Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΝ Α΄ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, κατά την Α΄ Εβδομάδα των Νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής:

•        Την Κυριακή της Τυρινής 13 Μαρτίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αλωνίων.

•        Την ίδια ημέρα, 6.00 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό και θα αναγνώσει τη συγχωρητική ευχή για την είσοδο στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

Συνελήφθη 46χρονος στην Πιερία που δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης


Σε χώρο εκτροφής ζώων καθώς και σε διπλανό αρδευτικό κανάλι διαπιστώθηκε να καλλιεργεί 77 δενδρύλλια κάνναβης
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 5 κιλά κάνναβης και λειτουργικά όπλα
Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών τ ου Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πιερίας , είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 46χρονου ημεδαπού, που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση και την καλλιέργεια κάνναβης σε περιοχή της Πιερίας.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ. Επικίνδυνη έξοδος για τον Πιερικό Αρχέλαο

Στην έδρα του Ιωνικού Ιωνίας Διαβατών θα δοκιμασθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου ο Πιερικός Αρχέλαος στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της β΄εθνικής κατηγορίας ανδρών.
Ο Πιερικός Αρχέλαος θα επιδιώξει να πετύχει μία ακόμη εκτός έδρας νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται 2 βαθμούς χαμηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.Σε περίπτωση που το πετύχει θα έχει υποσκελίσει ακόμη έναν αντίπαλο στη "μαχη" της παραμονής στην κατηγορία.

Σχόλιο της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας για την δήθεν αντιπαράθεση Κουκοδήμου - Καστόρη

Θυμίζοντας τις χιλιοπαιγμένες θεατρικές παραστάσεις του πάλαι ποτέ δικομματισμού δύο μνημονιακοί βουλευτές της Πιερίας εξαπολύουν εκατέρωθεν άσφαιρα πυρά προς τέρψιν του κομματικού τους ακροατηρίου. Ο ένας χαϊδεύοντας τα πιο φοβικά, μισαλλόδοξα, ακροδεξιά αντανακλαστικά και ο δεύτερος μιλώντας εξ' ονόματος ενός λαού που έχει ματώσει από τα μνημόνια που ο ίδιος και το κόμμα του υπογράφει. Να τους θυμήσουμε ότι προ ολίγων ημερών από κοινού συνυπογράψανε το κοινό ανακοινωθέν για το προσφυγικό στο συμβούλιο αρχηγών. Αμυγδαλέζες και φράχτες θέλουν και οι δύο τους. Χέρι - χέρι στηρίζουν την ίδια πολιτική που τους υπαγορεύει η Ε.Ε. υπό τους τουρκικούς εκβιασμούς μετατρέποντας την χώρα σε ένα απέραντο hot-spot και το Αιγαίο πεδίο ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Άρωμα Πιερίας στις αποκριάτικες δράσεις του δήμου Αθηναίων "Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα"


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στις δράσεις με τίτλο «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα», που υλοποιήθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ)  σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και το Γραφείο Ισότητας των Φύλων της ΕΝΠΕ.

Κλειστό το πέρασμα του Γαλλικού ποταμού



Ο Δήμος Δέλτα ανακοινώνει ότι το πέρασμα του Γαλλικού ποταμού έκλεισε από σήμερα το πρωί και θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 14 Μαρτίου (Καθαρή Δευτέρα), λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ροής υδάτων που προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ


Σχετικά με την αργία της Καθαράς Δευτέρας κάνουμε γνωστό στους εργαζόμενους αλλά και στους επιχειρηματίες της Πιερίας ότι η Καθαρά Δευτέρα είναι υποχρεωτική αργία για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις Σούπερ Μάρκετ με εξαίρεση τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ που βρίσκονται σε Δήμους με πληθυσμό κάτω των επτά χιλιάδων (7.000) κατοίκων, όπου η Καθαρά Δευτέρα είναι προαιρετική αργία.
Επομένως, σε όλη τη Πιερία τα Σούπερ Μάρκετ θα είναι κλειστά την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016 αφού και οι τρεις Καλλικρατικοί Δήμοι της Πιερίας έχουν πληθυσμό άνω των 7.000 κατοίκων.
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΖΑΡΚΑΝΕΛΛΑ

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ / ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ


Κατόπιν των αρχαιρεσιών που διεξήχθησαν την Κυριακή  06 Μαρτίου 2016 στην Παραλία / Κατερίνης, αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιδιοκτητών & Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων   Παραλίας / Κατερίνης.
Σύμφωνα με την ψηφοφορία εκλέχθηκαν:
         

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

  

Με επιστολή προς ΤΑΙΠΕΔ, υπόψη προέδρου κ. ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ ΣΤΕΡΓΙΟ, εκφράζουμε την ανησυχία μας, σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από την εκποίηση παραλιακής έκτασης 49 στρεμμάτων, που βρίσκονται μεταξύ Κορινού και Καλλιθέας Πιερίας.

Σεμινάριο ορθής χρήσης της ελληνικής γλώσσας από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας

Η συντονιστική ομάδα του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος διοργανώνει σεμινάριο ορθής χρήσης της νέας ελληνικής γλώσσας στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 19:00. Θα διατυπωθούν βασικοί κανόνες για τη σωστή χρήση της γλώσσας μας βασισμένοι σε παραδείγματα και θα επισημανθούν συχνά λάθη και ειδικές περιπτώσεις με πρακτική εφαρμογή.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται από τη φιλόλογο Ειρήνη Παξιμαδάκη, μέλος της συντονιστικής και κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, και απευθύνεται σε ενήλικες καθώς και σε μαθητές άνω των 14 ετών.

Σύλλογος Πολυτέκνων Ν Πιερίας-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν Πιερίας προσκαλεί τα μέλη του την 12 Μαρτίου 2016 και ώρα 09:00 στην Αίθουσα Εκάβη του Δήμου Κατερίνης σε τακτική Γενική Συνέλευση με θέματα
α. Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός
β. Εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

          Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μετά από δύο ώρας στις 11:00

"ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" για την Κατερίνη: Την ίδια στιγμή που άλλοι Δήμοι της χώρας ανοίγουν τις αγκαλιές τους για τους πρόσφυγες, ο Δήμος Κατερίνης δεν κάνει τίποτα το συγκεκριμένο.


Μετά την άρνηση από μεριάς της δημοτικής αρχής της πρότασης  του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ να πραγματοποιηθεί  προ ημερησίας  συζήτηση  για το προσφυγικό ζήτημα ο δήμαρχος συγκάλεσε σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Θεωρήσαμε πως σε αυτήν τη σύσκεψη θα γίνει συζήτηση επί της πρότασης που κάναμε, ώστε να αναλάβει ο δήμος το σχεδιασμό και το συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών για τη σωστή για όλους διαχείριση του προσφυγικού  στους τομείς που αφορούν το δήμο μας.
Αντί αυτού ο δήμαρχος επέλεξε, για άλλη μια φορά,  να μην αναλάβει τίποτε συγκεκριμένο. Κανένας σχεδιασμός, καμιά προετοιμασία, καμιά βοήθεια στις εθελοντικές ομάδες  που μόνοι τους προσφέρουν ήδη όπου και όταν χρειάζεται.