Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Η αλυσίδα. Της Φωτεινής Μπόχτη.

Περπάτησα αρκετά εκείνη την μέρα στον Βόλο .
Στην αρχή πέρασα από το Μουσείο της πόλης , είχε και μια ομιλία το απόγευμα, με κάλεσαν να πάω, δεν πήγα...
Πέρασα και από την Βιολογική Λαϊκή ,τριγύρισα λίγο ανάμεσα στους πάγκους, ήθελα να τα πάρω όλα μα που θα τα πήγαινα, εγώ βγήκα το πρωί της Κυριακής μόνο για καφέ και περπάτημα, να περπατάω στην παραλία με τα μαρούλια από την λαϊκή δεν γίνεται !
Δίπλα στην Λαϊκή, ήταν οι βάρκες,καμιά 20αριά θάταν σίγουρα, ότι είχε πιάσει ο καθένας το πούλαγε .

ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ-ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ (26-10-1944)

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (παράρτημα Κατερίνης) στην Αστική Σχολή την Κυριακή 1-11-2015 , με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 71 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τους Γερμανούς (26-10-1944).
Στην έκθεση παρουσιάζεται αρχειακό υλικό,  βιβλία και φωτογραφίες που σχετίζονται με την περίοδο της κατοχής της Πιερίας από τα ναζιστικά -γερμανικά στρατεύματα , την Αντίσταση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και την διοίκηση της περιοχής από το ΕΑΜ.
Η έκθεση θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 2-11-2015 για 4 μέρες από τις 9 πμ -2μμ και από τις 6 μμ-9μμ .
ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (παράρτημα Κατερίνης)

Πιερικός - Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 2-2. (Φωτογραφίες-βίντεο)

(8' Ιορδανίδης, 64' Κουρούπης - 52' Κατσιαμήτας, 83' Νάκας)
Άλλοι δυο βαθμοί χαμένοι για τον Πιερικό στην Κατερίνη, αυτή την φορά με αντίπαλο τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.
Παρότι προηγήθηκε δυο φορές ο Πιερικός, δεν κατάφερε να πάρει την νίκη.
Αν και καλύτερος, «έκατσε» και τις δυο φορές που προηγήθηκε, έδωσε χώρο και δικαίωμα στην ομάδα της Νεοκαισάρειας, να ισοφαρίσει δυο φορές.
Δυστυχώς αγώνες που θα έπρεπε να τους «καθαρίσει» άνετα στην έδρα του ο Πιερικός, του στοίχησαν τέσσερις χαμένους βαθμούς μέχρι τώρα, που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν αρκετά στη συνέχεια.

ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΩΠΗΛΑΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η Κ.ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


          Ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου κατατάσσεται σύμφωνα με την Παγκόσμια Κωπηλατική Ομοσπονδία (FISA) η Κατερίνα Νικολαΐδου του Ν.Ο.Κατερίνης αφού συγκαταλέγεται μέσα στις πρώτες 40 της Παγκόσμιας Κατάταξης.
          Η σειρά κατάταξης (ranking) προκύπτει ανάλογα με τα μετάλλια και τις επιδόσεις  των 3 τελευταίων ετών, σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών και Παγκόσμια Κύπελλα αλλά και τα συνολικά χρόνια που ο αθλητής/τρια αγωνίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αρχιερατικό Συλλείτουργο ενώπιον της Αγίας Ζώνης στην Κατερίνη

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου τελέστηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού Κατερίνης Αρχιερατικό Συλλείτουργο με την ευκαιρία του προσκυνήματος της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, που βρίσκεται στην Κατερίνη από την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.
Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράσπολ και Ντουμποσάρ κ. Σάββας (Πατριαρχείο Μόσχας), ο οποίος και προεξήρχε και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο.
Συλλειτούργησαν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο οικείος Μητροπολίτης Κίτρους , Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Λειτούργησαν επίσης ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Εφραίμ Καθηγουμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και Πατέρες της Μονής.

Παννελαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος θηλασμός στην Κατερίνη, σήμερα το πρωί.(Φωτογραφίες-βίντεο)



Α.Σ .ΣΒΟΡΩΝΟΣ - ΟLYMPIAN F.C. 0 - 3

 Mε νίκη 3-0 επικράτησε η ομάδα του Χρίστου Βελώνη OLYMPIAN F.C.επί της Α.Σ.ΣΒΟΡΩΝΟΥ στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ της Ε.Π.Σ.ΠΙΕΡΙΑΣ στην κατηγορία 2001-2002

Χαρούμενες πινελιές στο θεατράκι του Πάρκου Κατερίνης, σήμερα το πρωί. (Φωτογραφίες-βίντεο)



ΥΒΡΙΣ. Του Αργύρη Ολοκτσίδη.

Κάθε άνθρωπος γεννιέται μοναδικός
Σε όλα
Γι' αυτό η ελευθερία του είναι μοναδικά δική του
Γι' αυτό τα ταλέντα του
Μόνο στην απόλυτη ελευθερία του
Ξεδιπλώνουν όλο τους το δημιουργικό τους μεγαλείο
Γι' αυτό η Ευτυχία του είναι
Η απεριόριστη δυνατότητα
Να είναι ο εαυτός του

ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ-Υποστηρίζουμε την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης


Φέρτε στα κατά τόπους καταστήματα της Γενικής Ταχυδρομικής οτιδήποτε μπορείτε να δωρίσετε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη
ΡΟΥΧΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ (όχι ευπαθή), ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΜΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Πείτε μας σε ποιόν κοινωνικό φορέα θέλετε να σταλούν και εμείς θα τα συσκευάσουμε και θα τα στείλουμε ΔΩΡΕΑΝ σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας
Αν χρειάζεστε βοήθεια για την επιλογή φορέων συμβουλευτείτε τον κατάλογο φορέων που έχουμε μέχρι στιγμής συγκεντρώσει και τις ανάγκες τους σε συγκεκριμένα είδη.

...γιατί η ανθρωπιστική κρίση μας αφορά ΟΛΟΥΣ

Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας! ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ
               Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες  στα Σούπερ Μάρκετ και το Εμπόριο
    Τα τελευταία χρόνια δεχόμαστε  μια ανελέητη επίθεση, από όλες τις κυβερνήσεις   και της  σημερινής  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, σε  όλα τα  εργασιακά  μας  δικαιώματα. Καταργήθηκε το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά και αντικαταστάθηκε με κακοπληρωμένα 4αωρα, 6αωρα, με την εκ περιτροπής εργασία, κλπ, ιδιαίτερα στις  αλυσίδες των Σούπερ Μάρκετ. Κατήργησαν τις Κ.Σ.Σ.Ε. και έφεραν  τις ατομικές  Συμβάσεις  Εργασίας με μειώσεις μισθών,  με  την κατάργηση των τριετιών, το  κόψιμο  των διαφόρων επιδομάτων, των υπερωριών, κλπ. Η μείωση που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι  σε μισθούς  σε πολλές περιπτώσεις  ξεπερνά το 50%. Ενώ η σύνταξη γίνεται άπιαστο όνειρο, με την αύξηση  των ορίων ηλικίας για σύνταξη  στα  67 για τη συντριπτική πλειοψηφία  των εργαζομένων. Τώρα  θέλουν να  καταργήσουν και  την  Κυριακάτικη αργία με  το επιχείρημα της απελευθέρωση της αγοράς.

 

Χρειαζόμαστε άχυρα για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Αγαπητοί συμπολίτες
Ετοιμάζουμε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, την μεγαλύτερη γιορτή στην πόλη μας, και ζητάμε τη βοήθειά σας: Θα χρειαστούμε άχυρα για τη αυλή του Καπνικού Σταθμού.
Τα άχυρα, εκτός από αναπαυτικά και ζεστά καθίσματα για τους μικρούς και μεγάλους μας επισκέπτες, αποτελούν βασικό υλικό για την διακόσμηση του χώρου.
Σας παρακαλούμε, εάν μπορείτε να βοηθήσετε, να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 698 166 51 58 WhatsUp. Έστω δύο-τρεις μπάλες θα ήταν μεγάλη βοήθεια για την ομάδα.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Φιλικά-Η συντονιστική επιτροπή