Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ο άνθρωπος πάνω απ' όλα

Για ακόμη μια φορά παρόντες η ΟΝΝΕΔ Πιερίας δίνει το παρόν σε πανελλαδική δράση της ΟΝΝΕΔ. Σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πιερίας Ευθύμιος Τσίρκος παρέδωσε στα γραφεία της Οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη και στο συντονιστή της δράσης «Ο άνθρωπος πάνω απ' όλα» για τη βόρεια Ελλάδα Ρίζο Θοδωρή Χαδούλη πάνω από 170 τεμάχια ειδών προσωπικής υγιεινής όπως βρεφικές πάνες, υγρά μαντηλάκια και σαπούνια, για τους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη στην ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή της Ειδομένης. Τα είδη είχαν συγκεντρωθεί από μέλη της Οργάνωσής μας τις προηγούμενες ημέρες.

Άρθρο Αντώνη Ζαρκανέλα - Επιτυχία τού ΣΥΡΙΖΑ _ Η Ελλάδα έγινε το HOT SPOT της Ευρώπης!



ΜΙΑ ΧΩΡΑ. ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΥΠΕΡ-HOT SPOT. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Αντώνης Ι. Ζαρκανέλας
π. Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης
Νομαρχίας Θεσσαλονίκης

«Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απολέσαι». Μια ρήση με πλήρη εφαρμογή σ’ αυτά που περνούμε. Κλασσικό παράδειγμα αποτελεί η φιλολογία και η εφαρμοσμένη πολιτική που ακολουθήθηκε από την πρώτη Αριστερά κυβέρνηση και το κυβερνόν κόμμα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
Η ίδια η μόνη μεγαλόψυχη, πονόψυχη και αλληλέγγυα Κυβέρνηση, στο όνομα των διεθνών Συμφωνιών και Συμβάσεων αλλά και των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της χώρας, έκανε ό,τι μπορούσε για να τις ερμηνεύει ιδεοληπτικά και να τις εφαρμόζει παραβαίνοντάς τις. Και δεν φθάσαμε εδώ επειδή έτσι ήταν το πεπρωμένο μας, ή επειδή η τύχη το έφερε, αλλά γιατί μας οδήγησαν εδώ οι ιδεοληψίες αυτών που μας κυβερνούν.

Αφιέρωμα στον συγγραφέα Γεώργιο Βιζυηνό από την Ένωση Συγγραφέων Πιερίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΛΕΚ σε πρόσφατη συνεδρίαση αποφάσισε τη συνδρομή για την ανακούφιση των προσφύγων που κατά χιλιάδες κατακλύζουν τη χώρα μας.
Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια να απευθύνονται στα γραφεία του ΛΕΚ, Κουντουριώτου  7Β, κατά τις απογευματινές ώρες 18.30-20.00 και στα τηλέφωνα 2351033226.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ: Έχουμε ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχής!


Ως εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ επιχειρούμε από την αρχή του προσφυγικού , εδώ δηλαδή και 18 μήνες περίπου, σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ.
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ είμαστε οι μόνοι εκπαιδευμένοι με Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος στην παροχή Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και το τονίζουμε αυτό, γιατί την Επείγουσα Προνοσκομειακή Φροντίδα έχουν ανάγκη οι Πρόσφυγες στους καταυλισμούς και αυτός είναι ο σκοπός του ΕΚΑΒ.
Στη χώρα μας ενώ θα έπρεπε το ΕΚΑΒ να έχει των πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα και επικουρικά να λειτουργούν οι Μ.Κ.Ο , εδώ συμβαίνει συνήθως το αντίθετο Σήμερα δηλαδή το ΕΚΑΒ στην ουσία παίρνει εντολές από Μ.Κ.Ο που δεν γνωρίζουμε ούτε καν αν είναι πιστοποιημένες λες και βρισκόμαστε σε τριτοκοσμική χώρα .

Στέλιος Καστόρης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Εντός της ημέρας θα βρεθεί χώρος για τους πρόσφυγες στον Νομό Πιερίας.

Στέλιος Καστόρης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Εντός της ημέρας θα βρεθεί χώρος για τους πρόσφυγες στον Νομό Πιερίας.

Πιθανόν και σήμερα θα βρεθεί χώρος για να στεγαστούν οι πρόσφυγες στον Νομό Πιερίας δήλωσε σε συνέντευξη του στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Στέλιος Καστόρης.
Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Κατερίνης και της Πιερίας θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια δήλωσε ο κ. Καστόρης.

«Το Πείραμα του Ερατοσθένη» από το ΕΚΦΕ Κατερίνης


Διεξαγωγή δράσης με τίτλο «Το Πείραμα του Ερατοσθένη» στα σχολεία ανά την Ελλάδα

Τα ΕΚΦΕ (Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών) Κατερίνης, Ηρακλείου, Σερρών, Σπάρτης και Μυτιλήνης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, συνδιοργανώνουν, με αφορμή την Εαρινή Ισημερία, δράση με τίτλο «Το Πείραμα του Ερατοσθένη», τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016. Στην Εαρινή Ισημερία (Κυριακή 20 Μαρτίου 2016) ο ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον Ισημερινό της Γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η μέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας. Τη μέρα αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να επαναλάβουμε το πείραμα του Ερατοσθένη, επειδή γνωρίζουμε τον τόπο όπου ο Ήλιος ρίχνει τις ακτίνες του κατακόρυφα, και μπορούμε εύκολα να βρούμε την απόστασή μας από αυτόν (Ισημερινός) με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.

H Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου ITB Berlin

Παρά τα νέφη που έχουν συγκεντρωθεί στον τουρισμό, ως αποτέλεσμα της έντασης της προσφυγικής κρίσης για τον τόπο μας το Μάρτιο, η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης επέλεξε να παραβρίσκεται δυναμικά στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου ITB Berlin  που διεξήχθη το διάστημα 9-13 Μαρτίου 2016.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ


Η ΔΕΥΑ Κατερίνης σας ανακοινώνει ότι στις 18 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή κατά τις ώρες 08:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ., θα υπάρχει διακοπή νερού στην επέκταση της περιοχής της Νέας Ζωής που περικλείεται πέριξ των οδών Ν. Πλαστήρα, Πλάτωνος και Παναγίας Σουμελά, λόγω τοποθέτησης κεντρικών βανών επί των οδών Ν. Πλαστήρα και Παναγίας Σουμελά.
Ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Κ

Χρήστογλου Ιωάννης

Δήμος Κατερίνης: Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση των εργασιών στο Πολιτιστικό Κέντρο Περίστασης


Την αξιοποίηση από τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ), μιας ακόμα μόνιμης κυψέλης παραγωγής πολιτισμού, μιας σύγχρονης υποδομής που μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις και να δώσει μεγάλη ώθηση στον πολιτισμό της περιοχής σηματοδοτεί η ολοκλήρωση των εργασιών στο υφιστάμενο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Τοπική Κοινότητα Περίστασης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ-ΠΕΛΕΚΑΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ"


Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα δεν έχει αντίρρηση να διαβιβαστεί το παραπάνω αίτημα, με την προϋπόθεση όμως, ότι κατά τη διάρκεια της υλοποίησης της απόληψης θα διασφαλιστούν πλήρως οι όροι της ΑΕΠΟ του έργου «Οριοθέτηση κοίτης και απόληψη υλικού για την Αντιπλημμυρική Προστασία του ρέματος ΠΕΛΕΚΑ», κυρίως όσον αφορά τον προσδιορισμό του τρόπου, των θέσεων, του επιτρεπόμενου όγκου απόληψης υλικών καθώς επίσης και του αυστηρού ελέγχου και της επίβλεψης των εργασιών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Εκτελεστική Γραμματεία  του Ν.Τ. Πιερίας της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί  τα  Διοικητικά Συμβούλια  των Δημοσιοϋπαλληλικών Σωματείων του Νομού  και  τους συνάδελφους αντιπροσώπους στο Ν.Τ. σε σύσκεψη - συζήτηση  την ΤΕΤΑΡΤΗ 16-3-2016  ώρα  6.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πιερίας., 
Θα παραστεί και θα εισηγηθεί ο  συνάδελφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, σε μια συζήτηση πάνω στα επίκαιρα προβλήματα που μας απασχολούν και ιδιαίτερα  για την πορεία του αγώνα  μας στο ασφαλιστικό.


Από την Εκτελεστική Γραμματεία  του Ν.Τ. Πιερίας της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 16 Μαρτίου 2016