Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


Με την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία,  η επιμόρφωση των καθηγητών Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, με θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών στην σχολική αυλή.


Περιποίηση τραύματος, διαστρέμματα, κατάγματα, επιληπτικά και αλλεργικά περιστατικά, αιμορραγίες, απώλεια συνείδησης,  Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση,  καθώς και η χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή , ήταν μερικά από τα θέματα εκπαίδευσης.
 Το Σεμινάριο διοργανώθηκε από τον Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής , κύριο Μπουζιώτα Κωνσταντίνο σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικής Αγωγής Πιερίας.
Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αγίας Παρασκευής 33, με εισηγητή τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Κατιρτζή Δημήτριο, Αρχηγό και Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος της Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αχρείαστο να είναι……..  Καλή  σχολική  χρονιά σε όλους.