Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

"ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" για την Κατερίνη: Την ίδια στιγμή που άλλοι Δήμοι της χώρας ανοίγουν τις αγκαλιές τους για τους πρόσφυγες, ο Δήμος Κατερίνης δεν κάνει τίποτα το συγκεκριμένο.


Μετά την άρνηση από μεριάς της δημοτικής αρχής της πρότασης  του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ να πραγματοποιηθεί  προ ημερησίας  συζήτηση  για το προσφυγικό ζήτημα ο δήμαρχος συγκάλεσε σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Θεωρήσαμε πως σε αυτήν τη σύσκεψη θα γίνει συζήτηση επί της πρότασης που κάναμε, ώστε να αναλάβει ο δήμος το σχεδιασμό και το συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών για τη σωστή για όλους διαχείριση του προσφυγικού  στους τομείς που αφορούν το δήμο μας.
Αντί αυτού ο δήμαρχος επέλεξε, για άλλη μια φορά,  να μην αναλάβει τίποτε συγκεκριμένο. Κανένας σχεδιασμός, καμιά προετοιμασία, καμιά βοήθεια στις εθελοντικές ομάδες  που μόνοι τους προσφέρουν ήδη όπου και όταν χρειάζεται.

Το γνωστό μότο του δημάρχου "οι εθελοντές τη δουλειά τους και εμείς τη δική μας" θα είχε κάποια αξία αν μαθαίναμε ποια επιτέλους θα είναι η συμβολή του δήμου στο υπάρχον θέμα.
Το να κλείνουμε τα μάτια και να δηλώνουμε πως "αν και όταν υπάρξει θα είναι άμεση η αντίδραση" απέχει  από την πραγματικότητα μιας, και το πρόβλημα υπάρχει ήδη. Όσο για την ενημέρωση που μας έγινε σχετικά με τις συναντήσεις της ΚΕΔΕ με τους αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, δεν ξέφυγε καθόλου της γνωστής πλέον αντιπολιτευτικής ρητορείας στην οποία επιδίδονται με ζήλο κάποιοι  δήμαρχοι και περιφερειάρχες, την ίδια ώρα που  άλλοι συνάδελφοι τους ανοίγουν τις αγκαλιές τους και τις υποδομές των δήμων τους προσφέροντας ζεστασιά και φιλοξενία σε πρόσφυγες.

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ επίσης θέλει να δηλώσει τη στήριξη στην απόφαση του τοπικού συμβουλίου της Καλλιθέας, σε ότι αφορά την απένταξη από την  πώληση εκ μέρους του  ΤΑΙΠΕΔ παραλιακής έκτασης 51 στρεμμάτων .
Το θέμα για μας δεν τελειώνει εδώ.  Θεωρούμε ως τη μόνη σωστή  "αξιοποίηση" αυτής της έκτασης την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία.
Η δημιουργία από το δήμο ανοιχτού παραλιακού μετώπου,  η πραγματοποίηση των κατάλληλων παρεμβάσεων και  υποδομών με στόχο την διευκόλυνση   της πρόσβασης  όλων των κατοίκων  του δήμου, καθώς  και των τουριστών είναι προς όφελος όλων.
Καλούμε κάθε κάτοικο της περιοχής, κάθε επαγγελματία, αλλά και τους δημότες του δήμου Κατερίνης  να συνεχίσουμε όλοι μαζί  δίνοντας τη μάχη μέχρι της τελικής απόδοσης της συγκεκριμένης έκτασης στο Δήμο Κατερίνης.


ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για την Κατερίνη