Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ζήσης Ζάννας. Το όχι μας, είναι όχι μέχρι τέλος!


Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Εσπερινό ΓΕΛ Κατερίνης

Οι εγγραφές στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ συνεχίζονται μέχρι και 11/09/2015, όλες τις εργάσιμες ημέρες και στις ώρες 18.30 μμ – 21.30 μμ, στο κτήριο που στεγάζεται το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης (Ειρήνης 34).
Το σχολείο μας απευθύνεται σε μαθητές άνω των 14 ετών οι οποίοι επιθυμούν να ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση παράλληλα με την πρωινή εργασία τους. Δυνατότητα εγγραφής έχουν και οι άνεργοι με κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και οι μητέρες με ανήλικα παιδιά που έχουν ως αποκλειστική τους απασχόληση τα οικιακά.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ


Εχει και το δούλεμα όρια...

          Θέλουν να κρυφτούν αλλά…

Διεκδικώντας τα εύσημα της αστικής τάξης, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε προχτές non paper, όπου αραδιάζει τα ...κατορθώματά της κατά τους 7 μήνες που διαπραγματευόταν για τα συμφέροντά της.
Υπενθυμίζει λοιπόν: «Καταφέραμε να εξοικονομήσουμε πόρους από τα πρωτογενή πλεονάσματα για δημόσιες επενδύσεις».
«Να αποσπάσουμε για πρώτη φορά τη ρητή δέσμευση ότι αυτό το χρέος θα αναδιαρθρωθεί, ενώ οι άλλοι έλεγαν ότι ήταν βιώσιμο».
«Να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  ( Δ.Ω.Κ. ) είναι από τα πιο ιστορικά και δραστήρια ωδεία του Νομού μας και ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας. Πρωταρχική αποστολή του Ωδείου είναι η καλλιτεχνική  μουσική διαπαιδαγώγηση των μαθητών. Συμβάλλει εδώ και χρόνια στην ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου του τόπου μας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


  Το χορευτικό τμήμα της ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ γνωστοποιεί ότι ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφών ενδιαφερομένων για την περίοδο 2015-2016 στα αντίστοιχα τμήματα της εφορείας χορευτικού.
  Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή τις ώρες 7:30 έως 9:00 μ.μ. στα γραφεία του τμήματος στην Κατερίνη, οδός Ερμού 6. Τις ίδιες ημέρες και ώρες τηλεφωνικές πληροφορίες στο 2351031602. Επιπρόσθετες τηλεφωνικές πληροφορίες κάθε μέρα και ώρα στο τηλέφωνο 6977025694.
   Η έναρξη των μαθημάτων για όλα τα τμήματα της εφορείας χορευτικού της Ε.Π.Μ. Κατερίνης προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6:00 το απόγευμα.

                                          ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συγχαρητήριο μήνυμα, Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, στον Αρχέλαο Κατερίνης που κέρδισε την άνοδο στην Α1 κατηγορία χειροσφαίρισης Ανδρών

 Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα του Αρχέλαου Κατερίνης για την επάξια άνοδό του στην Α1 κατηγορία χειροσφαίρισης Ανδρών, αποτέλεσμα σκληρής, συντονισμένης και μεθοδικής δουλειάς.

1η Γιορτή Μανιταριού, 2-3 & 4 Οκτωβρίου, στην Καλαμπάκα

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, στα πλαίσια του ετήσιου προγραμματισμού του, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, διοργανώνει την 1η Γιορτή Μανιταριού στις 2 - 3 - 4 Οκτωβρίου, στην Καλαμπάκα.
Η Γιορτή θα γίνεται κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων με στόχο, αφ’ ενός μεν την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα μανιτάρια και αφ’ ετέρου την άμεση επαφή του και τη γευστική απόλαυση ενός από τους πλέον ποιοτικούς και με ιδιαίτερη θρεπτική αξία καρπού της φύσης.

Ζήσης Ζάννας: «Το προεκλογικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ είναι κοινό: το τρίτο μνημόνιο»

Ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας της Λαϊκής Ενότητας Ζήσης Ζάννας, σε μια ραδιοφωνική συζήτηση στο Ράδιο Ενημέρωση και στους δημοσιογράφους Ηλία Χρυσικό και Βαγγέλη Ζαμαντζά.

Ακούστε στη συνέντευξη:

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα, στην επετειακή εκδήλωση για UNESCO και CIOFF


Στην  τελετή εορτασμού των «Εβδομήντα ετών UNESCO-Σαράντα πέντε ετών CIOFF. Σαράντα πέντε χρόνια Συνεργασίας και Ανάπτυξης», στη Νάουσα, παρευρέθηκε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ Δ.ΙΕΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ».


    Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την αριθ. Γ4α/Γ.Π.12972 απόφαση του Αν. Υπουργού Υγείας (ΦΕΚ 1038/τ.Β’/03-06-2015) και την αριθ. πρωτ. Γ4α/Γ.Π.οικ 67622/03-09-2015 Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, παρ.1, θα λειτουργήσει για το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016, Δημόσιο ΙΕΚ με την ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας», στις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών του Γ.Ν. Κατερίνης.

Συγχαρητήριο προς Κατερίνα Νικολαίδου


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Πιερίας, συγχαίρει ολόθερμα την αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαίδου, καθώς και την συναθλήτριά της Σοφία Ασουμανάκη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στην κατηγορία του διπλού σκίφ γυναικών.
Τις ευχόμαστε υγεία και πάντα επιτυχίες.


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ελευθεριάδης                 Κωνσταντίνος Πολυχρόνης

Συγχαρητήριο προς τον Αρχέλαο Κατερίνης για την άνοδο



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Πιερίας, συγχαίρει ολόθερμα τους αθλητές, προπονητές και την Διοίκηση της ομάδας χάντμπολ του ιστορικού Αρχελάου Κατερίνης, για την άνοδο τους στην Handball Premier.
Τους ευχόμαστε υγεία και πάντα επιτυχίες.


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ελευθεριάδης                 Κωνσταντίνος Πολυχρόνης

Σχόλιο της Λαϊκής Ενότητας με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

Μερικές υπενθυμίσεις στον αμνήμονα κ.Τσίπρα...

Στην προεκλογική του ομιλία από το βήμα της ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σαν να μην υπήρξαν ποτέ οι εκλογές και η λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη. Σαν να μην υπήρξε ποτέ το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και η θλιβερή μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Σαν να μην υπήρξε ποτέ η υπογραφή του τρίτου  Μνημονίου, σαν να μην το υπερψήφισε μαζί με τα μνημονιακά κόμματα (τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ). Ο κ. Τσίπρας μίλησε σαν να μην προκήρυξε ο ίδιος τις εκλογές για να «χειραφετηθεί» από τα ΟΧΙ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το τρίτο μνημόνιο έγινε «Συμφωνία», αποκαλύπτοντας έτσι τι εννοούσε ο Γιάννης Δραγασάκης όταν δήλωσε ότι «δαιμονοποιήσαμε το μνημόνιο». 

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ Γ.Σ. ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ


Ο Σύλλογος Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας προσκαλεί τα μέλη του σε Γενική Απολογιστική Συνέλευση με σκοπό τον έλεγχο και την απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και την εκλογή νέου. Οι διαδικασίες θα τελεστούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 18:00 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου (Κτίριο Μικρασιατών, Σαρανταπόρου με Κίου γωνία, Κατερίνη) σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1 απόφαση του Δ.Σ. όπως αυτό συνεδρίασε στις 31 Αυγούστου 2015. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γ.Σ. και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το ίδιο απόγευμα στις 19:00 μ.μ.

Συγχαρητήρια στις αθλήτριες Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη

Η Λαϊκή Ενότητα συγχαίρει τις δύο αθλήτριες Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.
Είναι ακόμα μία στις πολλές διακρίσεις και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα είναι η τελευταία.
Παρά τον δύσκολο μνημονιακό «χειμώνα» τέτοιες επιτυχίες αποδεικνύουν ότι οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου δεν το βάζουν κάτω. Ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η παιδεία είναι τομείς που απαιτούν την απόλυτη στήριξη της πολιτείας.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις δύο αθλήτριες και στη νεολαία του τόπου μας που ανοίγει νέους δρόμους.


Λαϊκή Ενότητα Πιερίας

3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση» ΚΑΤΕΡΙΝΗ 13-15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015





Η μεγάλη ψηφοφορία της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.


Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.
Εννοείται ότι το όποιο αποτέλεσμα προκύψει θα είναι καθαρά ενδεικτικό και το πραγματικό αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θα προκύψει το βράδυ της Κυριακής.
Όπως πάντα ψηφίζετε πάνω δεξιά στην οθόνη σας.

Καλή ψήφο!

ΚΛΗΣΗ ΜΕΙΚΤΗΣ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ


Καμπάνια κοινωνικών/εκπαιδευτικών μηνυμάτων "Το κράνος δεν είναι για διακόσμηση, φόρεσε το σωστά!"


Δήλωση Χάρη Τζαμακλή για την υποψηφιότητα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015


      Ανακηρύχθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Πιερίας, μεταξύ των οποίων και εγώ στη δεύτερη σειρά της σχετικής λίστας. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τα μέλη της Ν.Ε. Πιερίας και τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του προσώπου μου στη σειρά που αντιστοιχεί στα αποτελέσματα των εκλογών της 25-1-2015, δηλαδή και στην επιλογή των πολιτών της Πιερίας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ- ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ



Tο Περιφερειακό Τμήμα Φυσικοθεραπευτών Ν.Πιερίας του Π.Σ.Φ-Ν.Π.Δ.Δ , στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεων του, έχει καθιερώσει κάθε χρόνο τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και διάφορους συλλόγους.
Φέτος, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Φυσικοθεραπείας το Π.Τ Πιερίας διοργανώνει στις 09/09/2015, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ, και ΩΡΕΣ 19.00 - 21.00 στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης " ΕΚΑΒΗ" , ημερίδα ανοιχτή στο κοινό με θέμα : " Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ "

Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


Με την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία,  η επιμόρφωση των καθηγητών Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, με θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών στην σχολική αυλή.

Ο πρώην πρόεδρος της θύρας 4 του ΠΑΟΚ Τάσος Καναράκης στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ



Με το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη σε μη εκλόγιμη θέση

Ο γνωστός από τη Θύρα 4, πρώην πρόεδρος της, αλλά και τις εκπομπές του στο ραδιόφωνο, φίλαθλος, είναι σε μη εκλόγιμη θέση καθώς βρίσκεται 12ος στη λίστα υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία.


Σκούφα Μπέττυ
Τζαμακλής Χάρης
Καστόρης Στέργιος
Μπονοβόλιας Νίκος
Τοπαλίδου Μαρία
Αρίση Δήμητρα


Νίκος Μακρίδης: Γιατί επιλέγω τα δύσκολα! «Δηλώνω παρών στην "μάχη" για την Πατρίδα μας»




Λένε, πως κάθε αρχή είναι δύσκολη. Ναι, πράγματι, όταν όμως έχεις μάθει να κοιτάς τους ανθρώπους στα μάτια, αυτή γίνεται πιο εύκολη. Και εγώ έχω μάθει να σας κοιτώ πάντα στα μάτια, όπως  και εσείς, που όλα αυτά τα χρόνια  με στηρίζετε και μου δίνετε δύναμη να συνεχίζω.  Όλοι μαζί, έχουμε έναν  κοινό στόχο, την ευθύνη απέναντι στην ιστορία μας, στην Πιερία μας -το κομμάτι της καρδιάς μας-  που αγαπάμε, μα πάνω απ’ όλα απέναντι στην πατρίδα μας.
Όλα αυτά τα χρόνια που συμπορευόμαστε έχουμε αναπτύξει μια ειλικρινή σχέση προσφοράς. Ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από εύκολες επιλογές και ποτέ δεν επαναπαύτηκα σε ανθρώπους, καταστάσεις και πολιτικές που δεν αντιπροσώπευαν τα ιδανικά μου. Η θρησκεία, η οικογένεια, η δικαιοσύνη, οι ίσες ευκαιρίες για όλους , η αξιοπρέπειά μας,  ήταν πράγματα για μένα αδιαπραγμάτευτα. 
Για αυτά τα ιδανικά αγωνίζομαι και θα αγωνίζομαι πάντα, δεν τα χαρίζω και δεν τα πουλάω σε κανέναν !

Το αντιμνημονιακό ψηφοδέλτιο νίκης και αγώνα της Λαϊκής Ενότητας στην Πιερία

Οι υποψήφιοι βουλευτές Πιερίας, που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας, όπως κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο είναι:

1. Ζάννας Ζήσης 
2. Γραβάνη Θεοδώρα 
3. Σπανός Γεώργιος 
4. Πουζουκλίδου Σωτηρία 
5. Υφαντής Θεόδωρος 
6. Παντελιάδης Νικόλαος

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Πιερία.

ΣΑΛΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΜΑΚΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΤΟΛΙΟΥ ΣΙΣΥ
ΚΑΠΝΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

Οι υποψήφιοι των ΑΝΕΛ στην Πιερία.

Νίκος Μακρίδης
Ανέστης Μυστρίδης
Αναστάσιος Θάνος
Τριανταφυλλιά Βαβύλα
Διόνη Φιλοκώστα
Ζησιμόπουλος Δημήτριος

Οι υποψήφιοι της ΝΔ στην Πιερία.

Κώστας Κουκοδήμος
Άννα Μάνη Παπαδημητρίου
Γιώργος Κωνσταντόπουλος
Γιώργος Παπαστεργίου
Δημήτρης Μπέης
Κλεόβουλος Θεοτόκης

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία.

Γιάννης Μαλτζάρης
Δαμιανός Καλπακίδης
Σάββας Πετρίδης
Δημήτρης Μαυροειδής
Ευαγγελία Μόχλα-Φαρμάκη
Βασίλης Ταβαντζής

Οι υποψήφιοι του Ποταμιού στην Πιερία

Τόνας Θεόδωρος
Γκίνος Γρηγόρης
Τερζής Δημήτρης
Τηγανή Ελένη