Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας! ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ
               Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες  στα Σούπερ Μάρκετ και το Εμπόριο
    Τα τελευταία χρόνια δεχόμαστε  μια ανελέητη επίθεση, από όλες τις κυβερνήσεις   και της  σημερινής  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, σε  όλα τα  εργασιακά  μας  δικαιώματα. Καταργήθηκε το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά και αντικαταστάθηκε με κακοπληρωμένα 4αωρα, 6αωρα, με την εκ περιτροπής εργασία, κλπ, ιδιαίτερα στις  αλυσίδες των Σούπερ Μάρκετ. Κατήργησαν τις Κ.Σ.Σ.Ε. και έφεραν  τις ατομικές  Συμβάσεις  Εργασίας με μειώσεις μισθών,  με  την κατάργηση των τριετιών, το  κόψιμο  των διαφόρων επιδομάτων, των υπερωριών, κλπ. Η μείωση που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι  σε μισθούς  σε πολλές περιπτώσεις  ξεπερνά το 50%. Ενώ η σύνταξη γίνεται άπιαστο όνειρο, με την αύξηση  των ορίων ηλικίας για σύνταξη  στα  67 για τη συντριπτική πλειοψηφία  των εργαζομένων. Τώρα  θέλουν να  καταργήσουν και  την  Κυριακάτικη αργία με  το επιχείρημα της απελευθέρωση της αγοράς.

 
Οτι ανοίγοντας τα μαγαζιά  και τις Κυριακές θα  ανέβει ο τζίρος των καταστημάτων και αυτό  θα φέρει  νέες επενδύσεις, νέες  προσλήψεις και διάφορες άλλες τέτοιες  θεωρίες . Το  άνοιγμα  των επιχειρήσεων και τις Κυριακές  δεν θα βλάψει μόνο τους  εργαζόμενους  στο εμπόριο άλλα όλους τους κλάδους και κυρίως τις μικρομεσαίες και τις μικρές επιχειρήσεις που  αποτελούνται από αυτοαπασχολούμενους.  Μη μπορώντας  να  αντέξουν τον ανταγωνισμό  θα  βάλουν λουκέτο παίρνοντας το δρόμο της ανεργίας. Η μείωση του τζίρου είναι  αποτέλεσμα των πολιτικών μείωσης   μισθών και συντάξεων, των  περικοπών των κοινωνικών  δαπανών, των  ελαστικών μορφών απασχόλησης,  που έφεραν την ανεργία στο 27% . Είναι  αποτέλεσμα  του  ξέφρενου ανταγωνισμού ανάμεσα  στους μονοπωλιακούς ομίλους  για ακόμα περισσότερα  κέρδη  συγκεντρώνοντας  στα χέρια τους τεράστια κεφάλαια που δεν  μπορούν να βρουν διέξοδο για να επενδυθούν. Αυτό είναι που έφερε την καπιταλιστική κρίση που βιώνει ο λαό μας. πχ. 500  μεγάλες επιχειρήσεις ελέγχουν το 60%  του τζίρου στο χώρο του εμπορίου. 
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες   Η  ίδια η ζωή το επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά.  Η στάση  αναμονής, ο φόβος,  η αδιαφορία, εξυπηρετεί  τα σχέδια της κυβέρνησης και της  εργοδοσίας . Ο δρόμος του συλλογικού   αγώνα  μέσα από το σωματείο  ενάντια στους  καταπιεστές μας  είναι η μόνη λύση.  Δίνουμε  μαζική   ταξική απάντηση  με την απεργία  στις 12 Νοέμβρη. Τώρα! αύριο θα είναι έργα για μας και τα παιδία μας!  Κανείς  εργαζόμενος στην  δουλειά. Όλοι  στην  απεργιακή  συγκέντρωση  του  ΠΑΜΕ  στην κεντρική  Πλατεία  της Κατερίνης στις  10 30π.μ.
Όχι  στην κατάργηση της  Κυριακής αργίας!
 Νομοθετική ρύθμιση τώρα!
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’

Τηλ. επικοινωνίας: 6937111270, 6976323079