Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Εκδήλωση για την Οικογένεια στην Κατερίνη



Εσπερίδα με θέμα "Για μια ευλογημένη Οικογένεια" πραγματοποιήθηκε το Σαββάτου 25 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο "Άγιος Φώτιος" της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος.
 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου. Την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης είχαν η Ενωμένη Ρωμιοσύνη, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Πιερίας και η Ένωση Θεολόγων Πιερίας. Την εκδήλωση προλόγισε ο Στέργιος Μπούγιας εκπρόσωπος της Ενωμένης Ρωμιοσύνης στην Πιερία.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μαρινόπουλος, γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα "Γάμος: Μυστήριο μέγα και θέλημα Θεού" και η πρεσβυτέρα Χρυσάνθη Κούκκου με θέμα "Η Ελληνίδα μάνα".

ΤΡΩΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ-Από τους γονείς του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης πριν από λίγο στην «ΕΚΑΒΗ» σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Γιαννακίδου. (Φωτογραφίες)







Η δεύτερη ημέρα της Διημερίδας του Συνδέσμου Φιλολόγων Πιερίας στην «ΕΚΑΒΗ» (Φωτογραφίες).







Πριν από λίγο στον Άγιο Φώτιο Κατερίνης η «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», ο Σύλλογος Πολυτέκνων Πιερίας και η Ένωση Θεολόγων Πιερίας παρουσίασαν εκδήλωση με θέμα «Για μια ευλογημένη Οικογένεια» (Φωτογραφίες).




ΚΕΕΛΠΝΟ: Σύσκεψη για τους κινδύνους από τα «σιωπηλά» τσιμπήματα των τσιμπουριών. Με αφορμή το θάνατο του δικαστικού Σωτήρη Μπάγια.

Πού βρίσκονται τα τσιμπούρια και πώς θα κάνετε μόνοι σας το σχετικό έλεγχο για να προφυλαχθείτε

Tην ενημέρωση επαγγελματιών υγείας και πολιτών αναφορικά με τα τσιμπούρια και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα «σιωπηλά» τσιμπήματά τους αποφάσισε σε ειδική σύσκεψη η διοίκηση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υπό την προεδρεία του καθηγητή κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου.
Αφορμή για τη σύσκεψη ήταν ο θάνατος του 58χρονου δικαστικού Σωτήρη Μπάγια από αναπλάσμωση, μια μεταδοτική λοιμώδη ζωονόσο που προσβάλλει σκύλους και γάτες καθώς και βοοειδή και αιγοπρόβατα. Υπαίτια για την αναπλάσμωση είναι τα τσιμπούρια ή κρότωνες, όπως είναι η επιστημονική ονομασία τους. Η αναπλάσμωση μεταδίδεται μέσω των ερυθρών αιμοσφαιρίων των μολυσμένων ζώων. Μάλιστα, όταν ένα ζώο έχει προσβληθεί, εξακολουθεί να αποτελεί πηγή της ασθένειας, ακόμη και όταν έχει ανακτηθεί πλήρως η υγεία του.

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΦΡΑΓΜΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ




 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στη λίμνη Πλαστήρα, Φράγμα, Ιερά Μονή Κορώνης, Καρδίτσα και πλαζ Λαμπερού στις 3 Μαΐου 2015, ημέρα Κυριακή και το κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο είναι 10,00 Ευρώ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Σωματείου επί της οδού Γεωργάκη Ολυμπίου 1 (2ος όροφος) και στο τηλέφωνο : 2351078736 τις ώρες 19.00 – 21.00, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Κουτσή Δημήτριο στο τηλέφωνο : 6973223716 και από τον Γενικό Γραμματέα κ. Τσαλό Αθανάσιο στο τηλέφωνο : 6978098345.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
Κουτσής Δημήτριος                                                               Τσαλός Αθανάσιος

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.



Πολλοί Βεροιείς και Ημαθιώτες επικοινώνησαν τηλεφωνικώς την Πέμπτη 23 Απριλίου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, προκειμένου να του ευχηθούν Χρόνια Πολλά με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γεωργίου.
Γίνεται γνωστό ότι ο Σεβασμιώτατος, ήδη από πέρυσι αμέσως μετά την εκλογή, χειροτονία και
ενθρόνισή του, μετέθεσε την ονομαστική του εορτή στις 3 Νοεμβρίου, εορτή Ανακομιδής του λειψάνου του Αγίου Γεωργίου. Την ημέρα αυτή όρισε ο ίδιος ως ονομαστική εορτή. Ήδη εόρτασε, για πρώτη φορά, στις 3 Νοεμβρίου 2014 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Περιστάσεως Κατερίνης. Στον ίδιο Ιερό Ναό θα εορτάζει κάθε χρόνο στις 3 Νοεμβρίου.
Ασχέτως αυτού, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και την βαθειά ευγνωμοσύνη του για τις ευχές των αγαπημένων του Βεριωτών και Ημαθιωτών, καθώς και για το γεγονός ότι εξακολουθούν να τον έχουν στη σκέψη και στις προσευχές τους.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Το ψηφιδωτό του συμπολίτη μας Κωνσταντίνου Ξενόπουλου στον Π.Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο.

Ο κ.Ξενόπουλος με τον γιο του Χρυσόστομο

Η agenda του διημέρου στην Κατερίνη



Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Καλημέρα, Σάββατο 25 Απριλίου σήμερα.


Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στο ΚΘΒΕ



Την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος άνοιξε τις πόρτες των παρασκηνίων του Βασιλικού Θεάτρου στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης βρέθηκαν την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο Βασιλικό Θέατρο και είδαν για λίγο τη φύση της δουλειάς των ανθρώπων που ασχολούνται με  το θέατρο και την υποκριτική. Αφού ξεναγήθηκαν από την Κωνσταντίνα Ματζίρη σε όλους τους χώρους του θεάτρου, οι ηθοποιοί της παιδικής παράστασης «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» σχημάτισαν με τους μαθητές ένα μεγάλο κύκλο και δέχτηκαν ερωτήσεις για το επάγγελμα του ηθοποιού την Ελλάδα.