Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Μήνυμα βουλεύτριας Πιερίας, Μπέττυ Σκούφα, για τους διαγωνισθέντες μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους που είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται με την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ένας νέος δρόμος ανοίγεται μπροστά σας γεμάτος όμορφες προκλήσεις, με πρωταγωνιστές εσάς στην πορεία της ζωής σας.


Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει επίσης στο εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς, για την αγάπη, την προσφορά, τη στήριξη, την καθοδήγηση και το κουράγιο που επέδειξαν στα παιδιά όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και να τα καταφέρουν.

Οι φετινές επιτυχίες των μαθητών μας, δείχνουν το υψηλό μαθησιακό επίπεδο και την ανταπόκριση των μαθητών στη γνώση και την εκπαίδευση.

Για όσα παιδιά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά, τους υπενθυμίζω πως σε αυτή την αναμέτρηση δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, καθώς η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν αποτελεί τη μόνη εναλλακτική για την επιτυχή σταδιοδρομία ενός ανθρώπου. Άλλωστε, μέσα από κάθε εμπειρία, επιτυχή ή όχι, μπορεί να αντλεί κανείς γνώση και με αυτή ως παρακαταθήκη, είτε να συνεχίσει την προσπάθεια του, είτε να ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές που μέχρι πρότινος, ήταν άγνωστες προς αυτόν.

Εύχομαι λοιπόν σε όλους σας, καλή αρχή και καλή δύναμη στο νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στη ζωή σας. Οι επιλογές σας να σας δικαιώσουν και μέσα από το δρόμο που διαλέγετε να ακολουθήσετε, να νιώθετε πάντα πλήρεις, δημιουργικοί και ωφέλιμοι για την κοινωνία!