Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Και γενοκτονία και εθνοκάθαρση! (Του Γιάννη Φάκα, δημοτικού συμβούλου)

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης Πέμπτης διατύπωσα την θέση ότι το ερώτημα γενοκτονία ή εθνοκάθαρση είναι άτοπο και ψευδές ερώτημα. 
Και αυτό γιατί είναι  γενοκτονία αλλά μπορεί να περιγραφεί και σαν εθνοκάθαρση σύμφωνα με τους ορισμούς του ΟΗΕ.  
Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει στην Ελευθεροτυπία το 2014 ο δρ Βασίλειος Θ. Μεϊχανετσίδης, μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Μελετητών Γενοκτονίας: «Ενώ η γενοκτονία συνιστά συγκεκριμένο έγκλημα του διεθνούς (ποινικού) δικαίου, ο όρος εθνοκάθαρση χρησιμοποιείται ως γενική ονομασία (generic term) για να περιγράψει ένα σύνολο εγκλημάτων, όπως π.χ. τα εγκλήματα πολέμου, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αλλά και το ίδιο το έγκλημα της γενοκτονίας. 

Ποντίκια στο πάρκο Κατερίνης!

Μετά από πολλά μηνύματα αναγνωστών για παρουσία ποντικιών στο κεντρικό πάρκο Κατερίνης, το διαπιστώσαμε και εμείς με τα μάτια μας σήμερα το… μεσημέρι!
Κοντά στις λιμνούλες του πάρκου είδαμε ποντίκια να περνάνε αμέριμνα τα μονοπατάκια!
Μας έκανε εντύπωση που μέρα μεσημέρι υπήρχε δραστηριότητα ποντικιών όταν στο πάρκο υπήρχε αρκετός κόσμος.

Ετήσιος χορός-Νοσταλγοί της Παράδοσης


Αύριο Δευτέρα 9/11 η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης θα προβάλει την ταινία "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΕΛΙΕ" (Προβολές: 7:30 & 10:00) (Βίντεο)

Άλλη μια τεράστια επιτυχία από τη Γαλλία (με πάνω από 7.000.000 εισιτήρια)μετά το «Θεέ Μου Τι Σου Κάναμε;» ταξιδεύει στον κόσμο. Η «Οικογένεια Μπελιέ» είναι μία από τις πιο απολαυστικές συγκινητικές ταινίες των τελευταίων χρόνων. Όλοι στην οικογένεια της Πολά είναι κωφοί εκτός από εκείνη. Όχι ότι αυτό είναι πρόβλημα: ο πατέρας της είναι υποψήφιος δήμαρχος, η μητέρα της τον υποστηρίζει και ο 14χρονος αδερφός της είναι ερωτευμένος με την καλύτερή της φίλη! Το μεγαλύτερο πρόβλημά της είναι η πολυάσχολη καθημερινότητά της, αφού βοηθά την οικογένειά της στη φάρμα, ενώ γίνεται μέλος της σχολικής χορωδίας, όπου όλοι εντυπωσιάζονται με την φωνή της. Ο καθηγητής της αποφασίζει να την προετοιμάσει για έναν διαγωνισμό τραγουδιού - πώς όμως θα ακολουθήσει ένα όνειρο που δεν μπορεί να καταλάβει η οικογένειά της;


Η 2η Γιορτή Παραδοσιακού Τραχανά Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας (Φωτογραφίες-βίντεο)



12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 10:30πμ


Μήνυμα Νίκου Μακρίδη για τη γιορτή της πολεμικής μας Αεροπορίας


8 Νοέμβριου, ημέρα εορτής των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ γιορτάζει και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Η Πολεμική Αεροπορία στην ιστορία της έχει γράψει λαμπρές σελίδες δόξας και συνεισφοράς στους αγώνες της πατρίδας μας, για ελευθερία και ανεξαρτησία, αποτελώντας πάντοτε τον ακρογωνιαίο λίθο της αμυντικής ικανότητας της Ελλάδας.

ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ στην Κατερίνη: Ρύζι νέας σοδειάς. Το επόμενο Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 στην Εμποροπανήγυρη Κατερίνης. Έναρξη ώρα 08:30


Ρύζι Καρολίνα , προς 0,94€ το κιλό
Ρύζι Κίτρινο (μπονέτ) , προς 0,85€ το κιλό
Ρύζι Γλασέ, προς 0,80€ το κιλό
Ρύζι Νυχάκι, προς 0,65€ το κιλό