Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

1η Γιορτή Μανιταριού, 2-3 & 4 Οκτωβρίου, στην Καλαμπάκα

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, στα πλαίσια του ετήσιου προγραμματισμού του, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, διοργανώνει την 1η Γιορτή Μανιταριού στις 2 - 3 - 4 Οκτωβρίου, στην Καλαμπάκα.
Η Γιορτή θα γίνεται κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων με στόχο, αφ’ ενός μεν την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα μανιτάρια και αφ’ ετέρου την άμεση επαφή του και τη γευστική απόλαυση ενός από τους πλέον ποιοτικούς και με ιδιαίτερη θρεπτική αξία καρπού της φύσης.

Ταυτόχρονα, εκτός από τη διασκέδαση, η Γιορτή θα εμπεριέχει και το στοιχείο της σύνδεσης των μανιταριών με μια συνεχώς διευρυνόμενη καλλιτεχνική δραστηριότητα γύρω από αυτά. Για αυτό και θα υπάρχει ιδιαίτερη έκθεση μανιταροτέχνης στο χώρο του Μουσείου.
Φιλοδοξία μας είναι, η Γιορτή αυτή, μέσα από την επιτυχία της, να αποτελέσει θεσμό για την περιοχή και πόλο προσέλκυσης επισκεπτών, οι οποίοι θα διαπιστώσουν, ότι πέραν των Ιερών Βράχων των Μετεώρων, υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες, σύγχρονες και ποιοτικές, ικανές να κεντρίσουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον και να αυξήσουν την επισκεψιμότητα της.
Η Γιορτή αυτή έχει την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Καλαμπάκας, αλλά και των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα .
Ακολουθούν συνημμένα το πρόγραμμα της Γιορτής καθώς και η πρόσκληση.


Σας περιμένουμε.

Πρόγραμμα «1ης Γιορτής Μανιταριού» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών, στις 2-3-4 Οκτωβρίου 2015 στην Καλαμπάκα.


Παρασκευή-02/10/15
Έλευση επισήμων
Στήσιμο έργων μανιταροτέχνης στην αίθουσα “Ασπροπάρης” του Μουσείου.
Στήσιμο Περιπτέρων και διαμόρφωση χώρου στην κεντρική πλατεία Καλαμπάκας.
Στις 18.00: Άνοιγμα στο κοινο  της έκθεσης έργων μανιταροτέχνης στην αίθουσα “Ασπροπάρης” του Μουσείου.


Σάββατο-03/04/15
Πρωΐ
9.00: Τσάι βουνού στην πλατεία, δωρεάν για τους επισκέπτες
9.30: Συγκρότηση ομάδων και αναχώρηση από την πλατεία για εξόρμηση στο δάσος (αναζήτηση, φωτογράφιση, συλλογή μανιταριών).
13.00: Επιστροφή ομάδων από το δάσος. Ταυτοποίηση και έκθεση μανιταριών στην πλατεία.

Απόγευμα
Στις 19.00-20.30: Σεμινάριο μανιταρογνωσίας από τον κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη, πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», του Δημαρχείου Καλαμπάκας.
Στις 20.00: Δωρεάν μανιταρόσουπα και μανιταροεδέσματα και τρουφομανιταρομακαρονάδα για τους επισκέπτες.
Στις 20.15-21.15: Θέατρο για μικρούς και μεγάλους στην πλατεία από το θεατρικό εργαστήρι «Επι Σταγών»
Στις 20.30: Καλωσόρισμα των επισκεπτών από το Διευθυντή του Μουσείου, κ. Νίκο Πάλλα.
Στις 21.30: Συναυλία στην πλατεία με τους Manitarock. Είσοδος ελεύθερη.


Κυριακή-04/10/15
Στις 10.30: Συνέδριο Μανιταρόφιλων Ελλάδας στην αίθουσα “Ασπροπάρης” του Μουσείου
Στις 11.00: Παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία από τοπικά συγκροτήματα


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1.      Το Σάββατο από τις 10.00 έως τις 18.00, καθώς και την Κυριακή από της 10:00 έως τις 14:00 και ανά μία ώρα (δηλαδή 10.00, 11.00,...) θα πραγματοποιείται δωρεάν ξενάγηση στο Μουσείο για τους επισκέπτες.
2.      Το Μουσείο τις δύο αυτές ημέρες κάνει προσφορά στους επισκέπτες του και αντί για 5€ για τους ενήλικες και 4€ για τα παιδιά, που είναι η τιμή του εισιτηρίου σήμερα, η τιμή εισόδου θα είναι 3€ για όλους.