Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

"The Greek Icon": Η διαχρονική εικόνα της Ελλάδας με τον φακό του Ανδρέα Ζαχαράτου

"The Greek Icon": Η διαχρονική εικόνα της Ελλάδας με τον φακό του Ανδρέα Ζαχαράτου.
1η Πανελλαδική παρουσίαση της έκθεσης και της φωτογραφικής μονογραφίας στην Κατερίνη, Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, 20:30 (Γκαλερί «Μάτι»).

Αρχέλαος Κατερίνης- Αρίων Πτολεμαΐδας 28-28 στην Κατερίνη για το πρωτάθλημα χάντμπολ της Α2 Ανδρών.

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Δημήτρης Νατσιός στην "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" (10/1/19)


Ακούστε τον Δάσκαλο-Θεολόγο Δημήτρη Νατσιό στην ραδιοφωνική εκπομπή η "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 με τον Μιχάλη Κανταρτζή στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 FM.

Ευχαριστήριο προς τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Ο Πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Πιερίας ευχαριστεί τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας και τις εκπαιδεύτριες...

Ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες βουλευτές - του Μίκη Θεοδωράκη


Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, ενώθηκαν στο Σύνταγμα απαιτώντας να μην προχωρήσουν οι εθνικές παραχωρήσεις εις βάρος της Ελλάδας στο Μακεδονικό.

Κάλεσμα του Νίκου Μακρίδη για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία: "Στις κρίσιμες στιγμές πρέπει να αποφασίσεις και να είσαι με την σωστή πλευρά της ιστορίας"

ΤΟ ΡΑΣΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ «Δια του Χριστού την πίστιν την αγίαν και της πατρίδος την ελευθερίαν»

Οι Έλληνες Ορθόδοξοι κληρικοί είναι «πρόσωπα-σύμβολα» σε όλους τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδος και σε πολλές περιπτώσεις απετέλεσαν και αποτελούν τα φωτεινά πρότυπα ηρωισμού και αυτοθυσίας υπέρ του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού.

Πως η Ελλάδα έχει αποδεχθεί εδώ και χρόνια την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό

Του Γιάννη Φάκα

Η θέση της Ελλάδας για "σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό" έγινε επίσημη θέση ήδη από το 2007 όταν στις προγραμματικες δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή και είχε ψηφιστεί από όλα τα κόμματα (εκτός από το ΛΑΟΣ) η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΝΕΩΝ

Καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ. Πιερίας στη Νέα Έφεσο την ΔΕΥΤΕΡΑ 21-1-2019 και ώρα 15:30 μ.μ. με τον αθλητικό τους εξοπλισμό για προπόνηση.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ώρα 13:30, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης, θα τελεστεί ο Παρακλητικός Κανόνας στην Υπεραγία Θεοτόκο. Στο τέλος της ακολουθίας θα διαβαστεί και ειδική ευχή, που συνέγραψε ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ, υπέρ των δικαίων της Μακεδονίας.

ΒΙΝΤΕΟ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΝΟΜΑ ΙΕΡΟ


Βίντεο - Γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο

Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ ( Μία επικαιροποίηση προς χρήση και χορωδιών)

Γράφει ο Στέλιος Παπαθεμελής*

- Μη
Της Δικαιοσύνης ‘Ηλιε Νοητέ ,
Και Μυρσίνη εσύ Δοξαστική
Μή , παρακαλώ Σας , Μή
Μή , παρακαλώ Σας , Μή
Μή , παρακαλώ Σας ,
Μη λησμονάτε τη Χώρα μου!

Κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας


Με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ανακοινώνει ότι ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης επικοινώνησε με τον συντονιστή της Επιτροπής Αγώνα, Μιχαήλ Πατσίκα.

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Πιερίας για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Ο δράστης είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο αγγελία πώλησης αρχαίων νομισμάτων.

Δημοψήφισμα για τις Πρέσπες ζητούν Ξαρχάκος, Παπακωνσταντίνου, Μαχαιρίτσας, Κότσιρας και άλλοι καλλιτέχνες!!!


Ξεσηκώνεται και ο καλλιτεχνικός κόσμος κατά την "Συμφωνίας  των Πρεσπών" που δίνει το όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς και ζητάει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος!

H Διασωστική Ομάδα Πιερίας στη σχολή προπονητών UEFA C

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας παρευρέθηκε στην Παραλία Πιερίας στην εκπαιδευτική σχολή της ΕΠΟ. Πρόκειται για μια σχολή, η οποία παρέχει στους εκπαιδευόμενους και στις εκπαιδευόμενες δίπλωμα κατηγορίας UEFA C.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΠΑΙΔΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22-1-2019

Καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ. Πιερίας στη Νέα Έφεσο την Τρίτη 22-1-2019 και ώρα 15:05 μ.μ. με τον αθλητικό τους εξοπλισμό για προπόνηση.

ΕΥΧΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


- Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὁ ἐλευθερώσας διὰ τοῦ πάθους καὶ τῆς Ἀναστάσεώς σου τὸ γένος τῶν ἀνθρώπων ἐκ τῆς δουλείας τοῦ ἐχθροῦ, ὁ δι᾿ ὁράματος ἐν Τρωάδι (Πρ. 16,9)

Ν. Λυγερός - Κυριακή, θα δώσουμε νέα μάχη (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 θα γράψουμε και πάλι ιστορία ως Ελληνικός λαός, διότι θα δώσουμε μία νέα μάχη για αυτόν τον Μακεδονικό Αγώνα που δεν είχε υπολογίσει η κυβέρνηση, διότι πολύ απλά δεν σκέφτηκε ότι θα αντισταθούμε στις παράλογες αποφάσεις της.

Δυναμική συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο Συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, συμμετέχει στο παλλαϊκό συλλαλητήριο εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ώρα 2μ.μ. στο Σύνταγμα, τονίζοντας πως η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική.

1η Συνεδρίαση ΣΔΚΚ και κοπή Βασιλόπιτας.

Κοπή της Βασιλόπιτας παραδοσιακά στην πρώτη συνεδρίαση για το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019.

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2019, πότε πληρώνονται.


Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

379 – Στο Σίρμιο, ο αυτοκράτορας Γρατιανός απονέμει στον Θεοδόσιο Α΄ τον τίτλο του Αυγούστου και του δίνει εξουσία σε όλες τις ανατολικές επαρχίες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΜΑΚΑΡΙΟΣ
➤ ΕΥΦΡΑΣΙΑ
➤ ΜΑΡΚΟΣ
➤ ΑΡΣΕΝΙΟΣ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Σάββατο σήμερα 19 Ιανουαρίου 2019