Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΜΕ ΤΟ 7ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας προετοιμάζεται και φέτος πυρετωδώς για την καμπάνια της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018, με φετινό κεντρικό μήνυμα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι», εγκαινιάζοντας τον καθιερωμένο ποδηλατικό Σεπτέμβρη με το 7ο Θρυλικό Ποδηλατικό Κυνήγι Θησαυρού την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου.

Η είδηση της ημέρας δεν είναι ο ανασχηματισμός... Η είδηση είναι άλλη και δυστυχώς είναι θλιβερή και σου ραγίζει την καρδιά...

Η είδηση της ημέρας δεν είναι ο ανασχηματισμός, ούτε ποιος ή ποια πήρε καρέκλα υπουργού και υφυπουργού και ποιος δεν πήρε. Έτσι και αλλιώς για τον απλό τον κόσμο δεν έχει καμία σημασία...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ο Κατερινιώτης Φώτης Πολυχρόνης είναι και επίσημα από σήμερα διαιτητής της football league.

Μεγάλη διάκριση για τον συμπολίτη μας, που πλέον θα διαιτητεύει αγώνες της football league.
Ο νεαρός και εξελίξιμος διαιτητής πέρασε με επιτυχία τις γραπτές και αγωνιστικές δοκιμασίες στο σεμινάριο που πραγματοποιεί η ΚΕΔ/ΕΠΟ στο Καρπενήσι.


Η παλαιά αρτεσιανή βρύση με υδαταποθήκη στον Καταχά Πιερίας

*Γράφει ο Δημήτρης Ρουκάς

Από τα κεντρικά στοιχεία της ταυτότητας της Κοινότητας Καταχά Πιερίας αποτελεί και η παλιά αρτεσιανή βρύση με τη χαρακτηριστική υδαταποθήκη, η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά της κεντρικής πλατείας του Συνοικισμού επί του κεντρικού δρόμου που οδηγεί από τον Καταχά στον Κολινδρό δίπλα από την αποθήκη του Συνεταιρισμού.

Εγγραφές και έναρξη Ακαδημίας Πιερικού Αρχέλαου

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα τμήματα της Ακαδημίας του Πιερικού Αρχέλαου, της οποίας οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.

«Παράβαση της εβδομάδας»

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

ΠΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/08 Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ 47ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ένα γεμάτο, έντονο και πλούσιο σε θέαμα και συγκίνηση φεστιβάλ, το 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 21:00, στο χώρο από όπου εθιμοτυπικά κάθε χρόνο ξεκινάει το ταξίδι του, το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου.

Οι τρίτεκνοι της Πιερίας στην ΔΕΥΑ Κατερίνης

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κατερίνης κ. Φ. Δρούγκα είχε σήμερα το Δ.Σ. του συλλόγου Τριτέκνων Ν. Πιερίας ΟΛΥΜΠΟΣ.

Κατάσταση πληρωμής δικαιούχων στην παραγωγή σακχαροτεύτλων.

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π. Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ: Ανάρτηση κατάστασης πληρωμής δικαιούχων της δράσης 2.3 Β «Ολοκληρωμένη Διαχείριση στην Παραγωγή Σακχαροτεύτλων»του Γεωργοπεριβαλλοντικού Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013 για το έτος 2016.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες της Πιερίας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, ανταποκρινόμενοι με επιτυχία στην δύσκολη δοκιμασία των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ: Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Από καρδιάς εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων και τους εύχομαι υγεία, δύναμη, πρόοδο και επιτυχίες για τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά τους με τη φοίτησή τους σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μήνυμα βουλεύτριας Πιερίας, Μπέττυ Σκούφα, για τους διαγωνισθέντες μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους που είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται με την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ τ. Β΄ 3622/24-08-2018 δύο κοινές υπουργικές αποφάσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών (φιλολόγων και μαθηματικών) και αναπληρωτών ψυχολόγων, οι οποίοι θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας και ψυχοκοινωνικής στήριξης αντίστοιχα, στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Δήμος Κατερίνης: Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση 8 κοινόχρηστων χώρων & χώρων Πρασίνου ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ – ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Θετικά αξιολογήθηκε από το Πράσινο Ταμείο η πρόταση που υποβλήθηκε από τον Δήμο Κατερίνης, για την χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ».

8 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2018 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Δ.Ε.Θ. Ώρα 6:00 μ.μ. Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Σάββατο 8 του Σεπτέμβρη του 2018 πραγματοποιούνται, από τον πρωθυπουργό, τα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους στην Αγία Γη

Σε εξέλιξη βρίσκεται Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στους Αγίους Τόπους, από 24-30 Αυγούστου.


"Τώρα θα μετρήσουμε όλοι το μπόι μας"

Του Στέργιου Καστόρη
βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ


Και τώρα που, μετά τόσων κόπων και βασάνων, γλυτώσαμε απ’ τον στενό κορσέ των μνημονίων, είμαστε αλήθεια διατεθειμένοι να αναμετρηθούμε σοβαρά, με λογική και ευαισθησία, με τόλμη και αποφασιστικότητα, με όσα μας οδήγησαν στο χάλι της χρεοκοπίας (οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής), για να μάθουμε και να μην το ξαναπάθουμε;

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ SPORT "NAUTILIUS"

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και ο Αθλητικός Σύλλογος Αστερίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ SPORT με τίτλο “Nautilius”, στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι, θα συνδιοργανώσουν το 1ο Τοπικό Σεμινάριο του Προγράμματος «Nautilius» με θέμα:

1η ΦΑΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Θερμά συγχαρητήρια σε όσες και όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας. Συγχαρητήρια αξίζουν όμως και σε όσους δεν εκπληρώθηκαν οι στόχοι τους.

Θανάσης Λιακόπουλος για τα παιδιά που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις: «Σας ευχόμαστε να δημιουργήσετε το μέλλον που ονειρεύεστε

Θερμά συγχαρητήρια στους υποψήφιους που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΜΗ ΑΣΦΑΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας του ΕΦΕΤ με το Σ.Δ.Ο.Ε., η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, από κοινού με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής...

THΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ - ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.

*ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ ΜΟΥ, ΙΑΤΡΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΖΑΙΡΕ.

Έφυγε η ζωή μας, έτσι, χωρίς να καταλάβω,
Θα πιώ ένα ποτήρι απόψε και λίγο παραπάνω.
Να θυμηθώ τα χρόνια μου ,που έζησα μαζί σου,

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

475 - Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ιούλιος Νέπως υποχρεώνεται από τον Ρωμαίο στρατηγό Φλάβιο Ορέστη να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα Ραβέννα.

Γιορτάζουν σήμερα:


Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τρίτη σήμερα 28 Αυγούστου 2018