Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2015
†  Γ Ε Ω Ρ Γ Ι Ο Σ
Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης καί Πλαταμῶνος
πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ λαό τῆς Πιερίας
Ἀγαπητοί μου Ἀδελφοί,
Γιά ἀκόμη μία χρονιά ἑορτάζουμε Χριστούγεννα.
•        Ὁ Θεός στό πρόσωπο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ ἔγινε ἄνθρωπος, γιά νά σώσει τόν ἄνθρωπο. Αὐτό εἶναι τό σωτηριῶδες μήνυμα τῶν Χριστουγέννων.
•        Ὁ ἄφθαρτος καί αἰώνιος Θεός, χωρίς νά χάσει τίποτε ἀπό αὐτό πού ἦταν, «ντύθηκε» τήν ἀνθρώπινη φύση, ἐκτός ἀπό τήν ἁμαρτία.
•        Ὁ  ἄχρονος εἰσῆλθε μέσα στόν χρόνο.
•        Ὁ Θεός, στό πρόσωπο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἔγινε ἄνθρωπος, γιά νά γίνει ὁ ἄνθρωπος Θεός κατά χάρη!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


Σε κλίμα γιορτινό, χριστουγεννιάτικο… ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, ετοίμασε γιορτούλα για τους μικρούς  φίλους του παιδικού χορευτικού τμήματος. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έπαιξαν, χόρεψαν και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με δώρα που μοιράστηκαν στα παιδιά και με το ανάλογο κέρασμα.
Ευχόμαστε να γιορτάσουμε και του χρόνου, με την ίδια ζωντάνια και χαρά!
                                                                       
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Γ.Γ. Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα




Χρόνια πολλά από την Θρακική Εστία Κατερίνης!


Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στην Κατερίνη: Πρόγραμμα Τρίτης 22 Δεκεμβρίου 2015

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Προαιρετικά 2 κιλά τρόφιμα/άτομο για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ε.Ο.Δ.ν.Π.  Σας παρακαλούμε να προτιμήσετε όσπρια, γάλα σε τενεκεδάκια ή ελαιόλαδο.  Μην φέρνετε ζάχαρη και ζυμαρικά. Αυτά υπάρχουν, προς το παρόν, σε αφθονία.
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο "Αράνι" του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2015

Βίντεο από την τοποθέτηση του Χάρη Τζαμακλή στην Επιτροπή της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών

Αποχαιρετιστήρια ομιλία του Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Αστέριου Φαρμάκη.

     
Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:30 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, ο Διοικητής του Γ.Ν. Κατερίνης κ. Αστέριος Φαρμάκης θα μιλήσει για τον απολογισμό της θητείας του ως Διοικητής και θα αποχαιρετήσει το προσωπικό του Νοσοκομείου.     

ΕΚΑΒ. ΝΕΟ Δ.Σ.

Την Παρασκευή 18/12/2015 πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου 5μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, του σωματείου μας, το οποίο συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 21/12/2015, και συστάθηκε ως εξής:
·        Πρόεδρος : Βάιος Βασίλειος
·        Αντιπρόεδρος: Γελαστόπουλος Λεωνίδας
·        Γ. Γραμματέας: Ποικιλίδης Ιωάννης
·        Ταμίας: Πάνου Τηλέμαχος-Γεώργιος
·        Αν. Γραμματέας: Ιωαννίδης Ιωάννης
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



 Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου το απόγευμα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε επίκαιρη εκδήλωση ενόψει των Χριστουγέννων.
Η εκδήλωση άρχισε με βυζαντινούς ύμνους των Χριστουγέννων από χορωδία μαθητών  του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής Νικολάου Φακαλή.

Έκδοση περιοδικού απο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μουσείο Μανιταριών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, στα πλαίσια της προσπάθειας του για την ανάδειξη των στόχων και των αξιών του σε σχέση με το περιβάλλον, αναπτύσσει διάφορες εκδοτικές δραστηριότητες. Ήδη, στον ένα χρόνο λειτουργίας του, έχει εκδώσει ένα βιβλίο, που αφορά την παρουσίαση του Μουσείου και των εκθεμάτων του, ενώ έχει γίνει χορηγός και στην 2η έκδοση του καταπληκτικού βιβλίου του Γιώργου Κωνσταντινίδη “Μανιτάρια: Φωτογραφικός Οδηγός Μανιταροσυλλέκτη”

Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στην Κατερίνη: Πρόγραμμα Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου 2015

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Προαιρετικά 2 κιλά τρόφιμα/άτομο για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ε.Ο.Δ.ν.Π.  Σας παρακαλούμε να προτιμήσετε όσπρια, γάλα σε τενεκεδάκια ή ελαιόλαδο.  Μην φέρνετε ζάχαρη και ζυμαρικά. Αυτά υπάρχουν, προς το παρόν, σε αφθονία.
Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο "Αράνι" του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2015

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
         
          Η Ε.Π.Σ. Πιερίας με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσα από μαζικές εκδηλώσεις αθλητικής δράσης αλλά και την διάθεση για κοινωνική προσφορά διοργανώνει πρωτοχρονιάτικο τουρνουά ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο της Ένωσης στη Νέα Έφεσο Πιερίας.
          Μέσα από αυτήν την πραγματική γιορτή θα δοθεί η δυνατότητα στους μικρούς ποδοσφαιριστές να επιδείξουν τις ικανότητές τους, να βιώσουν έντονα συναισθήματα, αλλά το κυριότερο να προσφέρουν την αγάπη τους σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

ΕΥΧΕΣ Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ- ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: ΠΕΙΡΑΙΑ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ /ΣΤΡΙΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ. 
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ : ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. 

  Προς τους
Εργαζόμενους στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων,

ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΕΥΧΕΣ


ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ «Επεσκέψατο ημάς εξ ύψους ο Σωτήρ ημών»



του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά

 Χαρμόσυνο και συνταρακτικό, βραχύλογο μα τόσο γλυκόηχο και τερπνό το μήνυμα της σωτηρίας για το ανθρώπινο γένος. «Ευφραίνεσθε δίκαιοι, ουρανοί αγαλλιάσθε, σκιρτήσατε τα όρη, Χριστού γεννηθέντος».  Οι καρδιές γέμισαν με τη θεία παρουσία, τα όνειρα και οι προσδοκίες έγιναν πραγματικότητα, τα μάτια της ψυχής άνοιξαν στο φως μιας νέας ζωής, τα σύμπαντα «χαράς πληρούνται».
Η κατά σάρκα γέννηση του Κυρίου είναι το υπέρ έννοια μυστήριο της θείας οικονομίας, είναι ο πυρήνας και το κέντρο του Χριστιανισμού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


 Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες  
Παρά το γεγονός οτι στη συνάντηση που είχε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας με τη Σωματειακή Επιτροπή εργαζομένων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και το  Σ.Ι.Υ.Ν.Π. και υποσχέθηκε ότι  θα εφαρμοστούν οι δύο εγκύκλιοι, ο δήμος  εξακολουθεί  να  περιφρονεί τους εργαζόμενους.  Δίνει 8 ημέρες άδεια και όχι  10, ενώ δεν καταβάλλει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και ότι άλλο προβλέπει ο νόμος, πχ γάλα, ρούχα, παπούτσια, κλπ., στους εργαζόμενους της καθαριότητας.

Ευγενία Κορτσάρη. Ο ταξιτζής. Ένα υπέροχο διήγημά με άρωμα Χριστουγέννων, εμπνευσμένο από αληθινές ιστορίες!

          

          Ξεκίνησε νωρίς τη νυχτερινή του βάρδια εκείνη τη φορά, με το σουρούπωμα.  Είχε πάρει μαζί του το καθιερωμένο θερμός με τον καφέ, τοποθετώντας το ανάμεσα στο κάθισμα του οδηγού και το κιβώτιο ταχυτήτων.  Στην άλλη μεριά είχε το μπουκάλι του νερού.  Η σύζυγος του είχε δώσει τρία μανταρίνια σε νάυλον σακουλάκι και ανοίγοντας το ντουλαπάκι του συνοδηγού, τα έριξε μέσα.  Κρακεράκια, μαστίχες, παστίλιες, ο φακός του, ένα δεύτερο κινητό βρισκόταν άτακτα τοποθετημένα στον ίδιο χώρο.  Στο port-baggage δίπλα στο μπουφάν του άφησε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο ένα κομμάτι μπομπότα που του είχε δώσει  νωρίτερα η μάνα του. Το σταφιδόψωμο από τον φούρνο το πρωί, άθικτο.

ΑΕΛ -Πιερικός Αρχέλαος 66 - 58

Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε από την ΑΕ Λάρισας με 74-68 σε παιχνίδι για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της β' εθνικής κατηγορίας ανδρών.

Ο Πιερικός Αρχέλαος ξεκίνησε νευρικά το παιχνίδι και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 11-20 στο πρώτο δεκάλεπτο ενώ το ημίχρονο έκλεισε με 34-26 και 12 λάθη εκ μέρους των φιλοξενουμένων.Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Στέλιου Χατζηιωάννου έσφιξε την άμυνά της,απέφυγε τα λάθη,ισορρόπησε το παιχνίδι και διεκδίκησε τη νίκη επί ίσοις όροις.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Θέμα: Συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν είναι τα εξής:
17-12-2015

Καλημέρα, Δευτέρα σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2015