Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΟ ALMIRA BEACH BAR ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


26o ΛΑΪΚΌ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Μάθε να κάνεις τη δική σου σάλτσα ντομάτας


Τη Δευτέρα 24.08.2015 από τις 18:00 έως αργά το βράδυ θα κάνουμε σάλτσα ντομάτας στον Καπνικό Σταθμό
Έχουμε ήδη προμηθευτεί όλα τα υλικά (150 κιλά ντοματάκια) και υπολογίζουμε να παρασκευάσουμε περίπου 100 βαζάκια, τα οποία θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες έναντι ενός μικρού αντίτιμου, το οποίο θα καλύπτει το κόστος αγοράς των υλικών.
Στόχοι της δράσης είναι η μετάδοση της γνώσης από γενιά σε γενιά και η διατήρηση των διατροφικών συνηθειών, των προτιμήσεων σε υλικά και μεθόδους παραδοσιακής μαγειρικής που διαφύλαξαν μέχρι σήμερα οι γονείς μας.

Όροι συμμετοχής

· Κάθε οικογένεια θα μπορεί να παραλάβει το ανώτερο 2 βάζα (2 λίτρα), τα οποία πρέπει και να προσκομίσει. Προσοχή στα καθαρά και ασφαλή καπάκια.
· Οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 στις 18:00 στον Καπνικό Σταθμό για να αναλάβουν κάποιο πόστο εργασίας (πλύσιμο, καθαρισμός, βράσιμο, ανακάτεμα, σφράγισμα).
· Δεν θα χρειαστούν δηλώσεις συμμετοχής.


Η συνταγή, φωτογραφικό υλικό και βίντεο στο οποίο θα παρουσιάζονται τα βήματα παρασκευής θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΟΔνΠ «Ο Τόπος μου».
Είστε καλεσμένοι να συμμετάσχετε σε αυτή τη μικρή γιορτή και να παρακολουθήσετε τον τρόπο παρασκευής της πεντανόστιμης σάλτσας μας, φτιαγμένη από τα χέρια νοικοκυρών της οδού Φλέμινγκ.

ΥΓ: Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 θα φτιάξουμε ποντιακό τσατσιμπέλι. Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση εντός των επόμενων ημερών.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Γιατί η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ αρνείται να συμμετάσχει στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση


Δελτίο Τύπου
Γιατί η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ αρνείται να συμμετάσχει στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση

Αθήνα, 22 Αυγούστου 2015
Συνήλθε έκτακτα η Εκτελεστική Επιτροπή υπό τον Πρόεδρο Γιάννο Γραμματίδη του κόμματος ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ και εξέτασε αναλυτικά την πολιτική κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την παραίτηση της κυβέρνησης με στόχο την διεξαγωγή γενικών βουλευτικών εκλογών όπως όλα δείχνουν, στις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Τα βασικά συμπεράσματα της σύσκεψης που αποτελούν και μήνυμα σε όλους εσάς τους φίλους και συνεργάτες μας, έχουν ως εξής:
Οι πρόωρες εκλογές που εξαγγέλθηκαν αποτελούν προσβολή στο απόλυτο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών αφού δεν εξυπηρετούν καμία άλλη σκοπιμότητα πέρα από την επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κύριος Τσίπρας, χωρίς αναστολές επιλέγει ακόμη μια φορά να θυσιάσει την οικονομία και την πολιτική σταθερότητα της χώρας μας στο βωμό των μικροκομματικών του συμφερόντων και τακτικισμών.

ΑΝΘΟ-ΗΜΕΡΟ-ΛΟΓΙΟ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΤΣΕΝΤΙΚΙΔΟΥ



Προσκυνηματική και εκπαιδευτική εκδρομή μελών Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ. Κίτρους στην Τήνο


Με την συμμετοχή 55 στελεχών του Γραφείου Νεότητας (κατηχητών, κατασκηνωτικών στελεχών και ιεροπαίδων) της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποιήθηκε κατά το τετραήμερο 17 έως 20 Αυγούστου  προσκυνηματική και εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιερά Νήσο Τήνο.
Οι νέοι και οι νέες φιλοξενήθηκαν με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου και φροντίδα του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Φανερού, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου.
Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος και ο Αρχιμ.π. Διονύσιος Γκόλιας, υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ. Πρόσκληση για Γ.Σ. & Αγιασμό



Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης στη Νέα Έφεσσο θα γίνει η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών σωματείων της.

Παράλληλα πριν την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός για τη Νέα Ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟ 16ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΑΤΩ ΑΓΙΑΝΝΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΒΡΑΔΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ!!


Ακόμη μια κοινωνική δράση σήμερα το πρωί από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες». Πατάτες και κρεμμύδια Σερρών διατέθηκαν στους πολίτες της Πιερίας σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.


Οργάνωση, άμεση εξυπηρέτηση, χαμηλές τιμές και ποιότητα. Τι άλλο μπορεί κάποιος να ζητήσει;
Όλα αυτά μπόρεσαν να τα επωφεληθούν οι πολίτες χάρη στην εθελοντική προσφορά των μελών της Εθελοντική Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.
Ανάμεσα στα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας, σήμερα το πρωί ήταν και ο Robert, φοιτητής από την Γερμανία που εδώ και μια εβδομάδα φιλοξενείται από την Εθελοντική ομάδα, και σήμερα εθελοντικά συμμετείχε με χαμόγελο στην διανομή των προϊόντων.  

ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΟΝΑΧΗΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ




Την Παρασκευή 21 Αυγούστου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της Γερόντισσας Νεκταρίας, Προηγουμένης της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Μακρυρράχης Πιερίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συμπαραστατούμενος από πολλούς κληρικούς.
Η Γερόντισσα Νεκταρία (κατά κόσμον Αναστασία Ζορμπά) διετέλεσε επί πολλά χρόνια Ηγουμένη της Ιεράς Μονής. Παραιτήθηκε από την ηγουμενία τον προσεχή Φεβρουάριο, λόγω γήρατος και υγείας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος έκανε δεκτή την παραίτηση της Γερόντισσας και όρισε ως διάδοχό της την αδελφή Ιωάννα, πνευματικό τεκνίο της.
Στην εξόδιο ακολουθία συμμετείχαν πολλοί μοναχοί και μοναχές από διάφορα μοναστήρια της Πιερίας και άλλων περιοχών, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και εκατοντάδες πιστών, δείχνοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό τους προς το σεπτό πρόσωπο της μακαριστής Γερόντισσας.

Ο Σεβασμιώτατος με θερμούς λόγους εξήρε την πνευματική προσωπικότητα της Γερόντισσας Νεκταρίας.

Καλημέρα, Σάββατο σήμερα 22 Αυγούστου 2015