Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ - Εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων

Το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου διοργανώνουμε εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Ο Πόντος χθες και σήμερα», στο οποίο συμμετείχαν μαθητές της Γ΄ τάξης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Τσεντόγλου Εύα.


Η εκδήλωσή μας διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Κοινότητας Μακρυγιάλου Δήμου Πύδνας Κολινδρού και με την υποστήριξη του Ποντιακού Συλλόγου Μακρυγιάλου, της τοπικής κοινωνίας, και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 9.30 - 12.30 π.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Μακρυγιάλου, ενώ βασική ομιλήτρια θα είναι η κ. Αθανασιάδου Ελπίδα με θέμα εισήγησης: « Αναστορώ κι’ Αραθυμώ».

Για την ιστορία του Πόντου:

• Μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας θα παρουσιάσουν πρωτότυπο υλικό το οποίο συγκέντρωσαν μέσα από συνεντεύξεις που πήραν από κατοίκους της περιοχής.

• Θα εκτεθεί πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό αρχείο της κ. Ελπίδας Αθανασιάδου

• Θα εκτεθούν οικογενειακά κειμήλια κατοίκων της περιοχής από τον Πόντο και ιερά κειμήλια από την Φάτσα του Πόντου που φυλάσσονται στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου.

Η εκδήλωσή μας θα επενδυθεί μουσικά από ποντιακή μουσική με τον λυράρη κ. Θ. Προβατίδου


Η Δ/ΝΤΡΙΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΝΑΛΗ