Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Η Κατερίνη το 1925. Του Σάββα Ι. Κανταρτζή

Του Σάββα Ι. Κανταρτζή από τα απομνημονεύματα του (ΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΡΟΜΦΑΙΑ- Η Δαμασκός του 20ου Αιώνα)

…Ο δρόμος από τον σιδηροδρομικό σταθμό συνεχιζόταν δίπλα από την πλατεία αριστερά, φαρδύς και ίσιος, σε δυτική κατεύθυνση μέχρι που φτάνει το μάτι, κόβοντας την αγορά και την πόλη στη μέση. Σωστή λεωφόρος, η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου μαζί με την μεγάλη κεντρική πλατεία, άφηναν καλή εντύπωση στον επισκέπτη.

Εισαγωγή στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια απλή, αλλά ουσιαστική περιγραφή των γεγονότων – Τα αίτια – Η αφορμή – Η έκρηξη του πολέμου. (Β΄ ΜΕΡΟΣ)

Διαβάστε μια απλή, αλλά ουσιαστική περιγραφή των γεγονότων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από το βιβλίο του Συνταγματάρχη Ε.Α. Γεώργιου Βαρδάκα, " Η Ελλάδα στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο".

Εισαγωγή στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια απλή, αλλά ουσιαστική περιγραφή των γεγονότων (Α΄ ΜΕΡΟΣ)

Διαβάστε μια απλή, αλλά ουσιαστική περιγραφή των γεγονότων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από το βιβλίο του Συνταγματάρχη Ε.Α. Γεώργιου Βαρδάκα, " Η Ελλάδα στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο".

«Η "σωστή" πλευρά της Ιστορίας...»

"Η Σοβιετική Ένωση ζούσε επί 70 σχεδόν χρόνια υπό καθεστώς κυρώσεων. Από τότε αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές. Σήμερα, η εκτίμηση που είχαν οι Ευρωπαίοι για την Ρωσία (ότι είναι το «βενζινάδικο της Ευρώπης») αποδείχθηκε βαθιά λανθασμένη.

ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης - Φέρωνας Βέροιας (Σάββατο 16/12/2023)

Πρόγραμμα εφημεριών φαρμακείων (Ιανουάριος 2024) Πιερίας

Σύλληψη για απάτη

Συνελήφθη χθες (11 Δεκεμβρίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης...

ΟΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ - ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τα εθνικά ζητήματα

Θεσσαλονίκη 14/12/2023. Εκδήλωση: “Ελληνοτουρκικός διάλογος – Η εδαφική μας κυριαρχία σε αμφισβήτηση”. Δ. Καζάκης, Θέμης Τζήμας, Σπ. Μαρκέτος, Ρούντι Ρινάλντι.

Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, επίσκοπος Τριμυθούντος Κύπρου

Ο Άγιος Σπυρίδων γεννήθηκε το 270 μ.Χ. στο τώρα κατεχόμενο χωριό Άσσια (Άσκια) της Κύπρου (και όχι στην Τριμυθούντα - σημερινή Τρεμετουσιά - όπως γράφουν πολλοί) από οικογένεια βοσκών, που ήταν κάπως εύπορη.

Γιορτάζουν σήμερα:

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

Η 12η Δεκεμβρίου είναι η 346η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο (347η σε δίσεκτα έτη). Υπολείπονται 19 ημέρες.

Ο καιρός σήμερα σε Μακεδονία και Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Μακεδονία έως τις πρωινές ώρες και στη Θράκη έως το μεσημέρι.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία-Μακεδονία. Τρίτη σήμερα 12 Δεκεμβρίου 2023