Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η 'Ωρα της Γης 28 Μαρτίου 2015 στη Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης στις 20:15



Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας συμμετέχει και φέτος στη δράση, διοργανώνοντας μια βόλτα με τα ποδήλατά μας στις γειτονιές της Κατερίνης. Ελπίζουμε για τη μια αυτή έστω ώρα οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να σβήσουν τα περιττά φώτα και να φεγγίζουν μονάχα τα οικολογικά φωτάκια των ποδηλάτων μας μέσα στην πόλη!

Σχετικά με τη δράση:
Σβήνουν και φέτος στις 20.30 (τοπική ώρα) και για μία ώρα τα φώτα το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015. H δράση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στα θέματα της κλιματικής αλλαγής.
Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2007 από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) στην Αυστραλία και γρήγορα επεκτάθηκε σε διάφορα σημεία του κόσμου.
Για άλλη μια χρονιά είτε με συμμετοχή σε σχετικές εκδηλώσεις σε πλατείες και σε χώρους συναθροίσεων, είτε και από το σπίτι μας, κλείνοντας τα φώτα κι ότι άλλο καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα, για μια ώρα.
Μια ώρα μακριά από τα κοινωνικά δίκτυα και τους δικτυακούς μας φίλους!

Ενημέρωση των πολιτών και των φορέων για τον Αγώνα κατά των διοδίων



Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας ενημέρωση από τους βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολίτες και τους εκπροσώπους των φορέων για την πιο πρόσφατη ενημέρωση που υπάρχει από πλευράς του Υπουργείου Οικονομίας για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με την πολιτική που θα ακολουθήσει στα διόδια και με τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών, αλλά και για το πως προτίθενται οι βουλευτές Πιερίας να διεκδικήσουν τα ζητήματα που θέτει το κίνημα.

Ο «Ασκός του Αιόλου» στην Μηλιά Πιερίας.



Καλέσαμε τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ "Ασκός του Αιόλου" στην περιοχή μας, προκειμένου να συμπεριλάβουν στην παραγωγή και το θέμα των ανεμογεννητριών στα Πιέρια.
Μιλήσαμε μαζί τους, μας μετέφεραν την εμπειρία τους από άλλες περιοχές της χώρας που έχουν ήδη εγκατασταθεί ανεμογεννήτριες, αλλά και εκεί που πρόκειται να εγκατασταθούν.
Συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής και με εκπροσώπους των φορέων, και είδαν από κοντά την ομορφιά του βουνού των Μουσών που κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν.

Μήνυμα της συντονιστικής επιτροπής Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πιερίας για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821



-Η ιστορική μνήμη της Εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου 1821,
μας διδάσκει ότι η ενότητα και η αποφασιστικότητα ενός λαού
 μπορεί να καταφέρει το ΄΄ακατόρθωτο΄΄.Μια χούφτα Έλληνες
αντιμετώπισαν την θεωρητικά ΄΄ανίκητη΄΄ Οθωμανική Αυτοκρατορία
και απελευθέρωσαν την Πατρίδα.
-Οι ένδοξοι πρόγονοί μας,πολέμησαν για τα ιερά και τα όσια και μας
παρέδωσαν μια Πατρίδα ελεύθερη με Εθνική Ανεξαρτησία και εδαφική
ακεραιότητα.Εμείς σήμερα καλούμαστε να πράξουμε το αυτονόητο,δηλαδή,
να παραδώσουμε και εμείς στις επόμενες γενιές μια Πατρίδα ελεύθερη.
-Ο αγώνας των Ελλήνων είναι διαρκής και ασταμάτητος.Δυστυχώς οι
προκλήσεις των καιρών δεν μας επιτρέπουν τον εφησυχασμό,απεναντίας
πρέπει όλοι μας να βρισκόμαστε σε εγρήγορση πρώτα και πάνω απ΄ όλα
 με πνεύμα αγωνιστικότητας και με ανιδιοτελή αγάπη για την Πατρίδα.

Επίσκεψη του απερχόμενου Ανώτατου Στρατιωτικού Διοικητή Φρουράς Ν. Πιερίας και του νέου Διοικητή της ΧXIV ΤΘ Ταξιαρχίας Λιτοχώρου στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας (20/3/2015)

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, το πρωί της Παρασκευής, 20 Μαρτίου 2015, υποδέχτηκε στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε. Πιερίας τον απερχόμενο Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή Φρουράς Ν. Πιερίας, Ταξίαρχο Ιωάννη Τζανιδάκη και το νέο Διοικητή, Ταξίαρχο Ιωάννη Τσώνο, με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

"Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχεται τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο της στην Π.Ε. Πιερίας"


Το πρωί της Δευτέρας, 23 Μαρτίου 2015, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, υποδέχτηκε στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζήση Ζάννα, Μπέττυ Σκούφα και Χάρη Τζαμακλή με τους συνεργάτες τους, σε μία εθιμοτυπική επίσκεψη γνωριμίας.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΝΟΧΩΡΑΣ-Α.Α. ΙΩΑΝΝΗ-ΤΡΙΛΟΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Στα πλαίσια της εφαρμογής του πολιτιστικού προγράμματος: « Ελιά , από την αρχαιότητα έως σήμερα » , οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν και εφάρμοσαν το πρόγραμμα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης: « Το μονοπάτι της ελιάς » .






Ευχαριστήρια επιστολή στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας απέστειλε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, Αστέριος Φαρμάκης, για τη δωρεά υγειονομικού υλικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης (23/3/2015)


Επιστολή στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και στον Εντεταλμένο  Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε.Πιερίας σε θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνική μέριμνας, κ. Στέφανο Μπιτόπουλο, απέστειλε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, κ. Αστέριος Φαρμάκης, με την οποία εκφράζει θερμές ευχαριστίες για τη δωρεά μεγάλης ποσότητας υγειονομικού υλικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Η επιστολή αναφέρει:

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.



Ο εορτασμός της 25η Μαρτίου, ημέρα της Εθνεγερσίας των Ελλήνων και ταυτόχρονα της λαμπρής θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συμβολίζει την αυτοθυσία και το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων και αναδεικνύει το μήνυμα που μας έδωσαν οι ήρωες της παλιγγενεσίας.

Ένα μήνυμα σαφές και ξεκάθαρο. Οι Έλληνες ενωμένοι, μπορούμε να μετατρέπουμε την απόγνωση σε αποφασιστικότητα και να αγωνιζόμαστε σθεναρά εναντίον σε κάθε απειλή, διεκδικώντας αξιοπρέπεια, ευημερία και προκοπή για το Έθνος και την χώρα.
Σε αυτή, λοιπόν, την κρίσιμη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας, χρειάζεται να αντλήσουμε χρήσιμα διδάγματα από τον αγώνα των προγόνων μας, να ανασυνταχθούμε για να ξαναπάρουμε το μέλλον στα χέρια μας, ως μέλη ενός Έθνους που ξέρει να αγωνίζεται και να επιβιώνει με αξιοπρέπεια. Είμαι βέβαιος ότι, εμπνεόμενοι από τους αγώνες τους, με ομοψυχία και αλληλεγγύη, θα κερδίσουμε και αυτή τη δύσκολη μάχη.

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου



Ο εορτασμός της εθνικής μας επετείου της 25ης Μαρτίου αποτελεί ημέρα μνήμης και απότισης φόρου τιμής στους ήρωές μας που με πραγματική αυταπάρνηση θυσιάστηκαν για να έρθει η πολυπόθητη ημέρα που οι Έλληνες θα είναι ελεύθεροι από τα δεσμά της σκλαβιάς.
Ταυτοχρόνως με την Εθνεγερσία του 1821, η 25η Μαρτίου αποτελεί και γιορτή της απανταχού χριστιανοσύνης. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας.
Για ακόμη μια χρονιά το διπλό μήνυμα της εθνικής μας επετείου είναι επίκαιρο και έρχεται να μας δώσει θάρρος, δύναμη και πίστη, ότι με συλλογική προσπάθεια, εθνική ομόνοια και ομοψυχία, εμείς οι Έλληνες μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση που εμφανίζεται μπροστά μας.

Η «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΝΟΧΩΡΑΣ-Α.Α. ΙΩΑΝΝΗ-ΤΡΙΛΟΦΟΥ






Κηρύχθηκαν οι περιοχές Δήμων Κατερίνης & Πύδνας – Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης



Μετά το σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την υπ’ αριθμ. 1894 / 23.03.2015 απόφασή του, λαμβάνοντας υπόψη του την κείμενη νομοθεσία, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης τις περιοχές που αναγράφονται στο από 20.03.2015 αίτημα της Π.Κ.Μ..
Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση κηρύσσονται σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών, λόγω κατολισθητικών φαινομένων, έως 30 Μαΐου 2015:
1. Τ.Κ. Ελάφου, Δ.Ε. Ελαφίνας, Δήμου Κατερίνης, Π.Ε. Πιερίας και αφορά την «κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας της Τοπικής Κοινότητας Ελάφου του Δήμου Κατερίνης λόγω κατολισθητικών φαινομένων»
2. Τ.Κ. Ρυακίων, Δ.Ε. Κολινδρού, Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, Π.Ε. Πιερίας και αφορά την «κατολίσθηση εδάφους στην Τ.Κ. Ρυακίων του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού».

Η γιορτή του 3ου Λυκείου Κατερίνης σήμερα στην "ΕΚΑΒΗ" για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.







Η γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821 από το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης στην "ΕΚΑΒΗ"






Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Θρακών Κατερίνης και Πιερίας.





Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 μετά την διεξαγωγή των εκλογών, εκλέχθηκαν οι παρακάτω υποψήφιοι.

Πρόεδρος-Αιμοδοσία Βελισσάριος Καραφώτης
Αντιπρόεδρος- Αν. Γ. Γραμματέα Μαρία Σωτηριάδου
Γ. Γραμματέας- Έφορος Περιουσίας Νικόλαος Λιόλιος
Ταμίας Δημήτριος Σταθακόπουλος
Έφορος Ιματιοθήκης -Αν. Ταμία Παρασκευή Γυμπρεξίδου
Έφορος Χορευτικού Δήμητρα Μεκερίδου
Έφορος Δ. Σχέσεων Χρήστος Τοροφίας
Έφορος Χορωδίας Νικόλαος Γκορίδης
Έφορος Λαϊκής Παράδοσης & Εθιμοτυπίας Ζήσης Λαζόπουλος

Από την Γραμματεία


Δημήτρης Καζάκης: Ο Τσίπρας ομολογεί ότι ετοιμάζεται νέα αποικιακή σύμβαση σε βάρος της Ελλάδας.



Ξέρετε τι επιθυμεί η κυβέρνηση Τσίπρα να είναι έτοιμο έως τα τέλη Ιουνίου; Μια νέα αποικιακή σύμβαση σε βάρος της Ελλάδας. Σύμφωνα με την επιστολή του ίδιου του Τσίπρα στην Μέρκελ με ημερομηνία 15 Μαρτίου, η νέα σύμβαση ονομάζεται "Contract on Greece's Recovery and Development", δηλαδή "Σύμβαση για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της Ελλάδας", η οποία θα υπογραφεί ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και το ΔΝΤ, όπως αναφέρει συγκεκριμένα.

Μοίρα μου - Ερμηνεία: Δημοσθένης Τσάμης, Στίχοι-Μουσική: Σπύρος Κανταρτζής

Ερμηνεία: Δημοσθένης Τσάμης, Στίχοι-Μουσική: Σπύρος Κανταρτζής

Η Ε.Δ. / Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟ ΒΟΗΘΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΔΑΜΙΑΝΟ



Η Ε.Δ. / Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ
ΤΟ ΒΟΗΘΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΔΑΜΙΑΝΟ

            Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας συγχαίρει το ΔΑΜΙΑΝΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΔΙΕΘΝΗ ΒΟΗΘΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ποδοσφαίρου που επελέγη από την Ε.Δ. της UEFA να συμμετάσχει σε αγώνες της Τελικής Φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ΕΛΠΙΔΩΝ στην ΤΣΕΧΙΑ από 17 έως 30 Ιουνίου 2015.
            Την Ελληνική Διαιτητική αποστολή στην ανωτέρω διοργάνωση αποτελούν οι εξής Διαιτητές:
            Διαιτητής:                              Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
            Βοηθοί Διαιτητές:                 Δαμιανός Ευθυμιάδης
                                                            Πολυχρόνης Κωσταράς
            Επιπρόσθετοι Διαιτητές:    Μιχάλης Κουκουλάκης
                                                            Σταύρος Τριτσώνης
Για  την Ε.Δ. / Ε.Π.Σ. Πιερίας
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Ορφανίδης                 


                                                                      Για  το  Δ.Σ.
                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                  Δημήτριος Ελευθεριάδης                 Κωνσταντίνος Ορφανίδης

Σε ισχύ από σήμερα τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας για την 25η Μαρτίου




Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας από αύριο Τρίτη σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας και ιδιαίτερα στις εισόδους-εξόδους των αστικών κέντρων για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, εν όψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, και την πρόληψη ατυχημάτων.



Παράλληλα, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Συγκεκριμένα:

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η ΠΡΩΤΗ εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων



Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η ΠΡΩΤΗ εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, υπο την αιγίδα της Υφυπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.
Τελέσθηκε Τρισάγιο από τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ.Άνθιμο στο μνημείο του Μακεδόνα αρχιστράτηγου της Επανάστασης του 1821 Εμμανουήλ Παππά, που βρίσκεται απέναντι από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ ΓΙΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ



Η ημέρα της 25ης Μαρτίου , ημέρα ιστορική και ξεχωριστή για το Έθνος μας.
«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ».
Οι πρόγονοί μας το 1821, αγωνίστηκαν γιατί  ήθελαν να ζουν ελεύθεροι ,χωρίς να φοβούνται , χωρίς να εκβιάζονται. Και πάλεψαν, τόλμησαν!
Είναι καιρός να κάνουμε τη δική μας επανάσταση! Επανάσταση σε όλα τα επίπεδα, επανάσταση ενάντια σε όλα όσα μας βασανίζουν και μας φοβίζουν.
Η ημέρα αυτή εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας, εθνικής αυτοπεποίθησης , αξιοπρέπειας αγωνιστικής ετοιμότητας και ελπιδοφόρας  προοπτικής.
Ο  ευαγγελισμός της Θεοτόκου, θα αποτελεί πάντα το χαρμόσυνο μήνυμα της ελπίδας.
Με τόλμη και δυναμισμό θα  αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις αντιξοότητες και θα υπερβούμε τις δυσμενείς συγκυρίες.

Τα λόγια του ποιητή, ας γίνουν φάρος κι οδηγός μας:
« Ξύπνα, καημένε μου ραγιά,
Ξύπνα να δεις Ελευθερία!»

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!


Μακρίδης Νίκος
Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής
Συνδυασμού «Νέα Εποχή για την Κατερίνη»

Το «Παιδαγωγικό ποίημα» στην Κατερίνη



Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας προβάλλει την κινηματογραφική ταινία «Παιδαγωγικό Ποίημα - Ο δρόμος προς τη ζωή», βασισμένη στο κορυφαίο έργο του Α. Σ. Μακάρενκο. Η ταινία των Μ. Μαγιέβσκαγια και Α. Μασλιούκοβ θα προβληθεί την Τετάρτη 1 Απρίλη, στο Συνεδριακό Κέντρο «Εκάβη» του Δήμου Κατερίνης, στις 6.30 μ.μ. Καλώντας στην προβολή, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει για το έργο ότι είναι «ένας φάρος για το σημερινό παιδαγωγό και το ρόλο του στο σχολείο, όπου πρέπει να δίνει το προσωπικό παράδειγμα της θυσίας, της ανιδιοτέλειας και της μάχης ενάντια στο βόλεμα και τη μοιρολατρία».

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης: Δεν το λες και τελείως αριστερά...



Το να διατηρείς το προσωπικό σου αυτοκίνητο, όταν σου δίνεται το βουλευτικό προνόμιο που λέγεται leasing, σημαίνει πως εφαρμόζεις στην πράξη μια πάγια αριστερή θέση. Μαγκιά σου.Από την άλλη,το να επιλέγεις το βουλευτικό προνόμιο που λέγεται leasing, επειδή μέχρι χτες δεν είχες ιδιωτικό αυτοκίνητο (δεν είναι όλοι οι βουλευτές πλούσιοι ξέρετε) το κατανοώ και ίσως θα έκανα το ίδιο. Οι ιδεολογίες εξάλλου έχουν πάντα και τις αντικειμενικές τους εξαιρέσεις και δυσκολίες. Μαγκιά σου και σένα. Το να επικαλείσαι όμως ότι το αμάξι σου είναι παλιό και θα σε αφήσει στο δρόμο, ενώ υπάρχει και δεύτερο μεγάλου κυβισμού (με πινακίδες στην εφορία) δεν το λες τελείως αριστερά. Ούτε και σάρκα από τη σάρκα της κοινωνίας μας. Μπορείς να το πεις και κοροϊδία. Τα έλεγε ο συγχωρεμένος ο Μαρξ. "Η ταξική θέση καθορίζει την ταξική συνείδηση".

Επίσκεψη του προέδρου του ΟΡΦΕΟ Γρήγορη Παπαχρηστου στο δημαρχείο Πύδνας -Κολινδρού



ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ



Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ προκηρύσσει για τις ανάγκες του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2015 θέση «Συντονιστή οργάνωσης εκδηλώσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο.»
Τα απαιτούμενα προσόντα.
Πτυχιούχος καλλιτεχνικών σπουδών.
Εμπειρία στην οργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Γνώση ξένης γλώσσας, κατά προτίμηση της Αγγλικής.
Γνώση και χειρισμός Η/Υ.
Η διάρκεια της απασχόλησης το διάστημα από 1-6-2015 έως 31-8-2015.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση μέχρι 31 Μαρτίου 2015 στη διεύθυνση του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ, 28ης Οκτωβρίου 40 ( Διοικητήριο) -60100 -Κατερίνη. Δεκτές και οι ταχυδρομικές αιτήσεις με σφραγίδα ταχυδρομείου μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Κατερίνη 20 Μαρτίου 2015

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 30 Μαρτίου την ταινία "Turist-Ανωτέρα βία". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Όστλουντ
Παίζουν: Γιοχάνες Κούνκε, Λίζα Λόβεν Κόνγκσλι, Κρίστοφερ Χίβγιου

Μια οικογένεια Σουηδών, ο Τόμας, η Έμπα και τα δυο μικρά τους παιδιά, πηγαίνει για χειμερινές διακοπές στις Άλπεις. Όταν μια χιονοστιβάδα θα απειλήσει τις ζωές τους, ο Τόμας αντί να βοηθήσει, θα τρέξει πρώτος να σωθεί. Αυτή η ‘ατυχής’ στιγμή αλλάζει άρδην τις ισορροπίες στην οικογένεια, καταργώντας την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του πατέρα.
Ο Σουηδός σκηνοθέτης παρουσιάζει μια ταινία έκπληξη, μια μαύρη κωμωδία για την ισότητα ανδρών και γυναικών και για τις ετοιμόρροπες ισορροπίες του γάμου. Μια από τις αποκαλύψεις του Ευρωπαϊκού σινεμά με αριστοτεχνική έκθεση λεπτών ανθρώπινων συναισθημάτων και με σπουδαίες ερμηνείες. Κέρδισε το βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών και αποτέλεσε πρόταση της Σουηδίας για τα φετινά Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας.

Καθήλωσε με την συγκλονιστική της αφήγηση η συγγραφέας - ποιήτρια κ. Καλυψώ Δημητριάδη το κοινό της Σχολής Γονέων Κατερίνης

Καθήλωσε με την συγκλονιστική της αφήγηση η συγγραφέας - ποιήτρια κ. Καλυψώ Δημητριάδη το κοινό της Σχολής Γονέων Κατερίνης
παρουσιάζοντας τον βίο του Αγ. Ιωάννη Καλυβίτη με τον δικό της μοναδικό τρόπο! 

Τη Δευτέρα 23/3/2015 οι φίλοι της Σχολής Γονέων-Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης απόλαυσαν τη συγκινητικά ποιητική παρουσίαση της συγγραφέως
κ. Καλυψώς Δημητριάδη για τη «Ζωή του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου», στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης με συνδιοργάνωση της
Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Καλημέρα!