Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η ΠΡΩΤΗ εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων



Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η ΠΡΩΤΗ εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, υπο την αιγίδα της Υφυπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.
Τελέσθηκε Τρισάγιο από τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ.Άνθιμο στο μνημείο του Μακεδόνα αρχιστράτηγου της Επανάστασης του 1821 Εμμανουήλ Παππά, που βρίσκεται απέναντι από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της νεοσύστατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Τάτσιο στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Ακολούθησε διάλεξη από τον κ. Σπυρίδωνα Σφέτα, Καθηγητή Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ με θέμα «Ο Εμμανουήλ Παππάς και το Βαλκανικό περιβάλλον».

Εκτός από την Υφυπουργό κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ.Άνθιμο, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Παύλος Τσότσος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Αριδαίας κ. Δημήτριος Μπίνος, αντιδήμαρχοι από διάφορους Δήμους της Μακεδονίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Σωματείων Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Νούλης, η Ομάδα 21, εκπρόσωποι ενώσεων αποστράτων, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και ο Διευθυντής του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα κ. Βασίλειος Νικόλτσιος.
Τέλος στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου που συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας για τη σύστασή της και ευχήθηκαν καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.