Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Υπερσύγχρονη πατέντα σε ΑΤΜ στην κεντρική πλατεία Κατερίνης!

Το ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς στην κεντρική πλατεία Κατερίνης έχει ένα μικρό μειονέκτημα..
Όταν έχει ηλιοφάνεια και κυρίως μετά το μεσημέρι, δεν φαίνεται τίποτα στο ΑΤΜ της τράπεζας..
Και κυρίως σήμερα που η ουρά ήταν μεγάλη, ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα να βγάλει χρήματα, με συνέπεια να υπάρχει γκρίνια από τους ανθρώπους που περίμεναν αρκετή ώρα στην ουρά.
Έτσι οι άνθρωποι σκεφτήκαν αυτή την πρόχειρη πατέντα από χαρτόνι ώστε να μην χτυπάει ο ήλιος στο ΑΤΜ και να μπορούν να βγάλουν χρήματα.
Η γκρίνια ήταν κυρίως προς τους υπεύθυνους της τράπεζας που δεν μερίμνησαν για κάτι πολύ απλό…
Καλά είναι λοιπόν οι υπεύθυνοι της τράπεζας Πειραιώς στην κεντρική πλατεία Κατερίνης να κάνουν κάτι για να διευκολύνουν τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το ΑΤΜ τους.
Νομίζουμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο για να γίνει.

4ο Δρώμενο από το ΞΑΘΕΡΙ σήμερα στο θέατρο του πάρκου Κατερίνης, αφιερωμένο στον Χαράλαμπο Γαργανουράκη.



Μπέττυ Σκούφα: Στις 5 Ιουλίου: ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ!

Την Κυριακή στις 5 Ιουλίου διεκδικούμε για μια ακόμη φορά, ακόμη πιο μαζικά και ΔΥΝΑΜΙΚΑ το δικαίωμα μας στην Αξιοπρέπεια, τη Ζωή, τη Δημοκρατία.
Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δε φιμώνεται, δε δέχεται τελεσίγραφα.

Στις 5 Ιουλίου: ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ!

Ο Jessed Hernandez Gispert στην στέγη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»: Στον αγώνα με καθοδηγεί η ψυχή και το συναίσθημα

Λίγες ώρες πριν σταθεί στην εκκίνηση του Olympus Marathon, ενός αγώνα που ο ίδιος χαρακτήρισε ως «έναν από τους τρεις σημαντικότερους στο είδος του ανά την υφήλιο», ο  πρωταθλητής - σύμβολο της παγκόσμιας αθλητικής σκηνής, ο  Ισπανός Jessed Hernandez Gispert,  κάτοχος  ρεκόρ σπουδαίων διοργανώσεων ορεινού τρεξίματος  ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».
Το βράδυ της Παρασκευής, σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, κατά την οποία η αθλητική στέγη του συλλόγου αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει όλα τα μέλη και τους φίλους που την  παρακολούθησαν, ο διεθνούς φήμης πρωταθλητής συνοδευόμενος από τον επίσης Ισπανό αθλητή, Dani Morata Gracia παρέδωσε μαθήματα ήθους και απλότητας, υπέγραψε στο βιβλίο εντυπώσεων του συλλόγου, φωτογραφήθηκε με όλους τους παριστάμενους, απάντησε υπομονετικά σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν για τεχνικά ζητήματα, για θέματα προετοιμασίας ορειβατικών αγώνων, ενδεδειγμένης διατροφής κ.α.

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την πρόταση της κυβέρνησης για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος


«Το ΚΚΕ καλεί το λαό, στο επικείμενο δημοψήφισμα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να απορρίψει τόσο την πρόταση των ΕΕ – ΔΝΤ - ΕΚΤ όσο και την πρόταση της κυβέρνησης, γιατί και οι δύο αυτές προτάσεις περιέχουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που θα έρθουν να προστεθούν στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, που παραμένουν άθικτα.
Η κυβέρνηση ουσιαστικά καλεί το λαό να εγκρίνει τη δική της πρόταση προς τους δανειστές, η οποία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Εξαπατά το λαό για να συναινέσει στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της. Ο λαός να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει με όλα τα μέσα και τους τρόπους την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας που αυτή φέρνει.

Αυξήθηκε η κίνηση στα ΑΤΜ, αλλά στα καφέ του πεζόδρομου είχε περισσότερο κόσμο…

Μικρές ουρές των 10-20 ατόμων περιστασιακά είχαν τα πιο πολλά ΑΤΜ της Κατερίνης σήμερα το μεσημέρι, αλλά τίποτε το παραπάνω.
Αντιθέτως τα καφέ του πεζόδρομου είχαν ουρές… χιλιομέτρων όπως κάθε Σάββατο πρωί!
Ο κόσμος συζητούσε φυσικά για τις εξελίξεις, αλλά με ευχάριστη διάθεση!
Όσοι δεν είδαν τα δελτία ειδήσεων στα μεγάλα κανάλια των Αθηνών ευχαριστήθηκαν τον πρωινό τους καφέ.
Για τους υπόλοιπους μάθαμε ότι κάνανε νυχτερινές εξορμήσεις στα ΑΤΜ των τραπεζών…

Πάντως έξω από κάθε τράπεζα υπήρχε παρουσία της αστυνομίας για κάθε ενδεχόμενο..

Εκδήλωση του Συλλόγου Ηλιοτρόπιο σήμερα το πρωί στο πάρκο Κατερίνης.



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ


Μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποίησαν οι Κομματικές Οργανώσεις ΚΚΕ.  Χιλιάδες άνθρωποι βροντοφώναξαν «Όχι στη νέα συμφωνία. Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων - δανειστών. Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».
Σε αυτά τα πλαίσια έγινε και η συγκέντρωση και πορεία στην Κατερίνη, όπου εργαζόμενοι, νέοι και νέες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι διαδήλωσαν ΟΧΙ στη συνεχή χρεωκοπία του λαού, ΟΧΙ στα εκβιαστικά διλήμματα που βάζουν το λαό να διαλέξει τη θηλιά με την οποία θα τον κρεμάσουν, τις 47+8 σελίδες ή τις προτάσεις των δανειστών ή ο, οτιδήποτε άλλο του πλασάρουν ως τη δήθεν σωτηρία του.
Τον ίδιο χαρακτήρα έχει πλέον και το δημοψήφισμα που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, χαρακτήρα εκβιαστικό που επιδιώκει να κάνει το λαό συνένοχο σε αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και να επιλέξει ανάμεσα σε Σκύλλα και Χάρυβδη.
Ο λαός να πει όχι και στους δύο με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του. Να απορρίψει τόσο το σχέδιο των δανειστών όσο και στο σχέδιο της κυβέρνησης. Να σηκώσει το ανάστημα του και να διεκδικήσει τη μοναδική ρεαλιστική λύση για τα δικά του συμφέροντα που είναι η ρήξη με την ΕΕ και το σημερινό δρόμο ανάπτυξης.
.

                                              Γραφείο Τύπου Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ

4ο Δρώμενο από το ΞΑΘΕΡΙ


Δήλωση βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα για το δημοψήφισμα

Η κυβέρνηση αποφάσισε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου. Πέντε μήνες μίας ναρκοθετημένης διαπραγμάτευσης ουδέποτε διανοήθηκε η κυβέρνηση να υποθηκεύσει την χώρα με νέα μνημόνια, ύφεση και λιτότητα παρά τη διάθεση εξεύρεσης μίας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας- λύσης.
Οι δανειστές είχαν εξαρχής στόχο να σβήσουν την ελπίδα που πρόεβαλε με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη. Είναι η ώρα ο λαός να πάρει στα χέρια του την διαπραγμάτευση απέναντι στους εκβιασμούς και τα μνημόνια.
Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στις 5 Ιούλη, είναι ναί στην οριστική έξοδο από την κρίση. Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος δημοκρατίας και αξιοπρέπειας.
Θα τον διαβούμε όλοι και όλες μαζί γράφοντας νέες λαμπρές σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ζήσης Ζάννας

Βουλευτής Πιερίας

Πρόγραμμα Αγώνων EURO U-19


Απόλυτη ησυχία στην Κατερίνη, καμία ουρά πουθενά. Μην ακούτε τα κανάλια τι λένε για ουρές και χαζομάρες. Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» έκανε ρεπορτάζ και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ψυχή στους δρόμους, τις τράπεζες και τα βενζινάδικα… Οι τράπεζες δίνουν κανονικά λεφτά, μισθοδοσίες και συντάξεις μπήκαν, οι βρύσες έχουν νερό και κάπου στο βάθος σιγά προβάλλει ο ήλιος μας!!!


Αυτό θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Το κατέθεσε ήδη η Ζωή Κωνσταντοπούλου


ΙΣΤ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Α'
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΕ'
Σάββατο 27 Ιουνίου 2015
Ώρα 12.00


Συζήτηση και διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδ. α' του Συντάγματος και 115 του Κανονισμού της Βουλής, επί της από 26/6/2015 Απόφασης και πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα.
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).

Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ

Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ

Το Δημοψήφισμα προτείνεται να διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015
Αθήνα, 27 Ιουνίου 2015 (ώρα 00.30)


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΖΩΗ  Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ