Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Τιμητική παγκόσμια προβολή για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. (BINTEO)

Τιμητική παγκόσμια προβολή για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό- Ο Ρώσος κοσμοναύτης, Αντόν Σκάπλεροφ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από το διάστημα εξυμνεί τη χώρα μας και χαιρετίζει το Έτος Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας

Συγκλονιστική ομιλία του Δημήτρη Νατσιού στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Κατερίνη. (ΦΩΤΟ)

Συγκλονιστική ομιλία του Δημήτρη Νατσιού στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Κατερίνη. (ΦΩΤΟ)
Καθήλωσε τους σπουδαστές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας με την ομιλία του ο Συγγραφέας-Θεολόγος-Δάσκαλος Δημήτρης Νατσιός, σήμερα το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Κατερίνης.

«Αναγνώρισε - Αναζήτησε - Συζήτησε | ανοιχτοί κύκλοι διαλόγου» - ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ποσότητα Vs ποιότητα - ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ

Προσανατολισμένοι πάντα στην ανάδειξη θεμάτων που ενδιαφέρουν και προβληματίζουν τους νέους, τον τόπο μας και τη σημερινή κοινωνία, εκκινήσαμε μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Αναγνώρισε-Αναζήτησε-Συζήτησε: ανοιχτοί κύκλοι διαλόγου». 

Μια πρώτη γνωριμία της Γ΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ με το Α.Π.Θ. και το ΠΑ.ΜΑΚ.

Ως σχολείο, πέρα από τις γνώσεις και την αγωγή που παρέχουμε στους μαθητές μας, έχουμε καθιερώσει την επίσκεψή τους σε σχολές και τμήματα του Α.Π.Θ. και του ΠΑ.ΜΑΚ., έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να τα γνωρίσουν από κοντά και εκ των έσω.

Ποδηλατοβόλτα για την Ώρα της Γης - Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας

Η Ώρα της Γης, η μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη μας, μας κινητοποιεί και φέτος να σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα, 20:30 με 21:30 και να συνδεθούμε με τη μοναδική ζωή που μας περιβάλλει.

Για άλλη μια χρονιά η Ποδηλατική Από-Δραση καλεί τους ποδηλάτες σε βραδινή ποδηλατοβόλτα για τη Γη μας, τη θάλασσά μας, το σπίτι μας.

1-20 Μαΐου οι εγγραφές στα Δημοτικά

Από την 1η έως τις 20 Μαΐου θα πρέπει οι γονείς -κηδεμόνες να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις εγγραφής στο δημοτικό σχολείο που ανήκουν σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας, προσκομίζοντας:

Εικαστική Έκθεση Φιλανθρωπίας και Αλληλεγγύης


Κέντρο Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας από το Επιμελητήριο Πιερίας

Παρουσίαση του Κέντρου Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας έγινε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 , παρουσία του επίτιμου πρόεδρου κ. Χαρίλαου Κωτίκα και του πρώην προέδρου κ. Νικόλαου Βουλγαράκη.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω: 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «συναντώντας τον HaigYazdjian και το κουαρτέτο του»

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης συναντά το σολίστα, δεξιοτέχνη στο ούτι και ερμηνευτή HaigYazdjian και το κουαρτέτο του, την Τετάρτη 26 Μαρτίου στις 20.00, στο Συνεδριακό Κέντρο «ΕΚΑΒΗ». Tο κουαρτέτο απαρτίζεται από τους μουσικούς: ΗaigYazdjian ούτι, φωνή, Γιώργος Κοντογιάννης, λύρα Αιγαίου, Τάσος Πούλιος, κανονάκι, Νίκος Σιδηρoκαστρίτης, τύμπανα.

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων

Συνελήφθησαν χθες (21-3-2018) το πρωί στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, δύο ημεδαποί ηλικίας 69 και 38 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

24ωρη Απεργιακή Δράση

Αγρυπνία υπέρ των δύο κρατούμενων Ελλήνων αξιωματικών

Η Ιερά Μητρόπολη απευθύνει πρόσκληση στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Πιερίας να παραστεί στην Αγρυπνία υπέρ απελευθερώσεως των δύο νέων στρατιωτικών, που κρατούνται σε φυλακή της Τουρκίας. Η Αγρυπνία θα τελεστεί την Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου, 23 Μαρτίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Σωματείου της Πιερίας «Νεφέλες» για την κατάκτηση της 1ης θέσης του πρωταθλήματος στη Β΄ εθνική κατηγορία

Από καρδιάς συγχαίρω τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Σωματείου της Πιερίας «Νεφέλες», για την κατάκτηση της 1ης θέσης του πρωταθλήματος στη Β΄ εθνική κατηγορία και εύχομαι ολόψυχα στα κορίτσια να έχουν υγεία, δύναμη, νίκες και να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.

Προδοσία= η αθέτησις των προς ασφάλειαν της πατρίδος υποχρεώσεων

*Του Δημήτρη Νατσιού

Ανοίγω ένα οποιοδήποτε λεξικό και πηγαίνω στο ρήμα προδίδω: Διαβάζω στον «Φυτράκη»: «Δίνω στον εχθρό την ευχέρεια να βλάψει την πατρίδα μου». Προσφεύγω στο παλαιό του «Δημητράκου», στην λέξη «προδοσία».

Πασχαλινή Φιλανθρωπική Εκδήλωση

Τριήμερο διαλέξεων με θέμα την οικογένεια

Ανακοίνωση για τη δίκη των πρώτων 8 συλληφθέντων αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών

Ανακοίνωση του Τομέα Κοινωνικών Δράσεων του ΕΠΑΜ - Στις 26 Νοέμβρη 2014, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών έκανε έναρξη της εμφάνισής του και στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ένα πολύτιμο εργαλείο στη σχέση Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) με την κοινωνία, αποτελεί πλέον η επιστημονική έρευνα που πραγματοποίησε και την παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Μαρτίου 2018, η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης και Συστημάτων Εφοδιασμού Κατερίνης (Logistics) του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας.

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η 25η Μαρτίου, διπλή εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αποτελεί ημέρα εθνικής ανάτασης και διαχρονικό σύμβολο των αγώνων του Ελληνισμού. Η επέτειος αυτή θέτει στο επίκεντρο τη δύναμη της θέλησης ενός ολόκληρου λαού για ελευθερία, ενώ συνιστά ένα ζωντανό, επίκαιρο μήνυμα αφύπνισης και κινητοποίησης της συλλογικής συνείδησης των Ελλήνων. 

Ομιλία του Δημήτρη Νατσιού στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Ο Συγγραφέας, Θεολόγος, Δάσκαλος, Νατσιός Δημήτριος, τιμώντας το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας,
θα μιλήσει για το θέμα: «Από την Άλωση της Πόλης 1453 στην επανάσταση του 1821 και την απελευθέρωση».

22η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στα χέρια των Τούρκων. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η Ελληνική κυβέρνηση;

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 22 Μαρτίου 2018