Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ-ΠΕΛΕΚΑΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ"


Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα δεν έχει αντίρρηση να διαβιβαστεί το παραπάνω αίτημα, με την προϋπόθεση όμως, ότι κατά τη διάρκεια της υλοποίησης της απόληψης θα διασφαλιστούν πλήρως οι όροι της ΑΕΠΟ του έργου «Οριοθέτηση κοίτης και απόληψη υλικού για την Αντιπλημμυρική Προστασία του ρέματος ΠΕΛΕΚΑ», κυρίως όσον αφορά τον προσδιορισμό του τρόπου, των θέσεων, του επιτρεπόμενου όγκου απόληψης υλικών καθώς επίσης και του αυστηρού ελέγχου και της επίβλεψης των εργασιών.


Κρίνουμε ότι η μέχρι τώρα διαχείριση του έργου και η μη έγκαιρη εξασφάλιση βασικών όρων που προβλέπονται στη σύμβαση, θα έχει συνέπεια την σημαντική πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση του έργου με 5 εκατομμύρια ευρώ λόγω μεγαλύτερης απόστασης εξεύρεσης και μεταφοράς υλικών. Η ευθύνη βαραίνει ξεκάθαρα τη διοίκηση της Περιφέρειας, η οποία δεν προχώρησε στην αντιπλημμυρική προστασία του ΠΕΛΕΚΑ , έργο πνοής και προτεραιότητας,  από το 2011!.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΕ Πιερίας να προβούν σε ελέγχους για να προστατευτεί ο ΠΕΛΕΚΑΣ που είναι «θύμα» παράνομων και ανεξέλεγκτων αμμοληψιών.

Το έργο «Περιφερειακή οδός Κατερίνης» πρέπει να εκτελεστεί χωρίς  άλλες καθυστερήσεις!

Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα παρακολουθεί την εξέλιξη όλων των έργων στην ΠΚΜ και εκφράζει την ανησυχία της για το αν υπάρχει η απαιτούμενη εποπτεία και ο συντονισμός από πλευράς διοίκησης ώστε τα έργα να ολοκληρώνονται εγκαίρως , σύμφωνα με τις συμβάσεις και με πλήρη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και τήρηση των όρων προστασίας του περιβάλλοντος.



15-3-2016


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ