Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πανευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας - Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας

Για 7η χρονιά η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας συμμετείχε με πλήθος δράσεων στην Πανευρωπαïκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2016, με κεντρικό μήνυμα «Έξυπνη Μετακίνηση – Ισχυρή Οικονομία».

Την αυλαία άνοιξε η συμμετοχή του συλλόγου στη διοργάνωση υποδοχής των ποδηλατών της εθελοντικής καμπάνιας Wheeling2Help, καθώς και των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης, με επίκεντρο πάντα τα παιδιά με αναπηρία.

ΑΝΟΙΑ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Του Ιατρού-Νευρολόγου Ηλία Κωνσταντινίδη


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν λέμε ότι ένας άνθρωπος έχει άνοια σημαίνει ότι έχει γνωστικές διαταραχές τέτοιες που δεν δικαιολογούνται μόνο από την ηλικία του αλλά υπάρχει ένα παθολογικό υπόβαθρο, δηλαδή είναι ασθενής και ως τέτοιος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Πολλές φορές δυστυχώς ακόμα και τώρα οι ανοϊκοί ασθενείς θεωρούνται ατυχώς από πολλούς ως ψυχιατρικοί ασθενείς. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι στην άνοια σε προχωρημένα στάδια μπορεί να υπάρχουν πιο έντονα οι διαταραχές συμπεριφοράς ακόμα και διέγερση ή συχνά παραισθήσεις – ψευδαισθήσεις λόγω της ατροφίας του εγκεφάλου και της βλάβης σε συγκεκριμένες περιοχές.

ΣΧΟΛΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ-ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Σας ενημερώσουμε, ότι στα μέσα Οκτωβρίου 2016, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα της Σχολής Σαμαρειτών-Διασωστών, του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών-Διασωστών του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ., είναι το πληρέστερο που υπάρχει στην χώρα μας σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων παρόμοιου αντικειμένου και δράσης ( http://www.samarites.gr ) .

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τη Λύσσα που είναι η 28η Σεπτεμβρίου το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής & Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρακινεί όλους τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς (σκύλων και γατών) να μην ξεχάσουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ζώων τους από κτηνίατρο, για προστασία έναντι του ιού της Λύσσας, και την επανάληψη χορήγησης του εμβολίου αυτού από τον κτηνίατρο, βάσει της διάρκειας ανοσίας που παρέχει το κάθε εμβολιακό σκεύασμα.

Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση ξεπουλά ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΔΕΚΟ στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας

Η κυβέρνηση ξεπερνώντας για άλλη μια φορά τον εαυτό της προχωρεί με διαδικασίες fast track στη μεταφορά στο υπερταμείο και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και άλλων ΔΕΚΟ στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας.

Η πολιτική αυτή δείχνει ότι δεν μένει πλέον ούτε φύλλο συκής που να κρύβει τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δελτίο Τύπου βουλεύτριας Μπεττυ Σκούφα αναφορικά με την αποκατάσταση αδικιών για τα ομόλογα πληρωμής που δόθηκαν σε προμηθευτές των νοσοκομείων

Την αποκατάσταση αδικιών για τα ομόλογα πληρωμής που δόθηκαν σε προμηθευτές των νοσοκομείων ζητάει με Ερώτηση της η Βουλεύτριας Πιερίας Ε. Σκούφα

Συνυπογράφουν δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την αποκατάσταση φορολογικών και τραπεζικών αδικιών που προέκυψαν από την μη κανονική πληρωμή τιμήματος για τις δημόσιες προμήθειες του 2009 προς τις επιχειρήσεις ιατρικών προμηθειών, ζητά με ερώτηση την οποία συνυπογράφουν δέκα ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ ( Μπέττυ) Σκούφα.

Έναρξη Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ι. Μ. Κίτρους

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός έναρξης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος», στην Κατερίνη.

Απάντηση – διευκρίνιση σε δημοσίευμα

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα (27/09/2016), σε μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, με τίτλο: Υπογραφή σύμβασης του έργου: «Επισκευή συντήρηση σχολικών κτιρίων στους Δήμους Κατερίνης και Δίου - Ολύμπου», προϋπολογισμού 129.991,00 €, από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και προς αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλω να διευκρινίσω τα εξής: 

Φωτορεπορτάζ του news247.gr για την 63η διανομή προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Κατερίνη

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, στον χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» η 63η διανομή προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες».

Ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Λιάμης με εκτενές άρθρο/φωτορεπορτάζ στο News247.gr περιγράφει το κλίμα της διανομής, τις ανησυχίες των πολιτών και τους προβληματισμούς του κινήματος.

Απόφαση μέτρων τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου για την 6η αγωνιστική πρωταθλήματος SUPER LEAGUE 2016-2017 μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ – Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ» την Κυριακή 02-10-2016 και ώρα 16:00 στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Τα μέτρα τάξης για τον αγώνα Βέροιας-ΠΑΟΚ ανακοίνωσε η αστυνομία.
Αν δεν γνώριζε κανείς ότι πρόκειται για ποδοσφαιρικό αγώνα, με την ανάγνωση των μέτρων νομίζεις ότι πρόκειται για μια... εμπόλεμη σύγκρουση!

Αν είναι να υποστεί ένας φίλαθλος τόση ταλαιπωρία για να δει απλά έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, χίλιες φορές να κάτσει σπίτι του ή να πάει με την οικογένεια του μια βόλτα.

Σωματικοί έλεγχοι, ηλεκτρονικά εισιτήρια, εσύ να πας από εδώ, εσύ από εκεί, όχι νερά και άλλα πράγματα μαζί σου μερικά από τα μέτρα...

Ημέρα της απόλυτης ντροπής, η σημερινή!

Ημέρα της απόλυτης ντροπής, η σημερινή!
Η «αριστερή» κυβέρνηση που «αγκάλιαζε» τις πρωτοβουλίες πολιτών και φορέων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, ετοιμάζεται σήμερα να το πουλήσει!

‘Εξι ΔΕΚΟ περνούν στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Πρόκειται για τις ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ. Όλοι γνωρίζουμε πως το Υπερταμείο είναι ανεξάρτητο και πλήρως ελεγχόμενο από τους δανειστές, οι οποίοι βέβαια έχουν δικαίωμα βέτο. Ούτε καν η Βουλή των Ελλήνων θα είναι σε θέση να ανατρέψει τις μελλοντικές τους αποφάσεις.

Παρουσίαση τεσσάρων πανεπιστημίων των ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις της ΑΓΣ

Την Αμερικανική Γεωργική Σχολή επέλεξαν τέσσερα μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ για να παρουσιάσουν τις δομές τους. Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα και το ειδικό κύρος της, εκπρόσωποι των: The University of Pennsylvania, Davidson College, The University of Richmond και Wellesley College, θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της Σχολής και θα κάνουν παρουσιάσεις σε γονείς, εκπαιδευτικούς και υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές.

Άνοιγμα στα Καλύβια Κοκκινοπλού Ελασσόνας

Άνοιγμα στην παλαιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καλυβίων Κοκκινοπλού πραγματοποίησε ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο Όλυμπος" την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, ενώ θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι κάτοικοι του χωριού.

Μετά τον εκκλησιασμό ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι από μέλη της νεοσύστατης κοκκινοπλίτικης ορχήστρας αποτελούμενη από τους Ζήση Παπαζήση, Γιώργο Παπαζήση, Δημήτρη Μπουρουζίκα και Δημήτρη Κατσίμπουρα.

Επιμορφωτική συνάντηση φιλολόγων.

Στο 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης στις 26/9/2016, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση φιλολόγων με θέμα : «Αναδιάρθρωση και εξορθολογισμός της ύλης: Προϋποθέσεις για την αποτελεσματική εφαρμογή των νέων οδηγιών διδασκαλίας των φιλολογικών μαθημάτων του Γυμνασίου».

Ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων κος Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανέπτυξε τα νέα δεδομένα στα φιλολογικά μαθήματα, τα οποία απορρέουν από τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν στο Γυμνάσιο από το σχολικό έτος 2016-2017.

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν σήμερα (27-08-2016) τα ξημερώματα στη Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων στο Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 3 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ο 64χρονος ημεδαπός οδηγός, να μεταφέρει από κοινού με τον 33χρονο υπήκοο Αλβανίας συνοδηγό και ιδιοκτήτη του οχήματος, έναν 22χρονο υπήκοο Κοσσόβου, με σκοπό να διευκολύνουν την είσοδο του στο εσωτερικό της χώρας (Αθήνα) έναντι χρηματικού αντιτίμου.

OLYMPUS ACTIVITIES-Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 02 Οκτ 2016


ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ!!!

Κοκκινοπλός (1150μ)-Ρουδι 1800μ)-Ανθιμος (1777μ)-Κιτρος(1765μ). Ρεματιά Σταλαγματιάς
Σήμερα 02 Οκτ 2016 επιλέξαμε να περιηγηθούμε μαζί σε μια προσπάθεια ανακάλυψης της μυστήριας σπηλιάς ΤΣΑΚΑΛΟΠΕΤΡΑ. Αφορμή της αναζήτησης ήταν η μικρή ιστορία που έγραψε η συμπολίτισσα μας Εύα Κασιάρου «Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ» ενός Παλιού ορειβάτη ο οποίος ξεστόμισε λίγο πριν την τελευταία του αναπνοή στον εγγονό του « Αινιγματικές κουβέντες». Πήγαινε να τον βρεις …εκεί είναι ο Φα…δε σκοτώθηκε..»

Πρόσκληση.


Αντίστροφη μέτρηση για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2016.

Αντίστροφη μέτρηση για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2016.
Με την χθεσινή συγκέντρωση στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης ξεκίνησε και τυπικά η αντίστροφη μέτρηση για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2016.
Το κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας είχε μεγάλη ανταπόκριση και πάρα πολλοί εθελοντές βρέθηκαν χθες το βράδυ στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, όπου συζητήθηκαν ιδέες και προτάσεις ώστε το φετινό Χριστουγεννιάτικο Χωριό όχι απλά να φτάσει τη περσινή επιτυχία όπου περισσότεροι από 30.000 κόσμος το επισκέφτηκε αλλά να γίνει ακόμα πολύ καλύτερο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ Κατερίνης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ Κατερίνης είχαμε χθες το μεσημέρι από μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης, του ΠΑΜΕ και διαφόρων συλλόγων και οργανώσεων για το θέμα των διακοπών ηλεκτροδότησης σε οικογένειες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς τους.
Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές αφού μοίρασαν φυλλάδια στον κόσμο, ανέβηκαν στα γραφεία της ΔΕΗ και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας με τις θέσεις τους.

Εκδήλωση για τους Συλλόγους Γονέων στην ΕΚΑΒΗ Κατερίνης

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση είχαμε χθες το βράδυ στο πνευματικό κέντρο Κατερίνης "ΕΚΑΒΗ".
Το αντικείμενο της ήταν το γονεϊκό κίνημα στα σχολεία και οι Σύλλογοι Γονέων.
Ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της ΑΣΓΜΕ Κων/νος Τουλής.
Συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της κρίσης στα σχολεία, οι τρόποι με τους οποίους οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους αλλά και τα σχολεία και γενικά το πως μπορούν οι γονείς και κηδεμόνες να δραστηριοποιηθούν περισσότερο μέσα από την διεκδίκηση πόρων για την Παιδεία αλλά και θεσμικών αλλαγών.