Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Λαϊκό γλέντι ΚΚΕ!


ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2015. 8 Ημέρες και σήμερα!


ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ


Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 03-12-2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας που αποτελείται από τους Καλαμπάκα Νικόλαο Πρόεδρο, Μαβίνη Αργύριο Αναπληρωτή Πρόεδρο και Αθανασόπουλο Χρήστο μέλος, με θέμα τον ορισμό διαιτητών και βοηθών διαιτητού για τους αγώνες Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Πιερίας που θα πραγματοποιηθούν την 05-12-2015 & 06-12-2015. Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε ομόφωνα ο ορισμός των διαιτητών και βοηθών διαιτητού όπως αναγράφεται παρακάτω.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ


Σήμερα ο Διοικητής του Γ.Ν. Κατερίνης κ. Αστέριος Φαρμάκης και οι εκπρόσωποι των Φορέων του Ν. Πιερίας, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για την εκδήλωση για τη Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Αίθουσα Εκάβη).

Ο Διοικητής
Αστέριος Φαρμάκης

ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σας περιμένουμε την Κυριακή 06 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ.,στην αίθουσα της Θρακικής Εστίας Κατερίνης,για να αναβιώσουμε όλοι μαζί το έθιμο της Βαρβάρας αλλά και για να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του βιβλίου <<Η ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ>>,του Υποστράτηγου ε.α. Κλεομένη Κούρτη

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με θέμα το σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετού κατά τη χειμερινή περίοδο 2015-2016


Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Πιερίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015  στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, προκειμένου να εξετασθούν και αποφασισθούν τα μέτρα και οι δράσεις που πρέπει να ληφθούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και την συνεργασία των φορέων, που εμπλέκονται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την ετοιμότητα άμεσης απόκρισης – αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετού κατά τη χειμερινή περίοδο 2015 –2016.

ΠΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ


Ο Πιερικός Αρχέλαος θα αντιμετωπίσει την προσεχή Κυριακή,6 Δεκεμβρίου τον ΠΣ Ευκαρπίας σε παιχνίδι για την 10 αγωνιστική του πρωταθλήματος της β΄εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης.

 Η ομάδα της Ευκαρπίας έχει μέχρι στιγμής πολύ καλή πορεία με 4 νίκες και 5 ήττες και είναι φυσικό να επιθυμεί διακαώς να κερδίζει όλα τα παιχνίδια στην έδρα της,στην οποία έχει 3 νίκες και 1 ήττα(Από την πρωτοπόρο ΑΕ Λάρισας).Βασίζεται στους έμπειρους forwards Κουντουρατζόγλου και Σουτζόπουλο καθώς και στον βετεράνο σέντερ Κοκούρα(1979, 2,08μ).

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΕΩΝ


Ε.Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ – Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ 0-1

          Πρόκριση για τα παιδιά τη Μεικτή Ομάδα ΝΕΩΝ της Ε.Π.Σ. Πιερίας μία αγωνιστική πρίν το τέλος της Α΄ φάσης.

ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ


Στις 19 και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2015, και από τις 16:00-20:00 καθημερινά, το Χωριό των Αστεριών στον Κορινό Πιερίας, θα δώσει ιδιαίτερο χρώμα στις φετινές μας γιορτές.
Με την αρωγή του Δήμου Κατερίνης,  η Δημοτική Ενότητα Κορινού, το Δημοτικό Σχολείο, το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο και ο Παιδικός Σταθμός  Κορινού, καθώς και πλήθος εθελοντών πολιτών και καλλιτεχνών, δουλέψανε με κέφι και όραμα, για να δημιουργήσουν έναν  Χριστουγεννιάτικο Παράδεισο για μικρούς και μεγάλους.


 Οι δράσεις που σχεδιάστηκαν με λεπτομέρεια και φροντίδα , είναι κυρίως δημιουργικές και θα εξάψουν την φαντασία των παιδιών, αλλά και κοινωνικές, καθώς η κοινωνική αντίληψη διαμορφώνεται από νωρίς. Τα παιδιά θα περάσουν το χρόνο τους  ποιοτικά, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα  των εθελοντών, θα διασκεδάσουν αλλά και θα διδαχθούν.

Η πρώτη ομιλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Αστέριου Καστόρη στην βουλή. (Ομιλία κατά τη συζήτηση και ψήφιση επί του σχεδίου νόμου «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016».)


Τα τρακτέρ... πάτησαν στην κεντρική πλατεία Κατερίνης!



Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κατερίνη.



Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.





Μήνυμα του π. βουλευτή Πιερίας κ. Ζήση Ζάννα για την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η τελευταία μνημονιακή κυβέρνηση με πολύ σύντομο βίο!» (βίντεο)


Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Σήμερα, 3 Δεκεμβρίου 2015, θα  ήθελα  να μείνω έξω από τους  συμβολισμούς και τα μεγάλα λόγια για τα άτομα με αναπηρία, που συνήθως ακούγονται λόγω της ημέρας και ξεχνιούνται μετά.

Ο Δήμος Κατερίνης, αντιμετωπίζει τις ανάγκες των ατόμων και των οικογενειών τους κατά προτεραιότητα και υλοποιεί έργα που διευκολύνουν την καθημερινή τους διαβίωση και εκπαίδευση, ενώ διαμορφώνουν ίσες ευκαιρίες για όλους.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ειδικό Σχολείο Κατερίνης (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό), το οποίο παραδόθηκε στις 20 Αυγούστου του 2015 και ήδη λειτουργεί κατά την φετινή σχολική χρονιά, είναι ένα έργο – πρότυπο για όλη την Ελλάδα, με υψηλό τεχνικό εξοπλισμό, υποστηρικτικές υπηρεσίες, αλλά και προηγμένη βιοκλιματική κτιριακή κατασκευή.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης-ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 03-12-2015


Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι του Ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που πήραμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στο  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης  

Διαπιστώνουμε ότι:

Μήνυμα Χάρη Τζαμακλή για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

     
 Από το έτος 1992 η 3η Δεκεμβρίου ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ). Κύριος στόχος της ανακήρυξης αυτής είναι να δίνεται η ευκαιρία σε Οργανισμούς, Κυβερνήσεις, κοινωνίες, συλλογικότητες, αλλά κυρίως σε κάθε άνθρωπο να εστιάσουν στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ΑμεΑ, που σήμερα υπολογίζονται περίπου στο 15% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο Βύρων Πολύδωρας και ο Γιάννης Πανούσης την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στο Ανοικτό Πανεπιστημιο Κατερίνης

Δύο διακεκριμένοι πρώην Υπουργοί Δημόσιας Τάξης ο κ. Βύρων Πολύδωρας και ο κ. Γιάννης Πανούσης είναι οι επίσημοι ομιλητές και καλεσμένοι της Σχολής Γονέων Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης.
Το θέμα που θα διαπραγματευτούν με τους φίλους της Σχολής Γονέων είναι η Ελληνική ταυτότητα και το μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα "Η Ελληνική ταυτότητα...Αξίζει τον κόπο?" Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Δείτε την εκπληκτική παρουσίαση για τα Σεπτεμβριανά στην Κωνσταντινούπολη από τον κ. Νικόλαο Τσιρέλη (βιντεο)


Δείτε την εκπληκτική παρουσίαση για τα Σεπτεμβριανά στην Κωνσταντινούπολη του 1955 (προϊόν έρευνας 10 ετών) από τον Δικηγόρο - Msc Κανονικού Δικαίου κ. Νικόλαο Τσιρέλη εδώ:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΣΧΟΛΙΟ (ΣΚΩΠΤΙΚΟ) ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Καθένας έχει δικαίωμα στο παραλήρημα του, έστω και αν παραπαίει ανάμεσα σε νοοτροπία μικροεγωιστή μαθητού της πρωτοβάθμιας και εκείνην της παρεξηγημένης αυθεντίας.
Αν θέλει πάντως να ολοκληρώσει το ρόλο της πέμπτης φάλλαγγας (μόνος εκ της παρατάξεώς του) του συνδικάτου μας απαιτούνται περισσότερες ικανότητες, όπως αυτές των πεποιθήσεων μιας ακροδεξιάς «συνιστώσας» του συνδικαλιστικού κινήματος που δε φαίνεται να τον ενοχλεί και πολύ.

ΣΤΑΘΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ


Δείτε το μεσημέρι στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" φωτορεπορτάζ και βίντεο από την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, τόσο στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης όσο και του ΠΑΜΕ.


ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ,ΜΕΡΑ … (Με αφορμή τη νέα ανατροπή στο ασφαλιστικό)

Του Νίκου Σαλπιστή
μέλος της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ


Η ιστορία του καπιταλισμού είναι η ιστορία, εκτός των άλλων, και της πολιτικής απάτης στη σύγχρονη εποχή.
Δεν θα μπορούσε να σταθει ούτε μια μέρα αυτό το κοινωνικό σύστημα, αν δεν «έπειθε» τους εκμεταλλευόμενους ότι είναι συνένοχοι για ότι παθαίνουν , βγάζοντας από το εδώλιο των κατηγορούμενων την άρχουσα τάξη και το σύστημα της , τον καπιταλισμό.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στον ΠΑΛΑΜΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
     
       Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δήμου Παλαμά - Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί η Σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, η οποία θα πάρει αποφάσεις για πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, καθορίζοντας και τις αναβαθμισμένες μορφές πάλης.
      Καλούμε σ’αυτή τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές Αγώνα και τις Επιτροπές των Μπλόκων από όλη τη Ελλάδα, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος. Για να οργανώσουμε την αγωνιστική μας αντίδραση στη νέα, σφοδρή επίθεση που εξαπολύσουν εναντίον της μικρομεσαίας αγροτιάς η ΕΕ και η κυβέρνηση, μέσω του 3ου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ.

Παγκόσμια Ημέρα σήμερα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Πληροφορίες για τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων που θα επισκεφτούν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου

Ρεκόρ συμμετοχών από Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, φέτος, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου.

Συνολικά, έως τώρα, έχουν δηλώσει συμμετοχή 53σχολεία/νηπιαγωγεία με 3.167 παιδιά τα οποία πρόκειται να επισκεφτούν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, όλα τα πρωινά από τη Δευτέρα  14 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 , συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους και τους νηπιαγωγούς τους.