακτήσεις τους
            να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους
            να μην επιτρέψουν περαιτέρω την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με ενότητα και αποφασιστικότητα.

Συμμετέχουμε:
            στην Απεργία της Πρωτομαγιάς,
            στα συλλαλητήρια και στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας
                       
Μάνος Ανδρουλάκης                       Κώστας Χριστόπουλος

6o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Θέμα: σχετικά με τις πρόσφατες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ
Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι
τα θέματα, που εξετάστηκαν στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ, είναι τα εξής:

Παραίτηση του Β΄Αντιπροέδρου και τέως Παγκόσμιου Πρωταθλητή κωπηλασίας Κ.Καρυώτη από το Δ.Σ.του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης



Προς το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ  ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ.
Κωνσταντίνου Καρυώτη 
-------
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Μετά την γενική συνέλευση των μελών του σωματείου, που έλαβε χώρα την 18-01-2015 και την μη έγκριση από το σώμα με συντριπτική πλειοψηφία του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού που το Δ.Σ. είχε υποβάλει σ’ αυτό, εκλαμβάνοντας προσωπικά το γεγονός ως άρση της εμπιστοσύνης των μελών προς το συμβούλιο συλλογικά, υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. την οποία, παρακαλώ θερμά να κάνετε δεκτή, ως εξάλλου έχετε υποχρέωση από το Καταστατικό του Συλλόγου.
Επειδή ποτέ στο παρελθόν δεν συνέβη γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου μας να μην εγκρίνει τον διοικητικό και κυρίως τον οικονομικό απολογισμό, εκφράζω την ευχή και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., να ερμηνεύσουν  ορθά  το μήνυμα που εστάλη από τα μέλη μας και να πράξουν ανάλογα με την συνείδησή τους.

  
                                                                Κωνσταντίνος Χ. Καρυώτης

Και μην ξεχνάτε, μαζέψτε νερό σήμερα (όχι, ούτε σήμερα δεν θα γίνει..GREXIT), έχει διακοπή νερού η ΔΕΥΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.


Καλημέρα, Τετάρτη 29 Απριλίου 2015.