Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Έκδοση περιοδικού απο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μουσείο Μανιταριών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, στα πλαίσια της προσπάθειας του για την ανάδειξη των στόχων και των αξιών του σε σχέση με το περιβάλλον, αναπτύσσει διάφορες εκδοτικές δραστηριότητες. Ήδη, στον ένα χρόνο λειτουργίας του, έχει εκδώσει ένα βιβλίο, που αφορά την παρουσίαση του Μουσείου και των εκθεμάτων του, ενώ έχει γίνει χορηγός και στην 2η έκδοση του καταπληκτικού βιβλίου του Γιώργου Κωνσταντινίδη “Μανιτάρια: Φωτογραφικός Οδηγός Μανιταροσυλλέκτη”


Η νέα του πρωτοβουλία, αφορά την έκδοση ενός τριμηνιαίου περιοδικού, με τον τίτλο “ΦυσηΟΡΑΜΑ”. Το περιοδικό αυτό, το οποίο θα αποστέλλεται στο σύνολο των σχολείων της χώρας, αλλά και σχεδόν σε όλους τους τουριστικούς πράκτορες, εκτός του ενημερωτικού του χαρακτήρα για τις δραστηριότητες του Μουσείου, θα παρέχει βήμα σε επιστήμονες, στους “Φίλους του Μουσείου”, σε περιβαντολογικές οργανώσεις, οργανώσεις μανιταρόφιλων, αλλά και σε σχολεία και μαθητές για την ανάδειξη των περιβαντολλογικων τους δράσεων

Μια από τις πρωτοτυπίες του περιοδικού είναι ότι διαθέτει από μια σελίδα σε κάθε ενδιαφερόμενη περιβαντολλογική οργάνωση, προκειμένου να αναπτύξει τους στόχους και τις δραστηριότητες της. Έτσι, σε αυτό το πρώτο τεύχος, η WWF Ελλάς, η Ορνιθολογική Εταιρία, η ΑΝΙΜΑ, η Δράση για την Άγρια Ζωή, η Καλλιστώ και ο Φορέας Διαχείρισης του Δάσους της Δαδιάς, έχουν τη δική τους σελίδα.

Ταυτόχρονα, αποτελεί σημαντικό γεγονός, ότι σε κάθε περιοδικό, αρχής γενομένης από το 1ο τεύχος, θα αναφέρονται για πρώτη φορά 3 νέες πανελλήνιες καταγραφές μανιταριών, ενώ δεν θα απουσιάζουν και οι παρουσιάσεις βιβλίων, οι δράσεις άλλων μουσείων, ακόμα και οι μανιταροσυνταγές.

Ειδικά στο 1ο τεύχος, θα υπάρχει εκτενής αναφορά και στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.


Να σημειωθεί τέλος, ότι η συμμετοχή όλων των αρθρογράφων είναι εθελοντική, για αυτό και οι απόψεις των “Φίλων του Μουσείου” και όχι μόνο είναι ευπρόσδεκτες και συμβάλουν στον εμπλουτισμό και την αξιοπιστία αυτής της προσπάθειας.