Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ



Την ημέρα των Θεοφανείων, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν 13 Τελετές Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού σε ισάριθμες παραλιακές Ενορίες της Πιερίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος είχε ήδη ιερουργήσει σε Αγρυπνία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης, για την εξυπηρέτηση εργαζόμενων, νέων και όσων δεν θα μπορούσαν να εκκλησιαστούν το πρωί της κυριώνυμης ημέρας.
Το πρωί της κυριώνυμης, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος μετέβη στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλαταμώνα, όπου τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό.

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους ταξιδεύει στην Κατερίνη

Συνεχίζοντας τα ταξίδια του ανά την Ελλάδα και τον κόσμο, το Φεστιβάλ Δράμας σταματάει στην Κατερίνη, στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου Εκάβη, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο της αποκέντρωσης των εκδηλώσεων που επιχειρεί κάθε χρόνο το Φεστιβάλ και σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης, οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλες τις βραβευμένες ταινίες του φετινού ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος.

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 7:30 μ.μ, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πραγματοποίηση ημερίδας ευαισθητοποίησης


Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης: Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε, περιμένοντας εδώ και χρόνια τη Θεία Φώτιση.

Tα ύδατα του Κολυμβητηρίου της πόλης, πότε με το καλό θα αγιαστούν; Τι θα γίνει με τα αδέσποτα; Ποια τα σχέδια για το Μέγαρο στα ΚΤΕΛ που δεν τελείωσε και αποτελεί πλέον επικίνδυνη εστία μόλυνσης; Πότε ξεκινάει η διαβούλευση για το πρώην Τσαλόπουλου, το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από 7 χρόνια; Μόνο φωτογραφίες, ηλίθιες ευχές, πάρε δώσε οικονομικές συναλλαγές με συλλόγους, μεγάλοι σταυροί και από έργο τίποτα. Τιμολόγια σε κουμπάρους, κόψιμο κορδέλας, η αλαζονεία στο φουλ και πραγματικό έργο για την πόλη μηδέν.

 

Φωτορεπορτάζ από τα Θεοφάνεια στην Παραλία Κατερίνης


 Η επίσημη τελετή, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Παραλία. Η λιτανευτική πομπή που σχηματίστηκε από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, με την προσέλευση του Ιερού Κλήρου και των τοπικών Αρχών κατέληξε στην παρακείμενη προκυμαία, απ’ όπου πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Φωτορεπορτάζ από τα Θεοφάνεια στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης.


Παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, στη θάλασσα του οικισμού της Ολυμπιακής Ακτής.
Νωρίτερα τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου, μετά το πέρας της οποίας σχηματίστηκε πομπή προς την παραλία, υπό τους μουσικούς ήχους της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
Τον Τίμιο Σταυρό στην θάλασσα έριξε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη «για την συμβολή - όπως κάθε χρόνο - του Δήμου στην άρτια διοργάνωση της τελετής, ενώ ευχήθηκε σε επισκέπτες και  δημότες, χρόνια πολλά, ευλογημένα, υγεία και έργα αγαθά».
Ο τυχερός που έπιασε τον σταυρό ήταν ο 19χρονος Γεώργιος Πιτσιώνης από την Κατερίνη.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

 Με λαμπρότητα και κατά την εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων στην Πιερία, όπως και σε ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας σε Αγρυπνία, που τελέστηκε το βράδι της Τρίτης πρός την κυριώνυμη ημέρα, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης. Μετά τον Όρθρο τελέστηκε και ο Μέγας Αγιασμός.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΤΗ (ΒΙΝΤΕΟ)



Ανιδιοτελώς του Γιάννη Τσαπουρνιώτη

Άπειρες στιγμές στην ζωή μου συλλαμβάνω τον εαυτό μου να εκτελεί μια «καλή» πράξη και να προβληματίζομαι για το κίνητρο που με οδήγησε σε αυτή.
Ήταν μια αυθόρμητη ενέργεια που έβγαινε από καρδιάς και δεν αποσκοπούσε σε κέρδος; Ήταν μια πράξη φόβου για να αποφύγω τα χειρότερα; Ήταν ένα τέχνασμα για να κερδίσω υλικά αγαθά ή συμπάθεια; Ίσως ένα κόλπο για να καρπωθώ το επίθετο του ενάρετου και φιλεύσπλαχνου; Μήπως γιατί έτσι συμβουλεύουν οι γραφές στη θρησκεία μου; Μήπως έκανα και κάνω το καλό γιατί έτσι πρέπει, από μια μηχανική συνήθεια που δεν συνειδητοποιεί το βαθύτερο νόημα μιας σωστής πράξης; Ή σε τελική ανάλυση ακολουθώ το ρητό «κάνε το καλό και ρίχτο στο γιαλό», που όχι σπάνια συνοδεύει πολλές καθημερινές μας ενέργειες;

«Συλλυπητήριο»

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας, πληροφορούμενο τον θάνατο του Δημήτρη Παπαγιάννη που διετέλεσε επί σειρά ετών Διοικητικός παράγοντας της Ένωσης, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ελευθεριάδης                   Κωνσταντίνος Πολυχρόνης

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΛΧΑΖΙΔΗΣ: Καλή φώτιση σε όλους μας !

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα έγραφα προς τους πολιτικούς μας καλή φώτιση από τον θεό ώστε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις .

Φέτος δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω το ίδιο, γιατί δεν είμαι σίγουρος αν όλοι πιστεύουμε στον ίδιο θεό .


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΛΧΑΖΙΔΗΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


  Μια αξιόλογη ημερίδα με θεματολόγιο «Αειφορική διαχείριση των παραδοσιακών οικισμών, ήπιες μορφές ανάπτυξης στον οικισμό Παλαιού Παντελεήμονα», πραγματοποιεί το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 στις 4:00 μ.μ. το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου Πιερίας.

Η έκθεση ζωγραφικής του Σταύρου Αποστόλου


Όταν έφτασε στα χέρια μου η πρόσκληση για την έκθεση ζωγραφικής του Σταύρου Αποστόλου, χάρηκα ιδιαίτερα γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα για αυτή την πτυχή της ζωής του Σταύρου και ήθελα όντως να πάω και να δω το έργο του.
Έτσι βρέθηκα στη γκαλερί Μάτι και αφού «έφαγα» με τα μάτια μου τους πίνακες ζωγραφικής του καλλιτέχνη, μίλησα μαζί του με σκοπό κυρίως να μάθω για το πώς ασχολήθηκε με την ζωγραφική.

Δείτε τι μου είπε ο Σταύρος Αποστόλου.

Σεισμός 4,2 ρίχτερ στη Νίσυρο τα ξημερώματα



Αντιπροσωπεία του κόμματος «ΤΕΛΕΙΑ-Απ. Γκλέτσος» επισκέφτηκε το Γηροκομείο Κατερίνης.

Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του κόμματος «Τελεία- Α. Γκλέτσος» το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016.