Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Προτάσεις βιβλίων από το βιβλιοπωλείο "ΝΕΣΤΩΡ"





Το ρόδο της Τοσκάνης



Ένας μυστηριώδης ξένος αφήνει ένα βρέφος στις μοναχές του Σάντο Σπίριτο. Ένα μικρό ασημένιο κλειδί κρυμμένο στα σπάργανα του κοριτσιού είναι το μόνο στοιχείο για την ταυτότητά της.
Η μοναδική οικογένεια που έχει γνωρίσει η Ρόζα είναι οι μοναχές που την ανέθρεψαν. Όταν γίνεται δεκαπέντε ετών, φεύγει από το μοναστήρι και πάει να εργαστεί ως γκουβερνάντα της κόρης ενός μαρκησίου και της αλλόκοτης, τρομακτικής συζύγου του. Το σπίτι τους είναι αριστοκρατικό, αλλά μια κατάρα βαραίνει πάνω του, και η Ρόζα διχάζεται ανάμεσα στην επιθυμία της να μάθει την αλήθεια και στο φόβο της για τον αντίκτυπο που αυτή η αλήθεια θα έχει στην ίδια.
Στο μεταξύ, το παγερό χέρι του φασισμού τυλίγεται γύρω από την Ιταλία. Κανείς δεν είναι πια ασφαλής. Η Ρόζα θα βρεθεί αντιμέτωπη με απερίγραπτη σκληρότητα. Μοναδικά της όπλα για να επιβιώσει είναι η ευφυΐα της, η αποφασιστικότητά της... και η τόσο ιδιαίτερη ικανότητά της να αγαπά.

Ένα μυθιστόρημα για τη θυσία και την ανταμοιβή, για την ομορφιά και τον κίνδυνο - και για τη λύτρωση, τελικά, με τον τρόπο που μόνο η Belinda Alexandra μπορεί να κατορθώσει.

Μια υπέροχη αφήγηση. Η Belinda Alexandra δημιούργησε με επιτυχία έναν περίτεχνο κόσμο μέσα στον οποίο μπορεί να χαθεί ο αναγνώστης.
Πως να γίνεις δημοφιλής



Είναι δυνατόν τα ρόλεϊ, οι κορσέδες, η βαζελίνη και μια σειρά πέρλες να κάνουν ένα ντροπαλό κορίτσι να βγει από το καβούκι του; Η Μάγια Βαν Γουάγκενεν πρόκειται να το μάθει πολύ σύντομα.
Η Μάγια δεν ήταν ποτέ δημοφιλής. Μάλλον ανήκε κάπου στον πάτο της κοινωνικής ιεραρχίας, «στο χαμηλότερο επίπεδο ανθρώπων στο σχολείο που δεν πληρώνονται για να είναι εκεί». Προτού ξεκινήσει την Τρίτη Γυμνασίου, όμως, αποφασίζει να κάνει ένα διαφορετικό κοινωνικό πείραμα: να ακολουθήσει για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έναν οδηγό της δεκαετίας του ’50 με θέμα «Πώς να γίνεις δημοφιλής», γραμμένο από την Μπέτι Κορνέλ, πρώην έφηβο μοντέλο.
Τα αποτελέσματα είναι ξεκαρδιστικά, συχνά στενόχωρα αλλά γεμάτα εκπλήξεις. Με χιούμορ και χάρη, το ταξίδι της Μάγια θα προσφέρει στους αναγνώστες όλων των ηλικιών ένα μάθημα αυτοπεποίθησης και θα τους βοηθήσει να καταλάβουν τι πραγματικά σημαίνει να είσαι δημοφιλής.
Α μπε μπα μπλομ


Το κορίτσι βγήκε μέσα από το δάσος μισοπεθαμένο.
Η ιστορία που διηγήθηκε ήταν απίστευτη. Αλλά αληθινή.
Κάθε λεξη φρικιαστική...

Μέρες αργότερα, βρίσκεται άλλος ένας απελπισμένος δραπέτης – κι αρχίζει να διαφαίνεται ένα συγκεκριμένο εγκληματικό μοτίβο. Δυάδες θυμάτων απάγονται, φυλακίζονται και στη συνέχεια έρχονται αντιμέτωπες με ένα φριχτό δίλημμα: να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν.

Θα προτιμούσες να χάσεις τη ζωή σου ή τα λογικά σου;

Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις έχει καταφέρει να δαμάσει τους δικούς της δαίμονες κατά την άνοδό της στην κορυφή. Ενώ ηγείται της έρευνας για τον εντοπισμό αυτού του αθέατου κτήνους, ανακαλύπτει ότι ίσως οι επιζώντες -η ζωντανή απόδειξη της υπογραφής του δράστη- να είναι αυτοί που κρατούν στα χέρια τους το κλειδί για τη λύση της υπόθεσης.

Κι αν δεν καταφέρει να τη λύσει, θα πεθάνουν κι άλλοι...


"Mια πρωτοποριακή και ευφυής απόκλιση από τον συνήθη δρόμο που ακολουθούν οι ιστορίες των κατά συρροή δολοφόνων. Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις είναι μια από τις συναρπαστικότερες ηρωίδες των τελευταίων χρόνων".
Jeffery Deaver, συγγραφέας του best seller Συλλέκτης Οστών

"Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις και το Α Μπε Μπα Μπλομ εξασφαλίζουν στον M. J. Arlidge μια εντυπωσιακή είσοδο στο χώρο της λογοτεχνίας, με ένα βιβλίο που κρατάει αμείωτη την αγωνία του αναγνώστη. Οι φίλοι του James Patterson και της Mo Hayder θα το λατρέψουν!"




Αλογοουρές και κόκκινα σγουρά μαλλιά

Κάποτε ο µπαµπάς είχε αλογοουρά, η µαµά κόκκινα σγουρά µαλλιά και ήταν πολύ αγαπηµένοι. Μέχρι την ηµέρα που άρχισαν να τσακώνονται. Τότε σκέφτηκα ότι µπορεί να φταίω εγώ για τους καβγάδες τους. Όµως τα πράγµατα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται στην αρχή.