Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Για καλό σκοπό, αξίζει την συμμετοχή μας!


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΡΟΧΑΛΗΤΟ. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΠΝΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ(SLEEP APNEA). Του Ζαμάνη Βασίλη Ωτορινολαρυγγολόγου(ΩΡΛ)



Του Ζαμάνη Βασίλη
Ωτορινολαρυγγολόγου(ΩΡΛ)
Βάρναλη 3 Κατερίνη
23510 46996

                      ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΡΟΧΑΛΗΤΟ

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΠΝΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ(SLEEP APNEA)
Εάν ροχαλίζετε δυνατά κατά τη διάρκεια της νύχτας και ξυπνάτε κουρασμένοι ή έχετε υπνηλία στη διάρκεια της ημέρας μπορεί να έχετε υπνική άπνοια μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση.
Ορισμός,τύποι

Μεταξύ των ηλικιών 30 και 35 ετών 20% των ανδρών ροχαλίζουν και 5% των γυναικών,ενώ μετά τα 60 έτη ροχαλίζει το 60% των ανδρών και το 40% των γυναικών. Η  θορυβώδης αναπνοή κατά τον ύπνο είναι το ροχαλητό που προκαλείται από κάποιου βαθμού απόφραξη. Η πιο σοβαρή της μορφή είναι η αποφρακτική υπνική άπνοια, κατά την οποία το ροχαλητό είναι έντονο, αλλά επίσης παρουσιάζονται διακοπές στην αναπνοή που διαρκούν τουλάχιστον για 10 δευτερόλεπτα , οι οποίες μπορεί να συμβούν πολλές φορές στη διάρκεια της νύχτας.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


          Στο χώρο προπόνησης του τμήματος κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στο κανάλι του Λιτοχώρου βρέθηκε την Πέμπτη 19/11 το πρωί, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Δίου Ολύμπου Αθ.Καλαϊτζή και την κα Σινοπίδου από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, μαζί με τον Πρόεδρο του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κώστα Καρυώτη και τον έφορο Δημ.Σχέσεων Κώστα Σακκά, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του έργου «καθαρισμός της συλλεκτήριας τάφρου Λιτοχώρου ανάντη του τμήματος του κωπηλατοδρομίου» που έχει ξεκινήσει από τις 12 Νοεμβρίου και πραγματοποιείται με εντατικούς ρυθμούς.

Η πρώτη επιστημονική ημερίδα φυσικής αγωγής από τον Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας χθες το βράδυ στην "ΕΚΑΒΗ" Κατερίνης. (Φωτογραφίες-βίντεο) (Χορηγός επικοινωνίας η "ΑΛΗΘΕΙΑ")




ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝΑΔΑΜΗΣ 3-1(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) PHOTO HASAPETIS



Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Πολυχρόνη Ενεπεκίδη. Ο Πρωτοπόρος και Διεθνούς Ακτινοβολίας Πόντιος Ιστορικός


Ως έναν «Φλογερό Πατριώτη, έναν πρωτοπόρο ιστορικό και άνθρωπο των γραμμάτων εν γένει» περιέγραψε τον αείμνηστο ακαδημαϊκό Πολυχρόνη Ενεπεκίδη, καθηγητή στην έδρα Βυζαντινών και Νεοελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Βιέννης και Διευθυντή του Ινστιτούτου Βυζαντινών Σπουδών, ο Θεολόγος – Δόκτωρ Νεώτερης Ιστορίας Θεοδόσης Κυριακίδης, στο φιλολογικό μνημόσυνο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης.

Πατάτες και κρεμμύδια προς 0,40€ το κιλό. 61η διανομή ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ στην Κατερίνη

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συνεχίζει να αναδεικνύει το πρόβλημα της αισχροκέρδειας στη χώρα μας και με την οργάνωση των αγορών «Χωρίς μεσάζοντες», ενισχύει την τοπική οικονομία και την λαϊκή οικογένεια. Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 οργανώνει την 61η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» διαθέτοντας ελληνικά αγροτικά προϊόντα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές: Πατάτες και κρεμμύδια Αμμοχωρίου Φλωρίνης, φετινής σοδειάς, προς 0,40€ το κιλό, απευθείας από τον παραγωγό.

Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην Κατερίνη. (Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης)



Οι εκλογές της ΝΔ στην Κατερίνη που δεν έγιναν! (Φωτογραφίες) Κάποιοι πάντως στην Κατερίνη πρόλαβαν και ψήφισαν!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Απεμπλοκή τώρα από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!!!

Το ΚΚΕ καταδίκασε τις πολύνεκρες εγκληματικές επιθέσεις στο Παρίσι και εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στο γαλλικό λαό.
Σήμερα, λίγες μέρες μετά, βλέπουμε πως αυτές οι επιθέσεις, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, επιδιώκεται να γίνουν το άλλοθι για την παραπέρα ιμπεριαλιστική εμπλοκή στη Συρία και, ταυτόχρονα, για την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, της καταστολής, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη.
Για τις εξελίξεις αυτές, που απαιτούν την επαγρύπνηση των εργαζομένων και την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης, γίνεται αναγκαίο να θέσουμε τα εξής:

Σ.Ι.Υ.ΝΠ. ''Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ'' - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 'ΖΟΥΡΑ'

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ καταγγέλλει τη  σχεδιασμένη και απροκάλυπτη επίθεση, που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην  επιχείρηση Χάρμα «Ζούρα», από δυνάμεις καταστολής σε βάρος των απεργών που περιφρουρούσαν  την απεργία και, συνέλαβαν  28 απεργούς  καθώς επίσης  και  τους εργαζόμενους από το εργοστάσιο Χαλκίδας που βρίσκονταν εκεί για να  ενημερώσουν τους εργαζόμενους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και 4 συνδικαλιστές  του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων Ποτών Κεντρικής  Μακεδονίας και στελέχη του ΠΑΜΕ.

Οι εκλόγες για την επιλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αναβάλλονται!

Η προγραμματισμένη για σήμερα ψηφοφορία για εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας διακόπηκε και θα γίνει άλλη μέρα λόγω βλάβης στο σύστημα. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας να μην συνεχίσουν να προσέρχονται στους προκαθορισμένους χώρους εκλογών για την αποφυγή ταλαιπωρίας. Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.

Πολύς ο κόσμος στην Πανελλαδική σύσκεψη της ΛΑ.Ε. Ο Μανώλης Γλέζος στην πρώτη σειρά!


Μήνυμα του πολιτευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Μπέη για τις σημερινές εκλογές για τη ανάδειξη νέου προέδρου.

Σήμερα είναι γιορτή για την ΝΔ και τους Νεοδημοκράτες .
Εκλέγουμε τον αρχηγό και τον αυριανό Πρωθυπουργό. Η συμμετοχή μας δηλώνει την αγωνία για το μέλλον του κόμματος και της πατρίδας.
Καλή ψήφο και μην ξεχνάμε όλοι, Νέα Δημοκρατία είμαστε και τη Δευτέρα όλοι μαζί ενωμένοι θα πρέπει να είμαστε .

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου άρχισαν στην Κατερίνη οι ετήσιες εκδηλώσεις προς τιμή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου, Πολιούχου της πόλεως.


Το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου, με την ευκαιρία της Θεομητορικής Εορτής Εισοδίων της Θεοτόκου.
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων, με την παρουσία των τοπικών Αρχών.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πέτρας, από την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Πέτρας Πιερίας.