Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

TO ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ»

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου Περίστασης μετέβησαν στο αρχαίο θέατρο του Δίου για να παρακολουθήσουν το θρυλικό έργο μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι H Ποντικοπαγίδα από το Γυμνάσιο Τυρνάβου.

Μουσικό Σχολείο Κατερίνης ... ώρα μηδέν

Ο δημόσιος διάλογος δεν είναι απαραίτητα κακός. Αντίθετα, δεν θα ήταν λάθος να πούμε ότι αποτελεί βασικό συστατικό του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Το Πανευρωπαϊκό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ποδοσφαίρου "Grassroots Week" από την ΕΠΣ Πιερίας, την ερχόμενη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στο Αθλητικό Κέντρο της Νέας Εφέσου.

Εκδηλώσεις Ποδοσφαίρου στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπό τον τίτλο “Hello Football Friend”...

Aγιασμός πολιτιστικής χρονιάς 2018/2019 - Έναρξη νέας πολιτιστικής χρονιάς. Σύλλογος Κρητών Πιερίας "Το Ξαθέρι"

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Σύλλογο μας να τιμήσετε με την παρουσία σας την καθιερωμένη ετήσια τελετή Αγιασμού για την έναρξη της πολιτιστικής περιόδου 2018/2019, που θα πραγματοποιηθεί στις 30/09/2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 18:00.

Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διοίκηση Αθλητισμού

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων» - Διάστημα υποβολής αιτήσεων 24/08/2018 – 28/09/2018.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 ανάμεσα στο Δ.Σ. του συλλόγου Τριτέκνων και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο στο γραφείο της Ι. Μητρόπολης.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤIΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ., στο Πνευματικό-Πολιτιστικό κέντρο του Συλλόγου, (Μητρ.Τραπεζούντος Χρύσανθου 13), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς (EΡΑ) Πιερίας - Οι ... εξαγγελίες Μητσοτάκη για την εκπαίδευση.

Απόλυτα συνεπής στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη άσκησης πολιτικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ξεδίπλωσε το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Παιδεία.

Θα επιτρέψουμε «να γίνει σκουπίδι η μάνα μας Μακεδονία»; 23-09-2018

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Το 1992-93 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απεπειράθη να προβλέψει ότι το όνομα Μακεδονία «σε ένα, ή το πολύ σε δέκα χρόνια θα ξεχασθεί». Η πραγματικότητα τον διέψευσε παταγωδώς, καθώς 25 χρόνια μετά δείχνει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στο ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι.

Όλα είναι έτοιμα για το τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2018 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Όλα είναι έτοιμα για το τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών το οποίο θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο (28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018) στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 16 χορευτικά συγκροτήματα του νομού Πιερίας με συνολικά περισσότερες/ους από 300 χορεύτριες/χορευτές.

ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΟΡΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου,στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγίας Άννης Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη φετινή σύναξη των Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με αφορμή την έναρξη του νέου κατηχητικού έτους 2018-2019.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΑΡΜΑΤΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ


Ανακοινώνεται ότι, κατά τα χρονικά διαστήματα από 5 έως 18 Οκτ 18 – 29 έως 31 Οκτ 18 και από ώρα 07:00 έως 24:00, θα εκτελούνται βολές αρµάτων, Πυροβολικού, βαρέων όπλων Πεζικού, καθώς και ελικοπτέρων, στο πεδίο βολής αρµάτων Λιτοχώρου.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων - Πρόσκληση σε Γ.Σ. και εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ.

ΠΡΟΣ: ΓΟΝΕΙΣ-ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Θέμα: «Πρόσκληση ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης»

Διευκρινίσεις και ενημέρωση του κοινού σχετικά με ανακοινώσεις του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στον τοπικό τύπο

Με αφορμή την καταχώριση/ανάρτηση σε μερίδα του τοπικού τύπου δημοσιεύματος που υπογράφει ο Γιώργος Βαρδακώστας - Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με τον τίτλο: «Όχι κύριε Δήμαρχε, δεν είναι όλα καλά στο Μουσικό Σχολείο!», το περιεχόμενο του οποίου είναι απολύτως αναληθές και προς ενημέρωση των δημοτών επιτρέψτε μου να επισημάνω τα εξής:

Ημερίδα για το έτος Μαθηματικών 2018

Με πρωτοβουλία του Μαθηματικού ΑΠΘ κ. Βασίλη Γερολιόλιου και σε συνεργασία με την επιτροπή παιδείας Δίου - Ολύμπου διοργανώνεται μία ημερίδα για το Έτος Μαθηματικών την ΚΥΡΙΑΚΗ 7/10 και ώρα 11.30 στην αίθουσα του Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου. 

Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι:

ΔΡΑΣΗ 10.1.07 -EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΖΙΖΑΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΡΥΖΩΝΕΣ


H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Πιερίας, ενημερώνει ότι έχει αναρτηθεί ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων της 1ης πρόσκλησης για τη δράση 10.1.07 “Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες” του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2020.

Πρόσκληση στην ομιλία "Εμπορικά σήματα και προϊόντα προστατευόμενου καθεστώτος υπό το πρίσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών" την Τετάρτη 26-9-2018 ώρα 7:30 μμ στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» σας προσκαλεί την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 19:00, στην ομιλία της κας Ευφημίας Παναγιωτίδου, Δρος Νομικού Α.Π.Θ., με θέμα:

«Εμπορικά σήματα και προϊόντα προστατευόμενου καθεστώτος υπό το πρίσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Στη μικτή και την παιδική.

Με αφορμή την έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2018-2019, η εφορεία χορωδίας της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, γνωστοποιεί το λειτουργικό πρόγραμμα τόσο της μικτής χορωδίας, όσο και της παιδικής.

Ανοιχτή επιστολή του Ηλία Τσολακίδη, ιδρυτικό μέλους της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας "Ο Τόπος μου", προς τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη

Παραδείγματα Κυκλικής Οικονομίας στην πόλη της Κατερίνης

"Αγαπητέ Σάββα,

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη που παραχώρησες στο πλαίσιο των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου «CIrCLE» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Σαββατοκύριακο στο συνεδριακό κέντρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.


Η ΠΕΘ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση απόσυρση των διανεμομένων στα σχολεία «φακέλων» του μαθήματος των Θρησκευτικών


Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Λαμβάνουμε την τιμή να σας αναφέρουμε τα κάτωθι, με την παράκληση όπως προβείτε στις κατά νόμο ενέργειες, προκειμένου οι υπηρεσίες σας να συμμορφωθούν προς τα τελεσιδίκως και αμετακλήτως δικαστικώς κριθέντα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΙΥΝΠ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση από τις ενέργειες της Πασκίτικης ηγετικής ομάδας του απερχόμενου ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Σάββα Χιονίδη στο πλαίσιο της 9ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας 2018

Φίλες και φίλοι,

Στην εποχή των ανοιχτών συνόρων και εμπορικών δρόμων, η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά πόλο ανάπτυξης και σημείο αναφοράς του Πιερικού επιχειρείν για την ευρύτερη περιοχή.

9η Εμποροβιοτεχνική Έκθεσης Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας. Από Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου έως Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων
Εκθεσιακές προσφορές
Ψυχαγωγικές & εκπαιδευτικές δραστηριότητες...

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Καλείσθε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010, που θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 στο Δημαρχείο Κατερίνης...

Σήμερα η έναρξη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ι.Μ. Κατερίνης με τον Αγιασμό στο Πνευματικό Κέντρο "Άγιος Φώτιος".

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 6:00 Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΣΑΪ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΩΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

787 - Ξεκινά τις εργασίες της η Δεύτερη Σύνοδος της Νίκαιας.

Γιορτάζουν σήμερα:

- ΘΕΚΛΑ
- ΜΥΡΣΙΝΗ
- ΜΥΡΤΩ
- ΠΕΡΣΗ 
- ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Δευτέρα σήμερα 24 Σεπτεμβρίου 2018