Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η έκτακτη Γεν.Συνέλευση των Εκπαιδευτικών τις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας λόγω μη απαρτίας.



Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η έκτακτη Γεν.Συνέλευση των Εκπαιδευτικών τις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας λόγω μη απαρτίας.
Αποφασίστηκε να ξαναγίνει μετά τις γιορτές του Πάσχα και το Δ.Σ. να επισκεφτεί τα σχολεία ώστε να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς.
Οι λίγοι εκπαιδευτικοί που ήταν παρόντες στην Συνέλευση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης παρότι δεν πραγματοποιήθηκε  η Συνέλευση τους δεν έφυγαν αλλά είχαν μια γόνιμη συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου.

Συνάντηση Δημάρχου Δίου-Ολύμπου και ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΥΝΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ



 Συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών της, η διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Απριλίου 2015 με το Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Κωνσταντίνο Δημόπουλο.
   Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. μέσα σε κλίμα καλής διάθεσης και με γνώμονα ότι στο Δήμο Δίου-Ολύμπου υλοποιείται το μεγαλύτερο μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ Ολύμπου, μιας και εκεί υφίστανται οι αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι που φιλοξενούν το κυριότερο μέρος των εκδηλώσεων (θέατρο Δίου, κάστρο Πλαταμώνα,  Βυζαντινός Ναός Παναγιάς Κονταριώτισσας, Λείβηθρα).

Δράση «Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο» στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης


 Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών του, παρέχει, από το Φεβρουάριο του 2015, ηχητική-απτική ξενάγηση για επισκέπτες τυφλούς ή με περιορισμένη όραση και τους συνοδούς τους.
 Η δράση, με τίτλο «Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο», περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, στις έξι από τις έντεκα αίθουσες της μόνιμης έκθεσής του, και ψηλάφηση δεκαπέντε επιλεγμένων εκθεμάτων, από μάρμαρο και πηλό.

Οι εκλογές των δημοτικών υπαλλήλων Πιερίας.



Από νωρίς η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου γέμισε από δημοτικούς υπαλλήλους που ήρθαν όχι απλά για να ψηφίσουν αλλά και για να παρακολουθήσουν την εκλογοαπολογιστική συνέλευση.






Πριν ξεκινήσει η διαδικασία ο Πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Κομπατσιάρης Χρήστος μας μίλησε για την σημερινή ημέρα..

Οι προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης για θέματα Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης για θέματα Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ΚΕΔΕ και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, δίνει εξαιρετική σημασία και βαρύτητα στα ζητήματα περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης και των αειφόρων υποδομών.

Στο πλαίσιο της Επιτροπής η οποία συνεδρίασε στις 31 Μαρτίου 2015, στα γραφεία της ΚΕΔΕ υπό την Προεδρεία του κ. Σάββα Χιονίδη, Δημάρχου Κατερίνης, σχηματοποιήθηκε η ατζέντα με την οποία ασχολείται η Επιτροπή. Υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις, όπως επίσης και σκέψεις για το πώς θα προκύψουν προτάσεις και πολιτικές μέσα από τα μέλη της Επιτροπής και τα Επιστημονικά Στελέχη της ΚΕΔΕ, ΕΕΤΑΑ, ΠΕΤΑ και ΙΤΑ.

ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ ΤΟΥ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ: ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

Το βιβλίο του ΣΑΒΒΑ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ από το οποίο άντλησε πληροφορίες η συγγραφέας.




ΤΩΡΑ: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ)



ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΠΙΕΡΙΑΣ



ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας,
εύχεται στα μέλη του και σε όλους του συνταξιούχους του Νομού μας,
Καλή Ανάσταση,
με υγεία και οικογενειακή γαλήνη.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
           Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Κουτσής Δημήτριος                                                           Τσαλός Αθανάσιος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Θέμα: «Το δικό μας σχολείο....». «Τι μου αρέσει στην τάξη μου, γιατί το σχολείο μου είναι σημαντικό για μένα».



Με την ευκαιρία του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Σχολικής Ψυχολογίας
που θα διεξαχθεί
19-22Νοεμβρίου, 2015 (www.schoolpsych2015.gr), στη Φιλοσοφική Σχολή
Αθηνών, διοργανώνεται από το Κέντρο Έρευνας και 
Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας και το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών μαθητικός διαγωνισμός με θέμα:
«Το δικό μας σχολείο....».«Τι μου αρέσει στην τάξη μου, γιατί το σχολείο μου είναι σημαντικό για μένα».

Ευχές ΔΑΚΕ/ΠΕ για το ΠΑΣΧΑ 2015


Δήμος Πύδνας-Κολινδρού και Ε.Π.Μ. Κατερίνης ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΥΔΝΑ


Η ανάδειξη και αξιοποίηση της Αρχαίας Πύδνας μέσω των πολιτιστικών πρωτοβουλιών, αποτέλεσε το επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελου Λαγδάρη και της διοίκησης της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.
   Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Απριλίου 2015 στον αξιόλογο και με μεγάλη ιστορική σημασία αρχαιολογικό χώρο της Πιερικής γης, την Αρχαία Πύδνα, που αναδεικνύει χάρις στην σκαπάνη των αρχαιολόγων, τον πλούτο που κρύβει στα σπλάχνα της η Βόρεια Πιερία.

Καλημέρα!


Συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα η ΔΑΚΕ ΠΕ Πιερίας στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Πιερίας σε έκτακτη γενική συνέλευση.



Για την σημερινή έκτακτη Γεν.Συνέλευση μας μίλησε ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΠΕ Πιερίας κύριος Βασίλης Λάμπρου που αναφέρθηκε και στις θέσεις της ΔΑΚΕ αλλά και στις εξαγγελίες του νέου Υπουργού Παιδείας.