Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Πιερικός Αρχέλαος – ΣΑ Στρατώνι | Β΄εθνική ανδρών


Η ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου και ώρα 5:00μμ τον ομάδα του Στρατωνίου Χαλκιδικής στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄εθνικής κατηγορίας ανδρών.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ Τ.Ε.Ι. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ


Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Logistics), του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας, που εδρεύει στην Κατερίνη.
Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκαν εγκάρδια ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Κατερίνης, Καθηγητής Δημήτριος Τριανταφύλλου, διδάσκοντες και φοιτητές.

Έτοιμο προς παράδοση το νέο αρδευτικό δίκτυο στο Δ.Δ. Σβορώνου (θέση Κουλούρα) και το αντλιοστάσιο στο Δ.Δ.Ν.Κεραμιδίου από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για χρήση στο δήμο Κατερίνης


Σοφία Μαυρίδου,Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Έτοιμο προς παράδοση το νέο αρδευτικό δίκτυο στο Δ.Δ. Σβορώνου (θέση Κουλούρα) και το αντλιοστάσιο στο Δ.Δ. Ν. Κεραμίδι από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για χρήση στο δήμο Κατερίνης»

ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Τα συνεργεία της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς  τη διαγράμμιση των διαβάσεων πεζών σε κεντρικά σημεία της πόλης , ιδιαίτερα σε δρόμους με αυξημένη κίνηση, αλλά και έξω από σχολεία.

Αποκαθίσταται το οδόστρωμα σε Κύμινα – Ν. Μάλγαρα


          Ξεμπλοκάρει το έργο της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στις τοπικές ενότητες Ν. Μαλγάρων και Κυμίνων, μετά από προσπάθειες του Δημάρχου Μίμη Φωτόπουλου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΔΔ Πασχάλη Σάκα. Το έργο, που είχε σταματήσει λόγω απροσδόκητης διακοπής χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ (οικονομική κρίση και capital controls), θα συνεχιστεί με κονδύλια της ΔΕΥΑ του Δήμου Δέλτα και των ίδιων των εργολάβων, προκειμένου να σταματήσει η μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι των δύο συγκεκριμένων περιοχών.    

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τους Υπουργούς:
1.Οικονομικών
2.Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: “Συγχώνευση των τριών Τελωνείων Κατερίνης-Βέροιας-Σκύδρας”                  
      

ΦΟ Αριδαίας - Βατανιακός Σάρισας 70-55

Δεν τα κατάφερε ο Βατανιακός για την πρώτη αγωνιστική της Α' ΕΚΑΣΚΕΜ. Η ομάδα της Κατερίνης ηττήθηκε στην Αριδαία, που ήταν το φαβορί της αναμέτρησης με σκορ 70-55.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με την ομάδα του Βατανιακού να βγάζει  καλές άμυνες, να ελέγχει τα ριμπάουντ και να βρίσκει λύσεις στην επίθεση και θα μπορούσε να ήταν μπροστά στο σκορ αν ήταν πιο εύστοχη στις βολές και απέφευγε κάποια λάθη στους αιφνιδιασμούς.

ΠΑΣ ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-2

Με συνοπτικές διαδικασίες, αφού στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα πέτυχε δύο γκολ, ο Πιερικός πέρασε από το Καναλάκι και επιστρέφει έχοντας στις αποσκευές του, τους τρεις βαθμούς τις νίκης.

Το γκολ του Πιερικού πέτυχαν ο Καράμπελας στο 7' και ο Τσεβάς στο 13'

Το νέο πρόγραμμα της Σχολής Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ για το 2015-2016.


Ημέρα Επανεκίνησης Καρδιάς σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία Κατερίνης. (Φώτο-βίντεο)


Παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο Κατερίνης, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΚΗ ΄ΠΑΤΡΙΑ» «ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940» ΑΦΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΔΡΩΜΕΝΑ



Το πρόγραμμα των ΚΗ' Πατρίων παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί  σε συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε από τους διοργανωτές στο Δημαρχείο Κατερίνης. Ειδικότερα, στην συνέντευξη παρέστησαν ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ράχης "Τα Πάτρια" Δημήτρης Ντούρος, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Μικρασιατών


Tην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της |Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Σοφία Μαυρίδου μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Στέφανο Μπιτόπουλο επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών  Πιερίας κ. Αναστάσιος Μπογιατζής  και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» κ. Ιωάννης Γιαπιτζής, το πρωί της Δευτέρας, στο γραφείο της στο κτίριο της Π.Ε. Πιερίας.

19o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ Δ. - ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ Γ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν είναι τα εξής:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
Η Γραμματεία  του Π.Α.ΜΕ. Πιερίας  καλεί  τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους, σε μαζική  πικετοφορία   διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο σκούπα  της κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο  πλατάνι –σιντριβάνι  την Παρασκευή 16/10 και  ώρα  7μμ.
Φτάνει  πια, ως  εδώ. Αυτήν η πολιτική  είναι εντολή  του ΣΕΒ,  των  μονοπωλίων, της Ε.Ε. και θα οδηγήσει το λαό  στην εξαθλίωση για τα κέρδη των μονοπωλίων. Δεν πρόκειται  να  γίνουν  αποδεκτά  από τον λαό.
Η  μαύρη προπαγάνδα των χορτάτων πρέπει να πέσει στο κενό. 
Πάρτε πίσω  τα μέτρα που σκοτώνουν τον λαό. Δεν  αναγνωρίζουμε  καμία κυβέρνηση  που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για  τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας .
ΚΑΤΩ  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

Γραφείο  τύπου  του Π.Α.ΜΕ. Πιερίας

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                               ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Κατερίνης και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Κατερίνης στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ &  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Κατερίνης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

ΕΛΜΕ - Γενική Συνέλευση - Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00

       
                                                    Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
          Ε.Λ.Μ.Ε.   ΠΙΕΡΙΑΣ
         
          Προς τα μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας
Σας καλούμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικό). Σε περίπτωση, που δεν θα υπάρξει απαρτία (όπως πάντα) η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο την 
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00
Θέματα:     1) Εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης, ενόψει των προς ψήφιση μέτρων και προγραμματισμός δράσης
2) Ενημέρωση από τους αιρετούς για υπηρεσιακές μεταβολές
                    

                                                          Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.  Ν. Πιερίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ



Στις 12-10-2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Π.Α.ΜΕ. στην αίθουσα  του Εργατικού  Κέντρου με  θέμα την οργάνωση της πάλης ενάντια στα μνημόνια, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί  με  την  Ε.Ε.,  που σφάζουν  τους λαούς  για τα  κέρδη των επιχειρηματικών  ομίλων. Στη σύσκεψη καθορίστηκαν και οι στόχοι για το επόμενο διάστημα.