Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΦΟ Αριδαίας - Βατανιακός Σάρισας 70-55

Δεν τα κατάφερε ο Βατανιακός για την πρώτη αγωνιστική της Α' ΕΚΑΣΚΕΜ. Η ομάδα της Κατερίνης ηττήθηκε στην Αριδαία, που ήταν το φαβορί της αναμέτρησης με σκορ 70-55.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με την ομάδα του Βατανιακού να βγάζει  καλές άμυνες, να ελέγχει τα ριμπάουντ και να βρίσκει λύσεις στην επίθεση και θα μπορούσε να ήταν μπροστά στο σκορ αν ήταν πιο εύστοχη στις βολές και απέφευγε κάποια λάθη στους αιφνιδιασμούς.



Στην επανάληψη η ομάδα της Κατερίνης πλήρωσε τις απουσίες στη γραμμή των ψηλών και με τον μοναδικό που είχε στην αποστολή τον Καρακασίδη να χρεώνεται νωρίς με 4ο φάουλ, οι γηπεδούχοι με απανωτά επιθετικά ριμπάουντ που μετατράπηκαν σε γκολ φάουλ και αιφνιδιασμούς άνοιξαν την ψαλίδα στο σκορ. Στην 4η περίοδο ο Βατανιακός ισορρόπησε το παιχνίδι με καλή ομαδική άμυνα και προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι φτάνοντας μέχρι τους 7 πόντους αλλά δεν κατάφερε τίποτα παραπάνω καθώς η κούραση από την υπερπροσπάθεια ήταν εμφανής. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ 70-55 για την ομάδα του ΦΟΑ.

Καλοί ήταν οι διαιτητές της αναμέτρησης Μελανίδης Μ. και Ντόγκας Ευαγ.

Στα θετικά η διάθεση της ομάδας να παλέψει κάθε φάση και να καλύψει το κενό στους ψηλούς ενώ αυτά που στοίχισαν εκτός από τις απουσίες ήταν οι 14 χαμένες βολές και κάποια εύκολα καλάθια σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.

Το Σάββατο η ομάδα του Βατανιακού υποδέχεται την Αλεξάνδρεια στην Κατερίνη στις 6:00.



ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 1o(19-14), 2o(14-15), 3o(22-12), 4o(15-14)



ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Βάτσης): Κανονίδης Γ., Αβραμίδης 8(2), Τριανταφύλλου, Τοπαλίδης 15, Σαμαρτζίδης, Μπεγλόπουλος 7, Παπαβραάμ 11(1), Αθανασιάδης 6, Τζάτσης 7(1), Μακρόπουλος 12, Γκαλίτσος 2, Αμπάρης 2.




ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ (Φώτας): Κοτσίμπελης 10, Σιαπάκας, Φελεκίδης 6, Μπαλαρμάς 2, Αραμπατζής, Πόσιος 8, Αναγνώστου 8(1), Μέλιος, Βουτσακόπουλος 11(1), Τζήμας 3(1), Βασιλειάδης 2, Καρακασίδης 5.