Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» περνά στην επόμενη φάση

Στην επόμενη φάση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων περνά το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», ενεργοποιώντας τη δυνατότητα αίτησης χρηματοδότησης από τραπεζικό ίδρυμα.

ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗΣ
(12,5 χλμ. Κατερίνης-Κάτω Μηλιάς, μετά το Μοσχοχώρι)

20 Μαΐου 2018: Στην Αμφίπολη η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων

Η τρίτη Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στην Αμφίπολη, σε συν-διοργάνωση με τον Δήμο Αμφίπολης και την υποστήριξη των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, με την συντονίστρια Νίνα Γκατζούλη, η οποία είναι και Αντιπρόεδρος του International Hellenic Association, να καταφθάνει από την Αμερική και να παρίσταται στις εκδηλώσεις.

Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ": Ετήσιος χορός 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Ανακαλύψτε τη δύναμη του Joomla» ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΪΟΥ

Το Επιμελητήριο Πιερίας και η Ελληνική Κοινότητα Joomla διοργανώνουν δωρεάν σεμινάριο με θέμα: «Ανακαλύψτε τη δύναμη του Joomla» την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 11:00 – 14:00 στη Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας (Γεωργ. Ολυμπίου 1- 4ος όροφος).

Συμμετοχή και της ΛΕΦΕΔ Πιερίας στον Μακεδονομάχο 2018

ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ

Για 11η συνεχόμενη χρονιά, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα, έγινε ΘΕΣΜΟΣ, τον αγκάλιασε ο κόσμος της εφεδρείας τον αγκάλιασε ο Ελληνικός Λαός.

Διέρρηξε όχημα στην Κατερίνη και έκλεψε κινητό και πορτοφόλι

Συνελήφθη χθες (16 Μαΐου 2018) το μεσημέρι στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 23χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε μέσα από όχημα ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πορτοφόλι, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του οχήματος.

«ΗΜΕΡΑ «ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ» (ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΙΝΟΠΡΑΓΙΑ)».

Την Κυριακή 13 Μαϊου 2018 και ώρα 19:00 μ.μ. έως 21:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος «ΆΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εγκεκριμένη δράση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «ΗΜΕΡΑ «ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ» (ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΙΝΟΠΡΑΓΙΑ)».

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας ευχαριστεί και χαιρετίζει τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της Πιερίας που έλαβαν μέρος, με ποίημα ή διήγημα, στο δεύτερο παμπιερικό λογοτεχνικό διαγωνισμό (Ιανουάριος-Απρίλιος 2018), ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη της Αναστασίας Γεροφωκά και...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ (πρώην ΟΑΕΕ)

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών (πρώην ΟΑΕΕ) κατέβαλαν τον 3ο /2018 πριν την ανάρτησή του στο σύστημα, θα πρέπει να μπουν άμεσα μέχρι τις 18/5/2018 και να...

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ε.Α.Υ.Ν.Πιερίας

Μετά τις αρχαιρεσίες της 11-05-2018, το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας συγκροτήθηκε σε σώμα την 17-05-2018, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις, ως εξής:

21 Μαΐου: Συναυλία του Μουσικού Σχολείου στη μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και με το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, διοργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα επετειακή εκδήλωση την Δευτέρα 21 Μαΐου, στα πλαίσια της Ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού.

78η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση; ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Σκοπιανό: Ώρα μηδέν


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Όλοι γνωρίζουμε πως η κρίσιμη ώρα για το Σκοπιανό έφθασε.

Φωνάζει ο κλέφτης των Σκοπίων και υποκρίνεται, με χαμόγελα και υποσχέσεις, πως θα βάλει επιτέλους «νερό στο κρασί» του παραλογισμού που παρακολουθούμε από την δεκαετία του 1950, ολοένα και εντονότερα.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Επιστολή στο Δήμο Κατερίνης για τα αδέσποτα ζώα

Προς: κ. Χιονίδη Σάββα - Δήμαρχο Κατερίνης

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,  Με την παρούσα θα θέλαμε να αναφερθούμε στο πρόβλημα που εξελίσσεται ως μάστιγα στην περιοχή μας με τα αδέσποτα ζώα, ένα ζήτημα που τείνει να προσλάβει επικίνδυνες διαστάσεις με τεράστιες συνέπειες για την υγεία και την ίδια τη ζωή των κατοίκων του Δήμου μας.

Πιέρια και Ανεμογεννήτριες δεν μπορούν να συνυπάρξουν

Το ζήτημα των ανεμογεννητριών, αυτών που θα εγκατασταθούν στα Πιέρια όρη, εξακολουθεί να απασχολεί την τοπική κοινωνία για τα προβλήματα και τις καταστροφές που θα επιφέρουν.

Πληρωμές στον Δήμο Κατερίνης μέσω τερματικών υποδοχής καρτών (POS)

Με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και την είσπραξη οφειλών μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, στην εγκατάσταση τερματικών υποδοχής καρτών (POS) στην Διεύθυνση της Οικονομικής Υπηρεσίας (Τμήμα Ταμείου) προχώρησε από τις 16 Μαΐου, ο Δήμος Κατερίνης.

Τα Πιέρια Όρη θα τα σώσουμε μαζί...

Την Τρίτη 22 Μαΐου 2018, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, τα Πιέρια Όρη θα τα σώσουμε μαζί... Εσύ απλά φρόντισε να είσαι εκεί.

Επιτροπή Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 19η ΜΑΪΟΥ– ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ στην Κατερίνη

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ.

ΟΙ ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κατερίνης και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, πραγματοποιούν εκδήλωση για την 19η Μαϊου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου την ​​Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στην πλατεία Ελευθερίας ώρα 7:30μμ​.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ 1Ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κύριε Υπουργέ, 

Ο Τομέας Πληροφορικής εγκρίθηκε και λειτουργεί στο 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης από το 2014. Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση...

Πρόγραμμα "Κυκλοφοριακή Αγωγή" στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης υλοποιήθηκε από τις Β1-Β2 τάξεις του Σχολείου το πρόγραμμα "Κυκλοφοριακή Αγωγή".

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κατερίνης, ομιλίες, δραστηριότητες, εργασίες και ενημέρωση από την Διεύθυνση Τροχαίας Κατερίνης.

Τα επίσημα αποτελέσματα του "Almira MAN"

Ευχαριστούμε άπαντες ! Thanks everybody!
Είστε υπέροχοι! Υou are great!
Η μεγαλύτερη χαρά μας τα χαμόγελα σας! Η ενέργεια που μας μεταδώσετε και μας δίνει ώθηση για συνέχεια!

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου, η οποία έχει καθιερωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αποτελεί ημέρα πένθους για σύσσωμο τον Ελληνισμό.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ - Εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων

Το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου διοργανώνουμε εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Ο Πόντος χθες και σήμερα», στο οποίο συμμετείχαν μαθητές της Γ΄ τάξης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Τσεντόγλου Εύα.

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου Ανδρομάχης

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ 5ου ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στις 7:30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του 5ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Κατά την τελετή απονεμήθηκαν βραβεία και δώρα στους νικητές από τα μέλη στης συντονιστικής και κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού:

Σεισμική δόνηση 4.6 ΡΙΧΤΕΡ νότια της Μονεμβασιάς


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.6 βαθμών ΡΙΧΤΕΡ σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Αδιάκοπος νότια της Μονεμβασιάς. Το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χιλιόμετρα

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1521 - Ο Εδουάρδος Στάφορντ, 3ος δούκας του Μπάκιγχαμ, εκτελείται για προδοσία.

Γιορτάζουν σήμερα:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 17 Μαΐου 2018